Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino teatre užriaumojo „Spec. Žvėrynas“: svečiams pristatytas filmas apie pirmą Lietuvos spec. būrį

Likus kelioms dienoms iki Sausio 13-osios, sostinėje pristatytas unikalus ir intriguojantis kūrinys – režisieriaus Andriaus Lekavičiaus dokumentinis filmas „Spec. Žvėrynas“, nukeliantis į laikotarpį, kai visus vienijo laisvės troškimas. O troškimas buvo toks stiprus, kad netrukus gimė pirmasis neoficialus Lietuvos specialiųjų operacijų būrys. Susipažinti su juo antradienio vakarą atvyko ir žinomi veidai.
Ignas Krupavičius, Sergejus Maslobojevas su šeima, Jolita Vaitkutė su vyru Silvestru Dikčiumi
Ignas Krupavičius, Sergejus Maslobojevas su šeima, Jolita Vaitkutė su vyru Silvestru Dikčiumi / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Oficialiai filmas kino ekranus pasieks sausio 11-ąją, tačiau išskirtinė publika didžiąją filmo premjerą galėjo išvysti keliomis dienomis anksčiau. Į išskirtinę premjerą atvyko boksininkas Sergejus Maslobojevas su šeima, menininkė Jolita Vaitkutė su vyru Silvestru Dikčiumi, reperis Vytautas Medineckas-Ironvytas ir kiti. Renginį patikėta vesti Ignui Krupavičiui.

Režisieriaus Andriaus Lekavičiaus filmas „Spec. Žvėrynas“ pasakoja apie 15 nutrūktgalvių jaunuolių, kurie pateko į pirmąjį neoficialų spec.būrį.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytautas Medineckas-Ironvytas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytautas Medineckas-Ironvytas

Šuoliai parašiutu ant važiuojančių automobilių, lūžiais pažymėtos muštynės miškuose, judesių pamokos iš kovinių filmų su Bruce Lee ir Rembo, tiesioginė akistata su sovietų kariais – tokia buvo spec.būrį sudariusių aštuoniolikmečių realybė. Jie buvo ruošiami svarbiausioms Lietuvos nepriklausomybės kovų operacijoms.

Beveik jokių oficialių dokumentų. Tik keletas pavedimų už maitinimą. Toks paslaptingas ir niekam negirdėtas iki šiol buvo pirmasis neoficialus Lietuvos specialiųjų operacijų būrys. Daugelis jį vadino „Franco žvėrynu“ arba „Spec. Žvėrynu“.

Premjeros akimirkos – galerijoje:

Papasakoti istoriją apie nežinomus 1990-ųjų bebaimius kovotojus ryžosi režisierius Andrius Lekavičius. Pasinaudodamas reta archyvine medžiaga, papildydamas filmą to laikmečio kompiuterinių žaidimų animacija, jis sugrąžina žiūrovus į tą laikotarpį, kai visus vienijo laisvės troškimas.

Prieš metus režisierius Andrius Lekavičius pristatė ir kitą jaudinantį projektą – interaktyvios virtualios realybės projektą „Laisvės kodas 13“, kuris padeda tikroviškai atkurti sausio 13-osios įvykius.

Daugiau nei dvejus metus kurto projekto režisierius Andrius Lekavičius sakė, jog virtuali realybė suteikia galimybę persikelti į kitą laiką ir erdvę.

„Visi liudininkai, pasakodami apie sausio 13 d. naktį ir sausio įvykius sako, kad reikėjo juose dalyvauti ir ten būti, kad suprastum, kodėl žmonės darė tai, ką darė. Virtuali realybė suteikia šią galimybę“, – sakė režisierius, pridūręs, jog šio projekto ėmėsi norėdamas su sausio 13 d. įvykiais bei patirtimis supažindinti jaunąją kartą.

Išvyskite filmo anonsą:

VIDEO: SPEC. ŽVĖRYNAS - kinuose nuo sausio 11 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius