-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijoje su sužadėtiniu viešėjusi E.Jakštytė: „Kelionėms sakome stop, dabar taupysime vestuvėms“

Pažinti egzotiškos kultūros ir susitikti su seniai matytais draugais – tokių tikslų vedama į tolimąją Japoniją išvyko dainininkė Eglė Jakštytė (27). Ne viena, o kartu su rugsėjo pabaigoje jai pasipiršusiu verslininku Simu Budriu ir jo seserimi Lina.
Eglės Jakštytės ir Simo Budrio atostogos Japonijoje
Eglės Jakštytės ir Simo Budrio atostogos Japonijoje / Asmeninio albumo nuotr.

Pirmą kartą Japonijoje apsilankiusi atlikėja sako, kad tokių kelionių jos gyvenime galėtų būti ir daugiau, tačiau dabar reikės daryti pertrauką ir taupyti pinigus kitais metais laukiančioms vestuvėms.

„Kelionės mums yra vienas iš gyvenimo malonumų – jų metu pabėgame nuo kasdienių rūpesčių, pasikrauname naujų įspūdžių ir geros energijos. Visgi tai – ne pigus malonumas, kadangi pradėsime ruošis vestuvėms, ir kelionių skaičių teks sumažinti“, – 15min pasakojo Eglė.

Asmeninio albumo nuotr. /Eglė Jakštytė ir Simas Budrys
Asmeninio albumo nuotr. /Eglė Jakštytė ir Simas Budrys

Dainininkė pasakoja dažnai sulaukianti pastabų iš draugų, kad vestuvėms ruošiasi labai lėtai. Kritiką Eglė atremia ir sako neskubėsianti, viską darysianti apgalvotai.

Japonijoje E.Jakštytė praleido beveik dvi savaites, tačiau tiek laiko kelionei po šią šalį, pasak jos, mažoka. Eglei per tą laiką pavyko aplankyti tik du didmiesčius – Tokiją ir Kiotą.

Asmeninio albumo nuotr. /Eglė Jakštytė
Asmeninio albumo nuotr. /Eglė Jakštytė

Vos tik į Tokiją atvykusi trijulė ten susitiko su draugais iš Jungtinių Valstijų, Japonijoje viešėjusiais darbo reikalais. Tokijuje jie spėjo aplankyti didžiąją dalį miesto įžymybių: apžiūrėjo miesto panoramą iš antro pagal dydį apžvalgos bokšto pasaulyje „Tokyo Sky Tree“, vaikščiojo didžiausia pasaulyje pėsčiųjų perėja prie Šibujos stoties. Taip pat buvo nuvykę į įlankoje esančią dirbtinę Odaibos salą.

„Sala man paliko didžiausią įspūdį – tai gražiausia Tokijo vieta. Saloje atsiveria nepaprasta miesto panorama, ten stovi ir mažesnė Laisvės statulos kopija, daugybė prekybos centrų, įvairiausių restoranų“, – įspūdžiais dalijosi Eglė.

Į senąją Japonijos sostinę Kiotą Eglė vyko greitaeigiu traukiniu, išvystančiu 300 kilometrų per valandą greitį. Ten aplankė viena gražiausių Japonijos šventyklų vadinamą Fushimi Inari, taip pat karui Ramiajame vandenyne atminti pastatytą didžiulę Budos statulą.

Asmeninio albumo nuotr. /Eglė Jakštytė
Asmeninio albumo nuotr. /Eglė Jakštytė

O kaip Japonijoje be naujųjų technologijų? Eglė juokaudama sako, kad čia robotai gatvėmis nevaikšto, tačiau ten ji pirmą kartą išvydo žmogaus išvaizdos robotę. Dainininkė juokauja, kad vizualiai robotę nuo tikros japonės atskirti sunku. Tai ją privertė jaustis nejaukiai.

Tokijo gatvėse Eglę džiugino švara ir japoniška tvarka, tačiau čia ji pasigedo šiukšliadėžių...

Asmeninio albumo nuotr. /Eglė Jakštytė
Asmeninio albumo nuotr. /Eglė Jakštytė

„Miestuose labai mažai šiukšliadėžių. Jie tokią tvarką sugalvojo – mažiau šiukšlių dėžių, mažiau japonai perka ir šiukšlina. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad atvirkščiai turėtų būti, tačiau realybė kitokia – miestuose labai švaru, sunku rasti nors menkiausią šiukšlelę“, – sakė E.Jakštytė.

Viešnagė šioje šalyje Eglei paneigė mitą, kad japonai labai uždari ir šalti žmonės. Pasak jos, jie labai draugiški ir šnekūs.

Dar vienas mitas, subliūškęs Eglės kelionės metu – kad japonai valgo daug jūros gėrybių. Prieš atvykdama į šalį, mėsos nevalganti atlikėja tikėjosi, kad Japonijoje galės valgyti vien žuvį ir jūros gėrybes – atvykus čia paaiškėjo, kad japonai valgo labai daug mėsos. Eglė skundėsi, kad negalėjo paragauti paprasčiausių tradicinių vietos koldūnų – net į krevečių įdarą japonai deda kiaulienos.

Asmeninio albumo nuotr. /Eglės Jakštytės atostogų įspūdžiai
Asmeninio albumo nuotr. /Eglės Jakštytės atostogų įspūdžiai

Tačiau leisti sau vieną kartą paragauti mėsos Eglė vis dėlto ryžosi – ragavo banginienos.

„Supratau, kad Japonijoje esu pirmą ir galbūt paskutinį kartą, tad pasiryžau paragauti banginio mėsos. Jos skonis kaip žuvies, tačiau mėsos tekstūra buvo kieta. Paragavau – užteko. Daugiau nevalgyčiau, nes gaila banginių“, – apie neįprastą patiekalą pasakojo mėsos jau kurį laiką nevalganti Eglė.

Dar vienas dainininkę nustebinęs dalykas – neįprastas žaliosios arbatos panaudojimas. Japonijoje ją deda ir į desertus, ir į šokoladą. Gatvėje nusipirkus žalios spalvos ledų Eglei teko nusivilti – vietoje gaivių ledų teko valgyti šaltą ir karčią žaliąją arbatą.

Asmeninio albumo nuotr. /Eglės Jakštytės atostogų įspūdžiai
Asmeninio albumo nuotr. /Eglės Jakštytės atostogų įspūdžiai

Paklausta, ar į Japoniją sugrįžtų, Eglė sako, kad taip, nes spėjo pamatyti tik nedidelę dalį šalies, tačiau čia praleisti vestuvinio medaus mėnesio nenorėtų – poilsiui rinktųsi šiltesnius kraštus.

Eglės patarimai, ką būtina pamatyti Japonijoje:

1. Apsilankykite senojoje Japonijos sostinėje Kiote. Mieste be galo daug senų šventyklų – ir didelių, ir mažų. Mieste yra ir viena gražiausių šventyklų Japonijoje – Fushimi Inari, aplankykite ir Ryozen Kannon Budos statulą.

2. Tokijuje privalote pakilti į antrą pagal aukštį apžvalgos bokštą pasaulyje „Tokyo Sky Tree“. Nuo jo atsiveria įspūdingi Tokijo vaizdai.
Būtinai nuvažiuokite iki Odaibos salos. Odaiba yra didelė dirbtinė sala

3. Tokijo įlankoje, besitęsianti nuo centrinio Tokijo iki Vaivorykštės tilto. Man tai buvo viena gražiausių Tokijo vietų, ten taip pat atsiveria nepaprastas miesto vaizdas. Saloje daug prekybos centrų, restoranų, stovi maža Laisvės statulos kopija.

4. Tokijuje būtinai pereikite per pėsčiųjų perėją, esančią prie Šibujos stoties. Sunku patikėti, bet per parą šia perėja pereina apie 2 milijonus žmonių!

5. Privalote apsilankyti „Gonpachi“ restorane, ten pasijusite tarsi būtumėte juostos „Nužudyti Bilą“ herojai ir Umos Thurman bičiuliai – šio filmo scenos filmuotos būtent šiame restorane. Čia lankosi ir tokios žvaigždės kaip Kim Kardashian, Edas Sheeranas.

Eglės patarimai, kokių klaidų nedaryti vykstant į Japoniją:

1. Žmonės, kurie nevalgo mėsos, prieš vykdami į Japoniją turėtų susimąstyti, ką valgys. Aš nevalgau mėsos, bet valgau žuvį, kiaušinius. Jei esi veganas, tai Japonijoje ieškant tradicinio maisto bus labai sunku. Tada teks valgyti kitų šalių virtuvių restoranuose.

2. Daug kas galvoja, kad Japonijoje vienas iš pagrindinių patiekalų yra sušiai. Taip nėra, japonai sušius valgo itin retai. Kai nuėjome į sušių restoraną, sėdėjome ten vieni, aplink mus nieko nebuvo. Visai kitaip nuėjus į restoraną, kur patiekiamos japoniškos rami sriubos – ten japonų daug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius