Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturratininkų atstovai užstoja Liną Kleizą: šalyje trūksta teisinės bazės

Savaitgalį Linui Kleizai įkliuvus dėl vairavimo neregistruotu keturračiu, šios bendruomenės atstovai teigia, kad situacija šalies teisinėje bazėje yra tokia, jog, norint vairuoti galingesnį keturratį, susiduriama su daugybe problemų. Viena jų – neįteisinta galingesnių nei 15 kW keturračių registracija.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / Roko Lukoševičiaus nuotr.

„Didžiausia problema yra ta, kad šalyje norint vairuoti galingesnį keturratį, jo tiesiog neįmanoma registruoti. Jei nori įsigyti galingesnį nei 15 kW keturratį, turi problemų. Net jei perki iš oficialių atstovų, moki už jį tūkstančius eurų. Dažnai keturratininkai tapatinami su chuliganais.

Jei būtų reglamentuota ir visiems vienoda keturračių registracija, nebūtų situacijų kai vairuotojai bėga nuo pareigūnų, neturėdami oficialių dokumentų. Šios situacijos neteisiname, bet norime atkreipti dėmesį į esančią didelę problemą, kuri nėra sprendžiama jau daug metų“, – pasakojo keturračių klubo „Kauno ATV bendražygiai“ vadovas Vytautas Banionis.

Vyras pasakoja, kad perkant galingesnį keturratį iš oficialaus atstovo ir norint jį registruoti, transporto priemonėje yra montuojami ribotuvai, kurie sumažina „oficialią“ jos galią iki 15 kW. Tik taip šiuo metu galima registruoti galingesnį keturratį.

„Mūsų klube trys nariai turi identiškus keturračius, bet jie visi registruoti skirtingai. Vieno nario keturratis registruotas taip, kad jį gali vairuoti turėdamas B kategoriją, kito – B ir A kategorijas, o trečias registruotas taip, kad jį gali naudoti tik turėdamas teisę vairuoti statybinę mašiną.

Absurdas, bet dabar yra tokia situacija, jei nori vairuoti galingesnį keturratį. Šalyje nėra tinkamos teisinės bazės, kuri reglamentuotų galingesnių keturračių registraciją. Trūksta sistemos, kuris būtų aiški ir vienoda visiems vairuotojams“, – teigė V.Banionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius