Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Krivickas: kriminalinės laidos – mano pašaukimas

TV3 rudens naujiena – į televizijos eterį vedėjo amplua grįžtantis kriminalinio žanro specialistas Kristupas Krivickas. Jis žada, kad bus įdomu.
Serialo prodiuseris Kristupas Krivickas
Kristupas Krivickas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

– Kristupai, kodėl grįžtate į eterį?

– Susiklostė virtinė palankių galimybių. Tai bus geriausia kriminalinė laida su geriausiu kriminalinės laidos vedėju per geriausią televiziją.

– Kitu amplua jus sunku įsivaizduoti...

– Gyvenime dar esu Lietuvos Respublikos pilietis, sutuoktinis, tėvas. O televizijoje tikrai esu kriminalinių laidų kūrėjas, ir tai – mano pašaukimas.

– Kaip susidomėjote kriminalais?

– Prieš dešimtmetį, kai susiejau savo gyvenimą su žurnalistika, ėmiau itin domėtis užsienio šalyse rodomomis kriminalinėmis laidomis. Vieną dieną pajutau, kad to reikia ir Lietuvai – taip gimė kultine tapusi laida „Visiškai slaptai“. 

Trumpai apie laidą tegalėčiau pasakyti, kad ji bus kokybiška, solidi ir patikima. Visos iki šiol rodytos kriminalinės laidos, deja, tik atspindėdavo paviršių.

– Nuo rudens startuosianti laida taip pat žada būti kultinė?

– Su laiku pamatysime. Šiandien žinau tik tiek, kad stengsimės parodyti garsiausius nusikaltimus, rezonansines bylas, slapčiausią informaciją... Beveik visais atvejais visuomenei pateikiama tik viena – oficiali – įvykio, nusikaltimo ar nelaimės versija. Tai tokia versija, kuri patogi valdžiai, pareigūnams, tačiau beveik visada ta oficiali versija galiausiai pasirodo esanti melaginga. Mūsų laidos tikslas – žiūrovams atskleisti, kodėl tiesa yra slepiama. Mes turime daug patikimų šaltinių, kurių informacija sudomins ar net šokiruos. Laidoje dirbs itin profesionalūs žurnalistai.

Trumpai apie laidą tegalėčiau pasakyti, kad ji bus kokybiška, solidi ir patikima. Visos iki šiol rodytos kriminalinės laidos, deja, tik atspindėdavo paviršių. Niekas nesiryždavo kapstyti giliau. Gerokai giliau. Nes tai brangu, sudėtinga ir pavojinga. Mes ištaisysime šią klaidą.

– Nusikaltėliai turėtų sunerimti – paviešinsite jų nuodėmes?

– Mes tik darysime savo darbą. Jei viso to padarinys – teisingumas, mane tai džiugins. Tačiau mūsų laidos tikslas nėra pasodinti kaltuosius ir išlaisvinti nekaltus – mes tik informuosime visuomenę apie tai, kas vyksta. Ekonomikos krizės metu tai aktualu. Deja, nusikaltimų daugėja.

– Informacijos pakaks televizijos sezonui?

– Informacijos pakaks visiems televizijos sezonams ir visoms kriminalinėms laidoms.

– Ar nesate kaltinamas smurto propagavimu? Yra manančiųjų, kad kriminalinės laidos skatina nusikalsti...

– Daug emocijų, nuomonių, požiūrių, tačiau jokių įrodymų, kad taip yra iš tiesų. Žinoma, neprofesionalo rankose televizija gali pridaryti žalos, tačiau kai laidą kuria profesionalas, apie jokią žalą neverta nė kalbėti. Televizija kaip tik tampa geriausiu išsigelbėjimu nuo socialinių blogybių, nemokama pramoga ir kompanione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius