-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jaunoji žvaigždė K.Kerulis: į televiziją žengė 7 klasėje, didžėjauja ir taupo pinigus naujai dainai

Bėgant laikui į muzikos pasaulį įsilieja vis daugiau naujų veidų. Kiekvienas jų savaip unikalus ne tik dainavimu, bet ir scenoje kuriamais pasirodymais. Savitumą demonstruoja ir 15-metis Kristupas Kerulis, kurio vardą jau porą metų žino ir televizijos žiūrovai, bet dar anksčiau su juo susipažino Palangos praeiviai. 15min kviečia į pažintį su greitai kylančia scenos žvaigžde – Kristupas paatviravo apie mokytojų ir klasiokų požiūrį į jo muzikinę veiklą, galimą priežastį, kodėl nelaimėjo „Lietuvos balso“, ir svajonę išvykti į Ameriką.
Kristupas Kerulis
Kristupas Kerulis / Asmeninio albumo nuotr.

Dar būdamas septintokas, Kristupas žiūrovų širdis užkariavo projekte „Lietuvos balsas. Vaikai“, o dabar toliau džiugina laidoje „Dainuok su manimi“, vaikų komisijos kėdėje. Pastarajame šou praėjusį sezoną jis ir pats buvo dalyvis – dainavo duetu su atlikėja Monika Linkyte.

Tačiau tikrasis Kristupo kelias į muziką prasidėjo dar kūdikystėje. Pasirodo, tuo metu net nelabai mokėdamas kalbėti, mažylis mėgo niūniuoti ir darė tai visur ir visada, o savo talentą lavinti pradėjo darželio pamokose, vėliau – individualiuose užsiėmimuose. Dabar dainavimą papildomai tobulina Neringos meno mokykloje pas vokalo mokytoją Vytautą Valį.

Asmeninio albumo nuotr./Kristupas Kerulis
Asmeninio albumo nuotr./Kristupas Kerulis

„Šiuo metu muzikos mokyklą lankau nuotoliniu būdu. Kiekvieną savaitę man skiriami mokytojo užsiėmimai, per kuriuos dainuojame, mokomės.

Tik per sunkų darbą gali pasiekti apdovanojimus, laimėjimus. O daugiau viskas einasi savaime, jei stengiesi dėl savo talento“, – įsitikinęs vaikinas.

Tad nieko keisto, kad jo gebėjimus gana greitai pastebėjo ir kiti žmonės. Kristupo balsas ėmė skambėti įvairiuose renginiuose, koncertuose. Jis džiaugiasi, kad galėjo juose pasirodyti, bet taip pat ir liūdi – juk šio malonumo dėl pandemijos nejautė jau visus metus.

K.Kerulio gyvenimo akimirkos – galerijoje:

„Apsilankydavau krikštynose, gimtadieniuose, buvau kviečiamas į konferencijas. Nors karantine galima įžvelgti kelis pliusus, tačiau matau ir minusų, nes nėra renginių, o kol buvo uždarytos savivaldybės, negalėjau išvažiuoti kitur susitikti su draugais“, – pastebi jis.

Kadangi gyvena Palangoje, Kristupas rengdavo ir nedidelius pasirodymus – populiariausioje kurorto Jono Basanavičiaus gatvėje minias žiūrovų pritraukdavo būgnų garsais. Taip, jis ne tik dainuoja, bet dar ir puikiai groja.

Asmeninio albumo nuotr./Kristupas Kerulis
Asmeninio albumo nuotr./Kristupas Kerulis

„Labai mėgstu groti, man tai tapo tarsi hobiu. Seniau dar eidavau į repeticijas, tačiau laikui bėgant nustojau jas lankyti. Visgi tai dar nereiškia, kad mečiau groti ir pamiršau, kaip tai daryti. Tikrai ne. Groju ir toliau, man tai teikia didžiulį džiaugsmą“, – šypsosi vaikinas.

Prie Kristupo pasiekimų daug prisideda šeimos nariai. O ypač mama ir tėtis. Pasirodo, mama buvo tas žmogus, kuris Kristupą ir paskatino eiti į projektą „Lietuvos balsas. Vaikai“, kur jo mokytoju tapo Donatas Montvydas.

„Ji pamatė kvietimą registruotis, pasiūlė man, ir aš nedvejodamas sutikau. Tada buvo tik pirmasis sezonas, nežinojome, ko tikėtis, tačiau aš vis tiek nutariau pabandyti.

Vaikai, kurie dalyvauja dabar, jau galėjo būti matę pirmuosius du sezonus, tai, manau, žino, kas jų laukia. O man tada buvo toks jausmas, kad svarbiausia ne projektas, o kad apskritai pasirodžiau televizijoje. Labai nuostabi patirtis“, – neslepia K.Kerulis.

K.Kerulio pasirodymas „Lietuvos balse. Vaikai“ – vaizdo įraše:

VIDEO: Kristupas Kerulis - Billionaire | Aklosios perklausos | Lietuvos Balsas. Vaikai S01

Iki šiol vaikinas svarsto, ką projekto kūrybinė grupė jame įžvelgė. Galbūt juos sužavėjo bandymas sukurti įspūdingą pasirodymą, mat, skirtingai nei kai kurie kiti dalyviai, scenoje jis stengiasi ne tik dainuoti, bet ir surengti įdomų šou.

„Mėgstu žmonėms palikti didelį įspūdį. Manau, kad to projekto nelaimėjau, nes, pabrėšiu, ten renkamas Lietuvos balsas. Aš tokiu nebuvau. Tąkart nugalėjusi Milėja buvo žymiai geresnė visa galva, nes jos balsas – stipresnis. Man atrodo, ji tikrai vis dar pelnytai verčiausia vadintis „Lietuvos balsu“.

O aš atėjau padaryti šou. Prodiuseriai gal manyje matė žmogų, kuris mėgaujasi būdamas scenoje. Man niekuomet nebūna taip, kad ateinu, padainuoju ir mane išklausę žmonės pasako „ačiū, viso gero“, – sako jis.

Asmeninio albumo nuotr./Kristupas Kerulis su Donatu Montvydu
Asmeninio albumo nuotr./Kristupas Kerulis su Donatu Montvydu

Ar jis dalyvautų dar kartą? Apie tai vaikinas kol kas rimtai nesvarsto, bet net neabejoja, kad šįkart eitų ne į vaikų, o jau į suaugusiųjų projektą.

„Planuoju tada, kai pasikeisiu. Nenoriu, kad mane atpažintų ir sakytų – čia tas. Noriu ateiti kardinaliai pasikeitęs“, – sako jis.

Vis tik dėl to jis per daug nesuka galvos – dabar didžiąją dalį užima nuotolinės pamokos. Nors dėl karantino neina į mokyklą, tačiau namų darbus atlieka internetu. Ir džiaugiasi, kad ne tik su mokslais, bet ir su dainavimu sulaukia palaikymo iš savo mokytojų – jie supratingi ir žino, kad dėl muzikos kartais tenka paaukoti dalį pamokų.

„Manęs tikrai nebausdavo, jei neatvykdavau į mokyklą. Kaip tik palaikė. Ir jei atsiranda sunkumų dėl praleistų pamokų, visada galiu paskambinti draugui, paprašyti, kad atsiųstų reikiamą informaciją.

O dabar, jei tenka važiuoti į Kauną ar Vilnių, nuotoliniu būdu per telefoną tiesiog prisijungiu prie sistemos, todėl nepraleidžiu nė vienos pamokos. Vykdamas į kelionę juk vis tiek nepasiimsi visų knygų, tad stengiuosi išmokti naudodamasis telefonu arba kompiuteriu. Tikrai nėra taip, kad ko nors nespėčiau“, – muzikos ir mokslų suderinamumą akcentuoja jaunasis atlikėjas.

Asmeninio albumo nuotr./Kristupas Kerulis
Asmeninio albumo nuotr./Kristupas Kerulis

Beje, Kristupą supa ne tik nuostabūs mokytojai, bet ir kiekviename žingsnyje palaikantis geriausias draugas. Tačiau pašnekovas nežino, ar jo pasirodymus televizijoje akylai stebi ir kiti klasiokai – šie niekada apie tai neužsiminė.

Tačiau K.Kerulis džiaugiasi, kad dalis vaikų jau išaugo iš vidurinės mokyklos laikų, nes anksčiau dėl jo muzikinės veiklos numesdavo po pašaipą.

„Gal tai labiau ne patyčios, o pajuokavimas. Bet aš tokius dalykus praleidžiu pro ausis. Manau, kad tai kažkiek kyla iš pavydo, gal kažkam nesiseka gyvenime. Todėl tikrai nekreipiu dėmesio. Net kartu pasijuokiu, nes manau, kad aš pats mėgstu iš savęs pasijuokti. Tada ir gyvenimas linksmesnis“, – šypteli jis.

Asmeninio albumo nuotr./Kristupas Kerulis su Monika Linkyte
Asmeninio albumo nuotr./Kristupas Kerulis su Monika Linkyte

Žvaigždžių liga Kristupas patikina iki šiol nesusirgęs. Kiekvienas koncertas jam yra mėgstama veikla, kurią puoselėja ne norėdamas sulaukti kitų dėmesio, bet dėl savęs.

„Nėra taip, kad kažkam sakyčiau – žiūrėkite, ką darau, nelįskite prie manęs. Aš tiesiog gyvenu taip, kaip seniau. Po projekto manyje niekas nepasikeitė. Gal kam nors atrodytų, kad jei nepriimu nepažįstamo žmogaus į draugus, vadinasi, sužvaigždėjau, bet tai nėra tiesa.

Aš tiesiog mėgaujuosi muzika ir neieškau būdų pasigirti. Stengiuosi, kad žmonės mane pamatytų, gerbtų, pastebėtų, bet tikrai nebandau kišti savęs kitiems“, – pabrėžia K.Kerulis.

Kristupas net neabejoja, kad pabaigęs mokyklą savo kelyje nepames muzikos. Ir nors pastebi, kad dėl brendimo jo balsas pastaraisiais metais keičiasi, tačiau savo pašaukimo jokiais būdais nenori atsisakyti.

Asmeninio albumo nuotr./Kristupas Kerulis
Asmeninio albumo nuotr./Kristupas Kerulis

„Jei leis balsas, sieksiu toliau. Planuoju vykti mokytis į Ameriką – tai mano svajonė. Ten bandysiu įstoti į universitetą arba koledžą. Toliau lavinsiu balsą ir tobulėsiu, įgausiu daugiau patirties. Tikiuosi, man pavyks ten nuvykti ir įgyvendinti vieną savo svajonių“, – viliasi jis.

Net ir dabar, kai karantinas suvaržė ne vieną veiklą, Kristupas stengiasi veltui laiko neleisti – pradėjo kurti naują kūrinį. Sako, sekasi visai neblogai: „Taupau pinigus aranžuotei, kad galėčiau išleisti dainą. Tikrai laukiu, kai galėsiu ją pristatyti kitiems žmonėms.“

O laukdamas užsiima net keliomis veiklomis. Įprastai paaugliai savo laisvą laiką leidžia prie kompiuterio, žaisdami kompiuterinius žaidimus, tačiau Kristupas labiau mėgsta žiūrėti filmus ir leisti laiką su geru draugu.

„Jis jaunesnis, bet mes vis tiek gerai sutariame, mėgstame kartu žaisti krepšinį, važinėtis dviračiu ir tiesiog mėgautis vasara. Kai dar buvo galima, Palangoje lankėme batutų parką. Kitaip nei daugumai, man patinka laisvalaikį leisti lauke, ypač tada, kai geras oras“, – atskleidžia jis.

Kai tik lauke apsiniaukia, vaikinas neria į dar vieną užsiėmimą – didžėjauja. Todėl išties panašu, kad muzika jį lydi beveik kiekviename žingsnyje.

„Mėgstu miksuoti, tai man kelia tikrai didelį malonumą. Esu net nusipirkęs didžėjaus pultą – dvejus metus miksuodavau su kompiuteriu, bet dabar tam jau turiu profesionalią įrangą. Žiūriu pamokas „YouTube“ ir tiesiog bandau, spaudžiu, stebiu, ar kas pavyksta“, – su entuziazmu pasakoja Kristupas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius