-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kultūros statybos“ subūrė ir valdžia nusivylusias įžymybes: tarp jų – Justinas Jankevičius su šeima

Antradienio popietę pasivaikščioti prie Vyriausybės akcijoje „Kultūros statybos“ rinkosi atsainiu valdžios požiūriu į kultūros srities atstovus nusivylę piliečiai. Dalyvių būryje buvo ir nemažai žinomų žmonių – aktorių, atlikėjų, televizijos laidų vedėjų, tarp kurių su mylimąja ir keturių mėnesių sūnumi atvykęs Justinas Jankevičius.
Greta Mikalauskytė ir Justinas Jankevičius
Greta Mikalauskytė ir Justinas Jankevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pilietinei akcijai abejingos neliko ir į pasivaikščiojimą prie Vyriausybės ir Vilniaus miesto savivaldybės pasipuošusios statybų atributika atvyko ir įžymybės. Tai – Gediminas Jaunius, Agnė Grigaliūnienė, Džiugas Siaurusaitis, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Saulius Urbonavičius-Samas, Jogaila Morkūnas, Vytautas Rumšas jaunesnysis ir daugelis kitų.

Tarp akcijos dalyvių buvo galima išvysti ir žinomas šeimas, pavyzdžiui, televizijos laidų vedėją, humoristą Justiną Jankevičių su mylimąja Greta Mikalauskyte ir prieš keturis mėnesius gimusiu jųdviejų sūneliu Leonu. Garsus vyras prisijungė prie bendraminčių ir pasivaikščiojime dalyvavo taip pat vilkėdamas statybininko liemenę.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Greta Mikalauskytė ir Justinas Jankevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Greta Mikalauskytė ir Justinas Jankevičius

Protesto organizatoriai reiškė nepasitenkinimą Vyrausybės sprendimu, kai mažinant neigiamus COVID-19 padarinius kūrėjams bei kultūros organizacijoms, daugiau nei 60 proc. paramos (43 mln. eurų) atitenka Kultūros ministerijos ir savivaldybės žinioje esančių kultūros įstaigų infrastruktūros atnaujinimui bei turto įsigijimo projektams.

Daugiau akcijoje dalyvavusių žinomų veidų galite išvysti galerijoje:

„Didžioji numatytos paramos dalis nepasieks kūrėjų ir kultūros žmonių, nes Vyriausybė nusprendė investuoti į sienas“, – akcijos kvietime teigė organizatoriai.

Savo ruožtu Vilniaus miesto savivaldybė, mažindama koronaviruso padarinius kultūros laukui, iš 1 mln. numatytos paramos 60 proc. ketino skirti „pastatyti laikinas arba pritaikyti esamas patalpas.“ Tiesa, meras Remigijus Šimašius jau paskelbė, jog atsižvelgus į pastabas savivaldybė koreguoja savo planus.

Daugiau apie antradienio popietę įvykusią akciją skaitykite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius