Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lavrinovičiai dėl kilusio skandalo svarsto aiškintis teisme: „Didžiuliai mus diskriminuoja“

Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai šį kartą neslepia pykčio. Prieš septynerius metus tą pačią situaciją išgyvenę, tik tuomet iš Ericos ir Jurgio Didžiulių sulaukę atsiprašymo, jie šį kartą svarsto kelis žingsnius.
Erica ir Jurgis Didžiuliai, Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai
Erica ir Jurgis Didžiuliai, Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai / 15min nuotr.

Prieš kelias dienas socialiniuose tinkluose išplito Ericos ir Jurgio Didžiulių pareiškimas, jog dėl „Ežio“ reklamoje pasirodžiusių brolių Lavrinovičių jie palieka „Telia“. Tokį sprendimą sutuoktiniai esą priėmę dėl daugiau nei prieš 20 metų įvykdyto brolių nusikaltimo – grupinio išprievartavimo.

Ir nors bausmę broliai atliko, teistumo nebeturi, tačiau praeities šmėklos ir vėl pasivijo. Visgi kantrybės taurė buvo perpildyta – Kšištofas Lavrinovičius 15min atskleidė, kad šįkart su broliu kreipėsi į teisininkus.

„Galutinis sprendimas dar nepriimtas. Mes dar su advokatais kalbamės. Jie žino, jog šimtu procentu laimėsime. Mes teisūs. Paprasčiausiai man nesinori, kad jų vaikams būtų stresas. Nenoriu ir savo šeimos velti. Todėl tokie dvejopi jausmai. Nenoriu ir jų šeimos skriausti, kad ir jų vaikai šį skausmą patirtų“, – atvirauja Kšištofas.

Krepšininkus nuliūdino ir „Telia“ priimtas sprendimas „Ežio“ reklamose neberodyti brolių: „Aišku, norėtųsi, kad pastovėtų už mus vieną, dvi dienas. Tačiau yra, kaip yra. Jie atsiprašė ir viskas.“

Nepaisant to, Kšištofas stebisi, jog Didžiuliai buvo vieninteliai žmonės, kurie po daugelio metų ir vėl priminė šį įvykį. Nors jis su broliu sako jau seniai užsiauginę storą odą, tačiau labiausiai skaudu dėl šeimos narių, kurie, kaip sako Kšištofas, tikrai nenusipelnė dėl to kentėti. O ką apskritai kalbėti apie žmones, kurie atlikę bausmę vis dar yra teisiami?

„Be abejo, tai ne tik mus su broliu liečia. Pavyzdžiui, žmogus suklydo, bet yra tam tikros baudos, ir jis tą baudą sumokėjo. Tačiau jis paskui visuomenėje negali niekur darbo gauti, nes yra diskriminuojamas. Neturi taip būti. Kaip ir mus dabar diskriminuoja Didžiuliai. Jei žmogus pasitaisė, tai taip negali būti. Gal jis ten suprato savo klaidą, pasikeitė“, – savo nuomonę grindė K.Lavrinovičius.

Situacija paveikė šeimos narius

Pasiteiravus, kaip jaučiasi dėl kilusios suirutės, Kšištofas neslepia, kad jiems su broliu jau palengvėjo, tačiau žmona su vaikais sielojasi. Sunkiausia atžaloms eiti į mokyklą – čia girdi įvairiausias kalbas apie tėtį.

„Jau du vaikai savarankiški – 12-os ir 14-os metų, tačiau tiek bendraamžiai kalba. O jie atėję namie klausia, kodėl taip blogai apie mane šneka. Jiems stresas, ateina namo, užduoda klausimus, o žmona verkia. Jai pastoviai jiems reikia aiškint, sakyt“, – pasakoja krepšininkas.

Kšištofas labiausiai nesitikėjo, kad šią istoriją ir vėl primins tie patys žmonės, kurie prieš septynerius metus brolių jau atsiprašė. Dar tada jis galvojo, kad gal Didžiuliai suklydo, suprato savo klaidą.

„Tuo metu vaikai dar mažiukai buvo, tai tą piliulę ramiau prarijom. Galvojom, atsikvošėjo žmonės, atsiprašė, suprato klaidą. Tačiau kai tai pasikartojo, akivaizdu, kad jie suklaidino visuomenę. Apgavo, jog atsiprašymas buvo nuoširdus“, – nusivylimo neslepia K.Lavrinovičius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kšištofo ir Tatjanos Lavrinovičių šeima
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kšištofo ir Tatjanos Lavrinovičių šeima

Negana to, šeimos dažnai prasilenkia toje pačioje mokykloje – čia mokosi ir Lavrinovičiaus, ir Didžiulių vaikai. Tačiau draugiškais santykiais čia net nekvepia. Kšištofas ne vieną kartą prasilenkdavo tai su Erica, tai su Jurgiu, tačiau atsako į pasisveikinimą nesulaukdavo.

„Aš visą laiką su jais pasisveikindavau, tačiau matosi, kad gal jaučia kaltę, jei turi sąžinės. O gal visai neturi, nes tos akys visada į grindis žiūrėdavo, nepasisveikindavo. Nežinau, dėl ko jie pyksta, gal pavydūs. Nežinau, kodėl jie tai daro, gal reklamos nori, aš negaliu suprasti ar suvokti.

Visi mane ragina į teismą paduoti, bet to daryti nenoriu dėl vienos priežasties – nenoriu, kad jie ir jų vaikai tai patirtų. Man labai skaudu. Jie taip pat šeima, gražiai groja, tai tegu tai daro ir toliau. Atsimenu, senelė mus su broliu mokydavo – anūkėliai, niekada neatsakykite į blogį blogiu“, – prisimena Kšištofas.

Sulaukė begalinio žmonių palaikymo

K.Lavrinovičius džiaugiasi ir kai kurių žmonių, kurie jį ir jo brolį palaikė šiomis dienomis, gerumu: „Noriu būti toks pats pavyzdys visiems paaugliams ir visai visuomenei. Tačiau dėl šių dviejų žmonių, Ericos ir Jurgio, 20 proc. apie mano praeitį nežinojusių paauglių apie tai sužinojo. Tačiau, kaip ir minėjome, nesinori į blogą atsakyti blogu, tad geriau padėkoti tiems, kurie siuntė didžiulį palaikymą šitoje situacijoje. Ačiū jiems visiems.“

Šis palaikymas, kaip sako pats Kšištofas, broliams suteikė daugiau jėgų, nes, kaip pabrėžia krepšininkas, šis laikotarpis buvo itin nelengvas.

„Mes nesistengiam, kad mus visi mylėtų. Yra visokių žmonių, pavyzdžiui, kuriems nepatinkam, nekenčia mūsų. Visko būna, negali visiems patikti. Gali galvoti apie žmogų, tačiau viešai informuoti visuomenę neturi teisės, nes tai jau diskriminacija. Tegul jie galvoja, ką galvoja, bet aš sakau tai ne teisiškai, o žmogiškai“, – tikina krepšininkas.

Nerodo pastangų?

J.Didžiulio viešame komentare taip pat užsiminta, kad nusikaltimą įvykdę asmenys turėtų rodyti pavyzdį, kalbėti apie seksualinį smurtą, keisti požiūrį. Anot Kšištofo, jie savo kaltę išperka kitais keliais – rėmė Rimanto Kaukėno paramos fondą, su žmona buvo jo ambasadoriais.

„Kiek galime, tiek važinėjame po mokyklas. Vaikučiams aiškiname, kaip gyventi teisingai. Kaip suprasti „išpirkti“? Mes visą laiką esame atviri. Apie viešas kalbas jokių minčių, idėjų kažkokių nebuvo, tačiau mes rodome toleranciją moterims. Visą laiką palaikome. Tačiau niekada neatsisakome ir pakalbėti.

Aš paprasčiausiai noriu suprasti, ko jis tuo siekia. Jei jis nori pakalbėti, tegul kalba. Kodėl jis nori, kad mes apie tai kalbėtume?“ – klausia Kšištofas, išgirdęs klausimą, kokiomis pastangomis, jo manymu, išpirko kaltę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius