Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jurga Anusauskienė: vietoje „Slavianskij bazar“ uždarymo koncerto – penkios valandos milicijoje

Baltarusijoje vykęs tarptautinis menų festivalis „Slavianskij bazar“ Lietuvos delegacijos vadovei Jurgai Anusauskienei baigėsi ne taip, kaip buvo planuota – moteris svarbiausią paskutinį vakarą praleido Vitebsko kelių milicijoje.
Jurga Anusauskienė
Jurga Anusauskienė / Gintauto Rapalio nuotr.

Festivalio uždarymas – vienas gražiausių ir įdomiausių „Slavianskij bazar“ koncertų. Tačiau Jurgai Anusauskienei šiemet jo išvysti nebuvo lemta, nes likus kelioms valandoms iki renginio moteris pateko į eismo įvykį.

„Vairuotojo pažymėjimą turiu nuo 1999 metų ir per tą laiką nebuvau patekusi nė į vieną avariją. Tačiau važiuojant pagrindiniu Vitebsko prospektu, vos keli šimtai metrų nuo viešbučio, prieš pat mane kilo avarinė situacija. Tą akimirką, kai džiaugiausi, manydama, kad jos išvengiau, pajaučiau smūgį - į mano automobilio galą įvažiavo Baltarusijos pilietis. Laimei, niekas nenukentėjo. Tačiau likusias penkias valandas praleidau milicijoje, kai tuo metu vyko gražus uždarymo koncertas“, – nusivylimo portalui Žmonės.lt neslėpė Jurga Anusauskienė.

Liepos 9 dieną  Vitebske (Baltarusija) prasidėjęs ir jau 22 kartą vykęs, į didžiausių meno festivalių penketuką pasaulyje patenkantis tarptautinis renginys „Slavianskij bazar 2013“ sulaukė dalyvių iš 30 pasaulio šalių. Kasmet festivalyje dalyvauja ir delegacija iš Lietuvos. Šiemet visos viltys buvo dedamos į Juliją Jegorovą, tačiau atlikėja liko priešpaskutinė.

Vaikų konkurse savo jėgas bandė Justė Dumčiūtė, o koncertuose, skirtuose jaunimui, dainavo Lietuvoje karjeros siekianti baltarusių dainininkė Veronika Gordijevskaja. Be to lietuvių delegacijos nariai užėmė ir komisijos narių kėdes. Vaikų konkurse komisiją papildė Donatas Montvydas, suaugusiųjų – Birutė Petrikytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius