Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Juliją Jegorovą papiktino Edo Sheerano koncerto organizatorių reikalavimai: „Ar turime žaisti detektyvą?“

Skaičiuojama, kad į liepos 12-ąją vyksiantį Edo Sheerano koncertą susirinks daugiau kaip 50 tūkst. žmonių. Siekdami užtikrinti, kad bilietų neperparduotų sukčiai, organizatoriai skelbė, jog pirmą kartą į Baltijos šalyse vysiantį renginį melomanai pateks tik su vardiniais bilietais. Tai sukėlė klausimų ir nepatogumų Edo Sheerano gerbėjams.
Julija Jegorova-Butavičienė ir Edas Sheeranas
Julija Jegorova-Butavičienė ir Edas Sheeranas / Asmeninio albumo IR „Atlantic Records UK“ nuotr.

Savo rūpesčiu socialinio tinklo paskyroje pasidalijo Julija Jegorova-Butavičienė. Atlikėja teigė, kad bilietus į Rygoje vyksiantį brito koncertą ji su vyru gavo prieš pusę metų. Juos padovanojo uošviai, tiesa, bilietus artimieji nupirko savo vardu.

Likus vos kelioms dienoms iki koncerto, dainininkė suprato, kad gali į jį nepatekti, nes ant bilietų – ne jos vardas. Anot Julijos Jegorovos-Butavičienės, ją papiktino ne tik kiek netikėtas reikalavimas, teigiantis, kad bilietas privalo būti asmeninis, bet ir nemaloni komunikacija su „Bilietai.lt“.

„Aš dažniausiai susilaikau nuo komentarų ir apsiriboju pabumbėjimu sau po nosimi, bet šį kartą situacija peržengė mano pakantumo ribas. Esu tikra, jog tarp mano draugų atsiras daugiau į šią situaciją pakliuvusių žmonių. O gal jūs apie tai dar apskritai nežinote?“, – socialiniame tinkle stebėjosi dainininkė.

J.Jegorova-Butavičienė tikina, kad uošviams perkant bilietus, jie apie vardinių bilietų sąlygą nebuvo informuoti. Apie tai ji kartu su vyru sužinojo tik perskaičiusi komentarus, skelbiamus koncerto renginio įrašuose.

„Kiekvienas bilietas yra ne tik vardinis, bet ir turi savo atskirą brūkšninį kodą. Prieš įėjimą į koncertą reikės pateikti asmens dokumentą, kitu atveju į teritoriją nebus įleidžiama“, – pasakojo J.Jegorova-Butavičienė.

Vardo pakeitimas biliete – 10 eurų

Norėdama pakeisti vardus ant įsigytų bilietų, atlikėja kreipėsi į „Bilietai.lt“. Po kelių bandymų susisiekti, jų buvo paprašyta parašyti laišką elektroniniu paštu.

„Man nupasakojus situaciją, mergina, kalbėjusi telefonu patikino, jog mes parašysime laišką, o tada gausime nuorodą, ant kurios paspaudus pasikeisime pavardes ir per 3 dienas gausime naujus bilietus“, – socialiniame tinkle rašė dainininkė.

J.Jegorovą-Butavičienę tikino gavusi žadėtą nuorodą, tačiau ją paspaudus, pamatė prašymą susimokėti 10 eurų už bilietų vardo ir pavardės keitimą. Dėl šios sumos, pasak dainininkės, prieš perkant bilietus nebuvo informuota.

„Negana to, jei bilietus gavai dovanų ir tas žmogus neina su tavimi, tu tiesiog negalėsi pasinaudoti turimu koncerto bilietu, nes jis turi būti vardinis. Apie tai tikrai nebuvo nieko komunikuota perkant bilietus“, – rašė atlikėja.

Moteris taip pat kreipėsi ir į Edo Sheerano koncerto organizatorių „L TIPS AGENCY“. Jie, anot atlikėjos, patikino, kad nusiskundimų dėl bilietų pardavimų sulaukė nemažai.

„Ne itin mandagiai telefonu bendraujantys „Bilietai.lt“ sako, jog mes patys kalti, kad nesekame informacijos. Bet palaukite, ar mes turime žaisti detektyvą? Ir ar jūs bent matėt, kiek yra tokių žmonių kaip mes, tai ar mes visi esame asilai, kurie patys kalti?“, – klausė J.Jegorova-Butavičienė.

Bilietų pirkimo taisyklės visiems matomos ir aiškios

15min susisiekus su „Bilietai.lt“ atstovu Aliumi Karablikovu, jis teigė, kad toks vardinių bilietų pardavimo principas pasirinktas pačių organizatorių ir atlikėjo atstovų. Anot jo, „Bilietai.lt“ yra niekaip nesusiję su sprendimu parduoti vardinius bilietus. Tiesa, kalbintas vyras tikino, kad „Bilietai.lt“ negavę daug lietuvių nusiskundimų dėl tokio bilietų platinimo.

„Bilietas yra vardinis, nes organizatoriai siekia apsisaugoti nuo bilietų perpardavinėjimo. Nusiskundimų dėl tokio bilietų platinimo į šį renginį nedaug, nes didžioji dalis pirkėjų susipažino su taisyklėmis iš anksto“, – 15min sakė „Bilietai.lt“ atstovas.

Anot A.Karablikovo, visa informacija susijusi su vardiniais bilietais ir jų pirkimu yra nurodyta „Bilietai.lt“ interneto svetainėje. Taisyklės yra matomos ir aiškios, renginio dalyviai iš anksto su jomis supažindinami.

„Visa informacija yra mūsų tinklapyje, o jei bilietai perkami kasoje, apie sąlygas papasakoja kasininkė. Įsigyjant bilietą internete, informacija yra teikiama taip, kad pirkėjas tikrai ją matytų. Paspaudus ant bilietą įsigyti siūlančios nuorodos, šone matomas raudonas užrašas. Perkant bilietus, kai prašoma nurodyti savo vardą ir pavardę, informacija dar kartą pakartojama“, – sakė A.Karablikovas.

Informacija dėl papildomo mokesčio ir bilieto vardo bei pavardės pakeitimo, anot Aliaus Karablikovo, teikiama renginio puslapyje.

„Papildomi mokesčiai nurodomi renginio organizatorių. „Bilietai.lt“ yra tarpininkas tarp organizatoriaus ir bilieto pirkėjo, suteikiantis galimybę įsigyti bilietą. Mes dirbame pagal renginio organizatoriaus nurodymus. Norint pakeisti vardą, yra taikomas mokestis, tačiau visur yra nuorodos į bendrą renginio puslapį, kuriame informacija pateikiama lietuvių kalba.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius