Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jurijus Veklenko sostinės publikai pristatė albumą: žinomi draugai ir netikėti scenos partneriai

Antradienio vakarą, nepabijoję gausaus lietaus, į sostinės centre įsikūrusią „Vasaros terasą“ rinkosi šių metų Lietuvos atstovo „Eurovizijos“ dainų konkurse Jurijaus Veklenko norintys pasiklausyti žmonės. Čia dainininkas pristatė savo debiutinį albumą „Mano sapnuose“, kurio nepraleido ir ne vienas žinomas bičiulis.
Jurijus Veklenko
Jurijus Veklenko / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Dar prieš koncertą atlikėjas neslėpė džiaugsmo, kad ši diena – svajonės išpildymas.

„Žiūriu ir negaliu patikėti, kad čia žmonės renkasi būtent į mano koncertą. Ir jų vis daugėja!“, – džiaugsmo neslėpė dainininkas.

Aštuntą valandą vakaro koncertą pradėjęs Jurijus į sceną žengė kartu su grupe. Nieko nelaukdamas vyras atliko pirmąjį kūrinį „Prisimink“ ir pasisveikino su minia klausytojų.

„Pagaliau atėjo ta diena, kurios aš laukiau ir kuriai tiek ruošėmės. Kažkada tik tyliai svajojau, kad galėsiu pristatyti savo albumą, praėjau daug gero ir dar daugiau blogo, prisiklausiau piktų liežuvių plakimo ir akimirkai buvau jais pradėjęs tikėti, bet nesustojau ir nesustosiu, nes muzika – tai mano kelias“, – prisipažino Jurijus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jurijus Veklenko
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jurijus Veklenko

Vėliau atlikėjas pristatė dar keletą kūrinių, tokių kaip „Mintys“ ir „Kartais“. Nuskambėjus pirmiesiems „Eurovizijos“ laimėtojo Salvadoro Sobralio dainos „Amar Pelos Dois“ atlikėjas priminė, kad muzikoje svarbiausia ne šou elementai, o būtent nuoširdus atlikimas.

Vėliau į sceną žengė ir kartu su Jurijumi atliko bendrą dainą dainininkė Justina Budaitė – Juna, kuri atlikėją lydėjo ir į šių metų „Euroviziją“ Tel Avive kaip pritariančioji vokalistė.

Scenoje netrūko ir daugiau staigmenų. Čia Jurijus atliko ir prieš keletą dienų kartu su vaizdo klipu išleistą kūrinį „Sapnuose“. Jį atlikti į sceną pasikvietė prodiuserį Leoną Somovą.

„Kažkada savo broliui sakiau, kad pavydžiu tau, jog gali sėdėti viename automobilyje kartu su geriausiu šalies prodiuseriu. Mano brolis tuomet buvo Leono pritariantysis vokalistas. Šiandien aš galiu džiaugtis, kad turiu kūrinį kartu su šiuo prodiuseriu. Ačiū broliui, kuris visuomet motyvavo ir buvo man pavyzdys ir ačiū tau, Leonai!“, – dėkojo Jurijus.

Koncerto akimirkos – galerijoje:

Koncerto pabaigoje dainininkas atliko ir visiems jau gerai žinomą kūrinį „Run With The Lions“, su kuriuo atstovavo šaliai ir „Eurovizijoje“. Pasibaigus dainai minia prašė pakartoti, o Jurijus improvizuodamas paėmė gitarą ir atliko dainos akustinę versiją.

Koncerto nepraleido dainininkai Donatas Montvydas ir Gytis Valickas – Echoes, Gintarė Korsakaitė, Leonas Somovas, Gabrielius Vagelis, Justina Budaitė ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius