-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Liepa Norkevičienė gavo bakalauro diplomą: „Nebijokite keisti studijų“

Dainininkė ir laidų vedėja Liepa Norkevičienė (31), prieš tai bandžiusi studijuoti mediciną, atrado save humanitariniuose moksluose. Politika Liepai visada buvo įdomi, tik dėl žinių trūkumo ji neišdrįsdavo įsitraukti į diskusijas ar analizuoti tam tikrų reiškinių. Todėl birželio 22-ąją atsiėmusi bakalauro diplomą, ji džiaugiasi prasiplėtusiu akiračiu ir jau ruošia dokumentus magistro studijoms.
Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė
Liepa Mondeikaitė / Asmeninio archyvo nuotr.

Liepa Norkevičienė džiaugiasi, kad pavyko užbaigti viešosios politikos ir vadybos studijas Mykolo Romerio universitete.

„Džiaugiuosi, kad antras bandymas studijuoti buvo sėkmingas ir diplomas pagaliau yra mano rankose“, – šypsosi ji.

Dainininkė negaili gražių žodžių universiteto dėstytojams, jų dėka jai norisi toliau eiti akademiniu keliu. „Jau rytoj teiksiu dokumentus tarptautinės ekonomikos ir politikos magistro studijoms ir labai tikiuosi, kad pavyks įstoti. Pagal pažymius atrodo, kad viskas turėtų būti gerai“, – pasakoja Liepa.

Asmeninio archyvo nuotr./Liepa Mondeikaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Liepa Mondeikaitė

Iš universiteto jai labiausiai įsiminė dėstytojų profesionalumas. „Jie yra labai geri savo srities profesionalai, gebantys užmegzti ryšį su studentais. Kadangi turiu patirties keliuose universitetuose, galiu palyginti.

Dėstytojai buvo draugiški, į studentus žiūrėjo kaip į kolegas, bendravo kaip lygus su lygiu, motyvavo, skatino ir padėjo, neskaičiuodami savo laiko. Vien dėl bendruomenės aš tęsiu studijas Mykolo Romerio universitete“, – džiaugiasi mergina.

Laidų vedėja neslepia, kad išeiti iš medicinos studijų buvo nelengva. „Galėjau tą tašką padėti greičiau. Esu geras pavyzdys, kad nereikia bijoti savo gyvenime ko nors keisti. Tai buvo vienas geriausių sprendimų mano gyvenime, nes šiose studijose realizavau save, politikos sritis yra labai įdomi“, – teigia L.Norkevičienė.

Kai Liepa metė medicinos studijas, ji iš karto stojo į kitą specialybę. Jos sprendimui studijuoti humanitarinius mokslus niekas nedarė įtakos – L.Norkevičienė norėjo pakeisti kryptį ir suprato, kad jai politika visada buvo įdomi, tik nesijautė turinti pakankamai kompetencijos, kad galėtų ta tema diskutuoti.

Asmeninio archyvo nuotr./Liepa Mondeikaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Liepa Mondeikaitė

Suderinti skirtingas veiklas, darbą televizijoje, dainavimą ir studijas, jai puikiai pavyko, ir tai nesutrukdė mokslų baigti aukščiausiais balais.

„Darbas televizijoje būdavo savaitgaliais, o mokslai – kitomis savaitės dienomis. Koncertai ar renginiai irgi – arba savaitgaliais, arba vakarais. Lankiau dienines studijas, todėl joms ruošdavausi vakarais arba naktimis, laiko visada atsirasdavo, nes buvo labai įdomu, daug mokiausi ir stengiausi, turėjau motyvacijos viską padaryti laiku ir ne bet kaip. Kaip tikra studentė – neišvengiau ir bemiegių naktų“, – prisimena dainininkė.

Dėstytojai Liepos kaip atlikėjos ar laidų vedėjos neatpažindavo arba neišsiduodavo. „Stengiausi būti paprasta studentė, atlikti visas užduotis, padaryti jas gerai. Nesinaudojau savo žinomumu, neklausinėjau, ar žiūri laidas, kurias vedu. Džiaugiausi, kad su manimi susipažįsta studijų metu ir neturi nuomonės iš anksčiau“, – atvirauja laidų vedėja.

Dainininkė išsineša ne tik diplomą, bet ir keletą naujai užmegztų draugysčių. Ji netgi dalyvaus vienos naujos draugės vestuvėse kaip liudininkė. „Su ja kartu stosime ir į magistrantūrą. Esu labai laiminga dėl šios nuostabios draugystės. Nors draugė ir jaunesnė, bet mes puikiai sutariame“, – šypsosi Liepa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius