Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 10 17 /16:26

Kriptomilijonieriaus P.Aršausko byla dėl „Lamborghini“: teismas pasigailėjo, bet teises atėmė

Prieštaringos reputacijos verslininkui, dėl savireklamos vairuojančiam „Lamborghini“, tačiau dažnai pro pirštus žiūrinčiam į Kelių eismo taisykles, paskelbtas teismo verdiktas. Pauliaus Aršausko chuliganiško vairavimo teismas nepripažino ir pirminę policijos skirtą baudą panaikino, tačiau griežtai nubaudė „Lamborghini“ vairuotoją už nederamą elgesį kelyje: nepagrįstą mirksėjimą šviesomis kitiems eismo dalyviams ir posūkių nerodymą.
Paulius Aršauskas
Paulius Aršauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienio pavakarę Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nutarimą byloje, kurioje buvo kilęs aršus teisinis ginčas tarp sostinės kelių policijos pareigūnų ir išskirtinio dėmesio gatvėse sulaukiančio kriptomilijonieriaus P.Aršausko. Teismo žodis – garsusis „Lamborghini“ vairuotojas yra pažeidėjas, bet ne toks baisus, kokį jį piešė policininkai.

Kitaip tariant, pirminė 500 eurų bauda P.Aršauskui yra panaikinta.

Bet 200 eurų piniginės nuobaudos jis nusipelnė už mirksėjimą šviesomis ir posūkių nerodymą. Teisės vairuoti jis neteko 4 mėnesiams.

Suprasti akimirksniu

  • 500 eurų baudą Vilniaus kelių policijoje P.Aršauskas gavo už savo kelionę sostinės Žirmūnų gatve birželio 12-osios vakarą.
  • Pažeidimų protokole užfiksuota, kad milijonieriaus „Lamborghini“ nardė iš vienos eismo juostos į kitą, nerodydamas posūkių, tačiau signalizuodamas šviesomis, kad kiti vairuotojai trauktųsi jam iš kelio. Be to, savo agresiją gatvėje „Lamborghini“ vairuotojas išreiškė tyčia didindamas variklio apsukas.
  • Lyg to būtų maža, Žirmūnų ir P.Lukšio gatvių sankryžą superautomobilis kirto degant raudonam šviesoforo signalui.
  • 2018 m. spalio 17 d. teismo nutarimu ši policijos nuobauda už chuliganišką vairavimą (500 eurų bauda ir teisės vairuoti atėmimas 12 mėn.) buvo panaikinta.

Kaip jau pasakojo 15min, nesutikdamas su jam inkriminuotais gausiais ir piktybiniais KET pažeidimais, „Lamborghini“ vairuotojas P.Aršauskas su savuoju gynėju kreipėsi į teismą.

Noriu būti baudžiamas tik už tai, ką iš tiesų padariau ir pripažįstu – toks buvo kriptomilijonieriaus nusiteikimas teisme. Bylos nagrinėjimo metu P.Aršauskas pripažino tik neesminį KET pažeidimą – posūkių nerodymą.

VIDEO: P.Aršauską po teismo jo „Lamborghini“ automobiliu išvežė mergina

Bent jau to, kad jo ginamasis nebus pripažintas vairavusiu chuliganiškai, šioje byloje tikėjosi ir advokatas.

Bene svarbiausias šioje byloje narpliotas aspektas: kokiam šviesoforo signalui degant, „Lamborghini“ kirto sankryžą?

Teismui liudiję abu policininkai teigė, kad superautomobilis skriejo per raudoną, tai ir buvo šiurkščiausias P.Aršausko pažeidimas. Tuo metu pats vairuotojas svarstė, kad, kiek atsimena, įvažiavo į sankryžą dar mirksint žaliam, o visiškai ją įveikė jau degant geltonam signalui.

Per pertrauką tarp bylos posėdžių P.Aršauskas su savuoju atstovu spėjo kreiptis į automobilių ekspertus, kurie panaudojo sertifikuotas programas, padidino iš policijos videoregistratoriaus paimtą vaizdą ir nustatė aplinkybes, iš dalies paneigiančias tiek policijos versiją apie chuliganišką „Lamborghini“ vairavimą, tiek kriptomilijonieriaus P.Aršausko teiginius apie neesminius KET pažeidimus.

„Jis įvažiavo degant geltonam šviesoforo signalui“, – buvo pripažinęs advokatas Andriejus Melkovas.

Teismas su šiuo požiūriu iš esmės sutiko.

„Raudonas šviesoforas nepasitvirtino, nors mes gal 10 ar 15 kartų teisme peržiūrėjome tą vaizdo įrašą“, – paskelbęs nutarimą, jo motyvus paaiškino teisėjas Linas Dūdys. Teismas taip pat nematė pagrindo bausti „Lamborghini“ vairuotojo už esą neadekvatų superautomobilio variklio apsukų didinimą.

Todėl policijos protokolą ir griežtą nuobaudą teisėjas panaikino, bet priėmė naują nutarimą, nubausdamas P.Aršauską už vieną po kito padarytus pažeidimus: mirksėjimą šviesomis ir persirikiavimą iš vienos eismo juostos į kitą be posūkių.

Vilniaus miesto apylinkės teismo nutarimas dėl 200 eurų baudos ir draudimo vairuoti 4 mėnesius dar neįsiteisėjo, jis gali būti apskųstas apeliacine tvarka. Beje, tokią teisę turi ir šią bylą dalinai pralaimėję policininkai. Išklausyti verdikto trečiadienį į teismą nebuvo atvykęs nei vairuotojas, nei jo samdytas advokatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius