TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kotryna Starkienė dalijasi abrikosinių skarelių receptu: tirpsta burnoje

Kotryna Starkienė atskleidė tradicinio, aromatingo ir be galo skanaus guliašo receptą, kuris, neabejotinai, netrukus ims puikuotis ir ant žiūrovų stalo. O po tokių pietų būtinas ir desertas – žinoma moteris rado būdą, kaip nustebinti ir smaližius.
Kotryna Starkienė ir jos ruoštos abrikosinės skarelės
Kotryna Starkienė ir jos ruoštos abrikosinės skarelės / TV3 nuotr.

K.Starkienė ne tik parodė, kaip pasigaminti guliašą, bet ir papasakojo, kokią mėsą jam rinktis. O taip pat ji atskleidė, kuo vengriškas guliašas skiriasi nuo austriško, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.

„Be abejo, bus ir desertas. Po tokių sočių pietų norisi geros kavos ar arbatos puodelio ir mažo, lengvo deserto. Todėl šįkart kepsiu burnoje tirpstančius pyragėlius su abrikosų uogiene“, – intrigavo ji.

TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės ruoštos abrikosinės skarelės
TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės ruoštos abrikosinės skarelės

Guliašo receptas – laidoje „Kotrynos burtai“, o kaip iškepti abrikosines skareles, Kotryna dalijasi nedelsdama.

TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės ruoštos abrikosinės skarelės
TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės ruoštos abrikosinės skarelės

Abrikosinės skarelės

Reikės:

  • 250 g sviesto;
  • 230 g kreminio sūrio;
  • 260 g miltų;
  • šaukšto cukraus;
  • indelio abrikosų džemo;
  • kiaušinio (aptepimui).

Gaminimo eiga

Sviestą gerai išplakite su kreminiu sūriu, suberkite cukrų ir miltus ir užmaišykite tešlą. Tešla bus labai minkšta. Padėkite ją ant miltais pabarstyto paviršiaus ir šiek tiek paminkykite. Susukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve valandai.

TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės ruoštos abrikosinės skarelės
TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės ruoštos abrikosinės skarelės

Atvėsusią tešlą iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. Į kiekvieno kvadratėlio vidurį dėkite po nedidelį šaukštelį džemo ir užlenkite kraštus. Kiekvieną pyragėlį patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukrumi. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai apskrus. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius