Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Juškų sūnus gimtadienį šventė visą savaitgalį: nuo kartingų iki skrydžio lėktuvu

Šiais metais Agnės ir Nerijaus Juškų namuose per sūnaus Pauliaus gimtadienį buvo kaip niekada tylu – šeima sumanė padaryti staigmeną ir sūnui surengė net trijų dienų išvyką. Iš pradžių su visomis vaišėmis, palinkėjimais ir dovanomis šventė vyko darželyje, o vėliau sąrašas pildėsi muziejais, kartingais, vandens pramogomis ir net lėktuvu! 15min Juškos atskleidė, kad idėja kilo iš nekalto sūnaus noro turėti patį laimingiausią gimtadienį.
Nerijaus Juškos sūnaus Pauliaus 6-ojo gimtadienio išvyka
Nerijaus Juškos sūnaus Pauliaus 6-ojo gimtadienio išvyka / Asmeninio albumo nuotr.

Ir panašu, kad su šia gimtadienio staigmena Juškos tikrai neprašovė, nes įspūdžių iki šiandien į valias. Tačiau kaip viskas prasidėjo? Iš pradžių mintis surengti gimtadieninę išvyką kilo susimąsčius apie šeimos ir artimų bičiulių saugumą, nes įprastai šeima šventes sutikdavo bendrame būryje.

Todėl galiausiai šįsyk nuspręsta leistis į trijų dienų kelionę, kurios pagrindiniais dalyviais tapo Nerijus, Agnė ir jų vaikai Paulius bei Eva.

„Vaikams darydavome didelius gimtadienius, į kuriuos sukviesdavome draugus ir šeimą. O šiemet, suprasdami atsakomybę, nusprendėme to nedaryti, kad niekas nesusirgtų. Tiesiog sūnaus paklausėme, ar nenorėtų turėti laimingos dienos, kurią galėtų praleisti šeimos rate“, – apie netikėtai gimusią idėją 15min pasakoja A.Juškienė.

O tada ir prasidėjo savaitgalio plano dėliojimas, įvairių pramogų ieškojimas ir, žinoma, nesibaigiantis nuotaikos užtaisas. Pirmąsias šypsenas Pauliaus veide buvo galima išvysti jau ankstyvą gimimo dienos rytą, kai šis prabudo su „Šunyčių patrulių“ tematikos patalyne, o šalia jos gavo ir kuprinę su viduje esančia pižama.

Negana to, išlydėtas į darželį vaikas sulaukė kitų darželinukų sveikinimų bei dovanėlių. Ir čia vyko nedidelė šventė, kurios vieninteliais dalyviais suaugusiais tapo linksmasis animatorius ir auklytė. Juškos nusprendė, kad taip pasielgti bus saugiausia.

„Turbūt buvo pats geriausias sprendimas, nes tai vyko uždaroje erdvėje, kur yra tik vaikų grupė. Jie taip praleidžia kiekvieną dieną“, – teigia N.Juška.

Asmeninio albumo nuotr./Nerijaus Juškos sūnaus Pauliaus 6-ojo gimtadienio išvyka
Asmeninio albumo nuotr./Nerijaus Juškos sūnaus Pauliaus 6-ojo gimtadienio išvyka

Todėl vaikai netrukus pasinėrė į balionų, šokių ir vaišių pasaulį. Tačiau linksmybėms darželyje pasibaigus, tai toli gražu nebuvo staigmenų kupinos šventės pabaiga – netrukus visa šeima pasiėmė Paulių ir tęsė vakaro programą. O jos dalimi tapo kartingai.

Pauliaus 6-ojo gimtadienio akimirkos – galerijoje:

„Jis ilgai kalbėjo, kaip nori į kartingus, todėl tai tapo puikia proga išpildyti norą ir linksmai praleisti gimtadienį. Visi važiavo ir lenktyniavo“, – 15min pasakoja N.Juška.

Asmeninio albumo nuotr./Nerijaus Juškos sūnaus Pauliaus 6-ojo gimtadienio išvyka
Asmeninio albumo nuotr./Nerijaus Juškos sūnaus Pauliaus 6-ojo gimtadienio išvyka

Bet vakaras ir ties tuo neužsibaigė. Mat po lenktynių šeima nuvyko pavakarieniauti į kavinę, kurioje Paulius ant gimtadienio torto užpūtė šeštąją žvakutę. Gardžiai suvalgius tortą, keturi keliauninkai patraukė link Biržų.

„Kadangi buvo savaitgalis, tai reikėjo tą veiklą pratęsti. Atvykome į Biržus naktį. Nutaikėme ant to momento, kad vaikus atvežėme miegančius į viešbutį.

O jau šeštadienio ryte keliavome į Biržų dvarą, kuriame pasivaikščiojome po muziejų, pamatėme gyvūnėlius ir iš kibirėlių obuoliais pamaitinome alpakas“, – sūnaus gimtadienio įspūdžiais su 15min dalijasi A.Juškienė.

Vis dėlto Agnė su Nerijumi sumąstė, kad pramogas galima dar pratęsti, todėl netikėtai sugalvojo paskraidyti lėktuvu. Tiesa, iš pradžių teko nusivilti, nes Biržų aeroklubo sezonas jau seniai baigėsi, nebuvo aišku, ar pilotų yra. Bet ko nepadarysi dėl vaikų – su didžiuliu prašymu buvo užkurtas ir pašildytas lėktuvas.

Asmeninio albumo nuotr./Nerijaus Juškos sūnaus Pauliaus 6-ojo gimtadienio išvyka
Asmeninio albumo nuotr./Nerijaus Juškos sūnaus Pauliaus 6-ojo gimtadienio išvyka

„Iš pradžių pasivaikščiojome po angarą, kur yra lėktuvai, sklandytuvai ir panašiai, tad ir tai vaikams tapo didžiule atrakcija. O kai pamatėme, kad atskrenda lėktuvas, vaikai iš džiaugsmo klykavo. Visi kartu skridome lėktuvu aplink Biržų teritoriją“, – nuotykį prisimena N.Juška.

Sušalę, bet kupini įspūdžių Juškos atvyko ilsėtis atgal į viešbutį, kuriame laukė vandens pramogos. Nerijus juokiasi, kad vaikai čia galėjo plaukioti ir visą savaitgalį, o tėvai – pasinerti į visišką ramybę. Bet ramybė baigėsi jau kitą rytą, kai šeima išskuodė į dar vieną sąraše buvusią pramogą.

„Nuvažiavome į senovinį technikos muziejų. Tikrai labai patiko mašinos. Vaikai buvo labai laimingi. Galiausiai buvo apžvalgos ratas, tai irgi – tokia atrakcija, pramoga. Užlipome į bokštą ir vėl grįžome į viešbutį. Skaniai pavalgėme ir parvykome į Vilnių“, – apie tris dienas trukusį gimtadienį pasakoja Agnė.

Asmeninio albumo nuotr./Nerijaus Juškos sūnaus Pauliaus 6-ojo gimtadienio išvyka
Asmeninio albumo nuotr./Nerijaus Juškos sūnaus Pauliaus 6-ojo gimtadienio išvyka

Pasiteiravus, su kokiais įspūdžiais grįžo namo, Juškos su šypsena sako, kad sūnui Pauliui patiko viskas – tiek „Šunyčiai patruliai“, tiek lėktuvas bei vandens pramogos.

„Suprantame, kad vaikams gal reikėtų kažkokių didžiulių žaislų, bet jam smagiausia – kartu praleistas laikas. Paprasčiausia yra nupirkti dovanas, o čia mums reikėjo pasukti galvą, kad galėtume suplanuoti, nes tokie prisiminimai ilgiau išlieka“, – mano Juškos.

Beje, gimtadienis neapsiėjo ir be simbolinės dovanėlės. Ji taip pat derėjo prie pagrindinės „Šunyčių patrulių“ temos.

„Kad su Pauliuku būtų lengviau susisiekti ir kad patrulis galėtų iškviesti jį į misiją, padovanojome išmanųjį laikrodį. Todėl jis dabar ryte prabunda ir jau mamai skambina į antrą aukštą“, – juokiasi A.Juškienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius