Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV mokslininkai: Vyrai beveik visada pirmieji prisipažįsta, kad myli

Trys trumpi žodeliai „aš tave myliu“ yra nepaprastai svarbūs kiekvienuose santykiuose. Ir visiškai nesvarbu ar jūs draugaujate jau porą mėnesių, ar esate susituokę jau dešimtmetį. Šiuos žodžius išgirsti malonu tiek vyrams, tiek moterims.
Širdis
Širdis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Tačiau amerikiečių mokslininkai įrodė, kad pirmosios šiuos romantiškus žodžius išgirsta būtent moterys, – praneša „The Dailymail“.

Tokį keistą tyrimą atlikę amerikiečių mokslininkai išsiaiškino, kad jauni vyrai yra tris kartus labiau linkę prisipažinti mylintys, nei jų merginos. Ir ši išvada sugriovė per amžius nusistovėjusį stereotipą, kad moterys pirmosios prisipažįsta mylinčios.

Nors šio tyrimo rezultatai verstų manyti, kad vyrai tapo jautresni, mokslininkai pateikia kiek labiau kontraversišką išvadą – šiais žodžiais jaunuoliai bando prisivilioti merginas į lovą.

Tokią išvadą mokslininkai pateikė po to, kai apklausė 171 heteroseksualų studentą, kurių amžius siekė ne daugiau 25 metų.

Dauguma jaunuolių – 87 proc. – sakė, kad, jų manymu, merginos įsimyli greičiau, tačiau mokslininkų paklausus apie jų pačių patirtį, daugelis prisipažino, kad jiems prireikė kelių savaičių, jog suprastų mylintys, kol jų merginom prireikė net kelių mėnesių.

„Šis tyrimas įrodė, kad moterys yra linkusios kur kas atsargiau vertinti meilę ir jos išraiškas, nei buvo manyta anksčiau. Ir vis dėlto išlieka ginčytinas faktas – ar iš tiesų visi vyrai, pirmieji ištarę „aš tave myliu“, šiais žodžiais tenori įsitempti merginą į lovą?“ – klausia tyrimo, kuris buvo atliktas Pensilvanijos valstijos (JAV) universitete ir išspausdintas „Social Psychology“ žurnale, autoriai.

Tuo tarpu, kitame tyrime, atliktame Mičigano universitete (JAV), buvo išsiaiškinta, kad merginai renkantis vaikiną didelę įtaką daro jo žvilgsnis ir akių struktūra.

Mičigano universiteto mokslininkai šimtams tyrimo dalyvių rodė 3 nuotraukas, kuriose buvo nufotografuotas to paties vyro veidas, tačiau su specialia kompiuterine programa kiekvienoje nuotraukoje buvo pakeistos vaikino akys.

Moterys, pasižiūrėję į nuotrauką, kurioje buvo susiaurinti vaikino akių vokai, sakė, kad tokiu vaikinu nepasitikėtų, nes, jų manymu, jis būtų neištikimas.

Tuo tarpu nuotrauka, kurioje vaikino žvilgsnis buvo atviras, susilaukė visiškai priešingo požiūrio – toks vaikinas merginoms pasirodė labai nuoširdus, jautrus ir puikus vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius