Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kalėdinė dvasia Vilniuje: Manto Petruškevičiaus kurtos dekoracijos sužavėjo desertinės svečius

Ketvirtadienio vakarą sostinės desertinėje „Sugamour“ pasijautė kalėdinė dvasia. Čia vyko šventinių dekoracijų įžiebimo renginys su Mantu Petruškevičiumi priešakyje. Garsus stilistas sukūrė originalius desertinės papuošimus, kuriais pasigrožėti atvyko būrys žinomų žmonių.
Kalėdinio vakarėlio akimirka
Kalėdinio vakarėlio akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Įvertinti jų atvyko Vaida Skaisgirė, Natalija Martinavičienė, Vaida Klizaitė, Sigitas Praspaliauskas ir kiti.

Renginio pradžioje visi svečiai buvo pakviesti į lauką, kur buvo įžiebtas lemputėmis dekoruotas desertinės fasadas.

Elegantiškos eglutės, prabangios pagalvėlės, tviskančios girliandos bei antikvariniai kalėdiniai žaisliukai – visų dekoracijų M.Petruškevičiui teko laukti mėnesį, jas teko atgabenti iš užsienio.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Kalėdinio vakarėlio akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Kalėdinio vakarėlio akimirka

Kurdamas papuošimus jis panaudojo ir senus indus, kurie originaliai atstojo įprastus žaisliukus. „Svarbiausia – kūrybiškas požiūris ir nuoširdumas. Eglę, namus galima papuošti bet kuo, viso idėjos yra tinkamos, svarbu daryti taip, kaip norisi iš vidaus“, – 15min kalbėjo M.Petruškevičius.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Kalėdinio vakarėlio akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Mantas Petruškevičius

Pasak stilisto, ruošiant kalėdinius papuošimus nereiktų paisyti jokių mados tendencijų. Esą dauguma jų yra dirbtinai sukurtos, o šventinę nuotaiką vis tiek pirmiausia kuria jaukumas, kurį kiekvienas supranta savaip.

„Panaudojau daug indų, pagalvių, meškinų. Nieko naujo tame nėra, tačiau visa tai suvesta į viena ir visuomet atrodo gražiai. Reikia atsigręžti į tas senąsias tradicijas ir nepamiršti galbūt tų senų žaislų dekoro elementų, kurie visuomet atrodo gerai“, – sakė M.Petruškevičius.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Kalėdinio vakarėlio akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Kalėdinio vakarėlio akimirka

Kokių idėjų stilistas turi tiems, kurie jau galvoja apie tai, kaip originaliai pasipuošti namus? „Labai gražu tiesiog į vazą pamerktos eglišakės. Man gražu net pakalnutės, narcizai, hiacintai – šias gėles vadinu kalėdinėmis, jos labai papuošia stalą, labai kvepia. Galima ištraukti savo močiučių staltieses, padėlioti ant stalo apelsinų ir viskas, jau atrodo gerai“, – tikino M.Petruškevičius.

Jį labiausiai liūdina tai, kad daugelis, kaip pats sako, Kalėdas labai suplastmasina. „Per daug plastmasės, per daug netikrų daiktų, pigiai atrodančių žaisliukų... todėl ir Kalėdos tampa nelabai skoningos, nešventinės. Juk tai – namų šventė, verčiau jau visko mažiau, bet sukurta pačių, savo rankomis“, – kalbėjo jis.

Jis sako pats savo namų dar nespėjęs pasipuošti, tačiau vargu ar tą darys ir gruodžiui įpusėjus. „Nelabai mėgstu puošti savo namus, labiau mėgaujuosi tuo, kaip juos pasipuošia kiti. Kalėdos man be abejonės svarbios, tačiau tai nėra ta šventė, kad ją labai švęsčiau. Man didžiausia šventė – mano gyvenimas, todėl jį ir švenčiu“, – 15min sakė M.Petruškevičius.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Kalėdinio vakarėlio akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vaida Klizaitė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Kalėdinio vakarėlio akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Manto Petruškevičiaus papuoštas desertinės fasadas

Ir nors iki Kalėdų liko dar lygiai mėnuo, šventine dvasia jau užsikrėtė ir vakarėlyje dalyvavę svečiai. Viena jų – Vaida Skaisgirė.

„Kalėdos yra Kalėdos, juk tai jaukiausia metų šventė, kuri neapsieina be dėmesio, dovanų, jaukių akimirkų su brangiais žmonėmis. Visuomet labai laukiu šio laikotarpio“, – sakė ji.

Pasak jos, į didžiausias metų šventes ji ėmė žiūrėti kitomis akimis po to, kai pati susilaukė sūnaus. „Kai turi vaiką visai kitaip pajauti tas Kalėdas, viskas įgavo vaikišką mielumą, naivumą“, – pasakojo V.Skaisgirė.

Jos sūnui Atui netrukus sueis ketveri, o jis namuose, kaip pati sako, didžiausias šios šventės diktatorius. „Jis darželyje daro įvairius žaisliukus, šiemet nori puošti eglutę savo kūriniais. Kol kas dar neturim eglės, bet jau greit ji turėtų atsirasti. Jau spėjom ir laišką Kalėdų Senui paprašyti, jau žinau, ko mano vaikas nori, belieka išlaukti“, – prasitarė ji.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Kalėdinio vakarėlio akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vaida Skaisgirė

Kalėdinių eglučių įžiebimo vakarėlis buvo „papuoštas“ ypatingai šiai progai paruoštomis austrėmis bei gardžia, nauja desertų kolekcija, kurią svečiams paruošė Jekaterina Buldakova.

Vakarui jaukumo suteikė renginyje skambėjusi saksofono muzika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius