Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaimyno įkaitu tapęs Leonas Somovas nežino, kada su šeima grįš į namus: iš nevilties kreipėsi į merą

Muzikos kūrėjas, prodiuseris Leonas Somovas su šeima atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje. Prieš dvi savaites jis buvo priverstas palikti namus, kai čia neliko nei karšto, nei šalto vandens. Leonas įsitikinęs, kad tapo naujo kaimyno veiksmų įkaitu. Praradęs viltį susitarti gražiuoju, kreipėsi į policiją, teisininkus, galiausiai į merą. Vis dėlto iki šiol nežino, kada galės grįžti namo.
Leonas Somovas
Leonas Somovas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

L.Somovo teigimu, birželio 26 dieną sostinės senamiestyje esančio namo daliai savavališkai buvo užsuktas šalto ir karšto vandens tiekimas, nors jokie remonto darbai nebuvo vykdomi. Be vandens likę kaimynai įtaria, kad tai kerštas asmens, kuris nori rekonstruoti name įsigytas patalpas, tačiau nesulaukė gyventojų sutikimo ir jų parašų.

Du vaikus auginantis L.Somovas iš pradžių tikėjosi problemą išspręsti taikiai, jos nekeliant į viešumą. Kreipėsi į visas galinčias padėti institucijas, tačiau situacija nesikeitė. „Atsimušdavau tarsi į sieną. Tada pagalvojau paprašyti mero pagalbos, gal sureaguos. Sureagavo. Problemai spręsti jis paskyrė atsakingą asmenį“, – 15min pasakojo muzikantas.

L.Somovas viešu įrašu socialiniame tinkle kreipėsi į Vilniaus merą Remigijų Šimašių. Leono teigimu, tai buvo jo paskutinė viltis.

Paklaustas, ar jis vienintelis kreipėsi dėl to, kad bute jau kelinta savaitė nėra jokio vandens, L.Somovas sakė, kad kaimynai taip pat rašė skundus.

Asmeninė nuotr. /Leonas Somovas
Asmeninė nuotr. /Leonas Somovas

„Kol kas situacija nesikeičia. Esame išvykę iš namų. Gavome atsakymus iš Vilniaus miesto savivaldybės atsakingų asmenų, juose rašoma, kad darbai vykdomi“, – 15min antradienio vėlų vakarą sakė L.Somovas. Negalėdamas su šeima gyventi senamiestyje esančiame bute, kurį nuomojasi, prodiuseris glaudžiasi pas tėvus arba viešbutyje.

„Kadangi turiu daug darbų, negaliu visą laiką būti išvažiavęs. Man reikia būti mieste. Su vaikais važinėti nepatogu, gerai, kad ne mokslo metai. Vienas vaikas šiuo metu serga. Kantrybės daug turiu, bet per tas kelias savaites ji išseko“, – 15min teigė L.Somovas.

Vyras sakė, kad situacijos sprendimo tikisi kuo greičiau: „Be namų sunku gyventi, ne pats smagiausias momentas. Niekam nelinkėčiau tokio dalyko, vanduo yra svarbu.“

Leono Somovo kreipimasis feisbuke į Vilniaus miesto merą:

Sveiki gerbiamas mere,

Susidūrėme su keblia problema. Name, kuriame gyvename, patalpas, esančias pirmame aukšte, nusipirko Marius Usonis (iš savivaldybės įsigijo įmonės vardu). Vilniaus miesto savivaldybė patalpas pardavė kartu su pagrindiniu vandens tiekimo įvadu ir vandens stovo uždaromosiomis sklendėmis, kuriomis reguliuojamas vandens tiekimas į kelis aukščiau esančius butus.

Pagrindinis konfliktas įsiplieskė, kuomet Marius Usonis pradėjo rinkti parašus, kad galėtų rekonstruoti savo patalpas. Kadangi kaimynai tokio sutikimo nepasirašė, prasidėjo keisti įvykiai.
Naktį mistiškai užsidegė kieme stovėję konteineriai, apie tai buvo parašytas straipsnis.

Į Jus kreipiamės todėl, kad birželio 26 dieną savavališkai, nesant jokiems fiksuotiems remonto ar panašiai darbams, mūsų namo daliai buvo užsuktas šalto ir karšto vandens tiekimas. Marius Usonis neigia užsukęs vandens tiekimą. Šiandien jo atstovas įleido „Senamiesčio ūkio“ darbuotojus į patalpas, tačiau raktą nuo vandens stovo uždaromosios sklendės Usonio atstovas pamiršo paimti, nors žinojo dėl ko problema ir dėl ko atėjo...

Šiai dienai situacija tokia, jog antrą savaitę su mažais vaikais negalime grįžti į namus, 4 metų dukrai prasidėjo bronchitas. Kiekvieną dieną nuomotis viešbutį ir nuolat ieškoti gyvenamosios vietos su dviem mažais vaikais tampa nepakeliama.

Kreipėmės į policiją, į vaikų teises, rašėm skundus, samdom advokatus, vyksta teisminis procesas, nutarimo reikia laukti dar penkias darbo dienas, tuomet vykdymas ir t.t. Niekas tiksliai negali pasakyti kada galėsime grįžti namo. Panašu, kad net Lietuvos teisinė sistema neturi galios apginti piliečių nuo vieno visuomenės savivaliautojo.

Ponas Remigijau Šimašiau, lauksiu Jūsų pasiūlyto sprendimo kaip greičiau išspręsti šią situaciją ir tikiuosi rasite būdą kaip užtikrinti mūsų saugumą nuo tokio neprognozuojamo asmens.

Su pagarba,
Leonas Somovas

Į l.Somovo pagalbos šauksmą R.Šimašius sureagavo, komentare jis rašė, kad klausimą perduoda spręsti „Vilniaus vandenims“. Šios įmonės atstovas komentare teigė, kad įmonės avarinė tarnyba dar antradienį nuvyks į namą, kuriame gyvena L.Somovas, kad kuo skubiau atnaujintų vandens tiekimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius