Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klaipėdos Teatro aikštėje – mėlyna vakarienė: gimtadienį šventė beveik tūkstantis miestiečių

Nors visą antradienį dangus virš uostamiesčio niaukstėsi ir lijo lietus, prieš 20 val. į senamiesčio širdimi vadinamą Teatro aikštę pradėjo plūsti šimtai mėlynai pasipuošusių, krepšiais nešinų klaipėdiečių. Jie rinkosi į pirmą kartą mieste surengtą Mėlynąją vakarienę. Ja šventiškai minėtas miesto 765-asis gimtadienis ir simfoninės muzikos festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ pradžia.
Klaipėdos mėlynoji vakarienė
„Mėlynosios vakarienės“ akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro inicijuota vakarienė vos paskelbus apie ją socialine „Facebook“ tinkle susilaukė didžiulio miestiečių susidomėjimo. Žmonės dalinosi žinia su draugais ir noriai registravosi į renginį, o pasibaigus registracijos laikui netrūko apmaudaujančių.

„Vakarienės rengėjas – šiais metais 30-uosius veiklos metus švenčiantis Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras. Gal jau spėjote pastebėti, kad metų spalva buvome pasirinkę mėlyną? Be to, gyvename plačiausių erdvių mieste Lietuvoje – virš galvų beribis dangus, ir jį atspindinti jūra. Tad ir mėlyną spalvą vakarienei pasirinkome kaip muzikinio teatro ir miesto simbolį“, – spalvos kodo pasirinkimą visuomenei aiškino vakarienės sumanytojai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jonas Sakalauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jonas Sakalauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Grubliauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Grubliauskas

Visą Teatro aikštę užtvindę stalai buvo uždengti mėlynomis staltiesėmis, prie jų susėdę miestiečiai išnaudojo juos kaip kūrybinę erdvę – vieni puošė stalus gėlių kompozicijomis, kiti balionais, įvairia dekoratyvine atributika. Žmonės stalus nukrovė gausiomis vaišėmis, kurias serviravo puošniuose induose.

Dvi valandas trukusią bendrą vakarienę paįvairino Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro atlikėjų bei jo svečių pasirodymai. Susirinkusiuosius pasveikino teatro vadovas Jonas Sakalauskas, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas ir kiti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Mėlynosios vakarienės“ akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Mėlynosios vakarienės“ akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Mėlynosios vakarienės“ akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Mėlynosios vakarienės“ akimirka

Ant aikštės centre pastatytos scenos pasirodė muzikinio teatro baleto trupės šokėjai, solistai.

Teatro džiazo kvartetas grojo kūrinius iš festivalio spektaklių ir koncertinių programų, šokėjai atliko etiudus iš rugpjūčio 11 d. vyksiančios šokio spektaklio „Karmen“ premjeros, susirinkusiuosius maloniai nustebino nuotaikingas „Lietuvos talentų“ nugalėtojo Kasparo Bujanausko pasirodymas.

Skaičiuojama, kad į viešą vakarienę susirinko beveik tūkstantis klaipėdiečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius