Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvius pakerėjęs A.Wend: kaip architektas iš Paryžiaus išpildė savo svajonę

Atlikėjas, architektas, lietuviškajame „X faktoriuje“ ką tik sužibėjęs prancūzas Antoine'as Wend, dar prieš ketverius metus sužavėtas mūsų gamtos, ramybės bei šaltibarščių, šiandien jau džiaugiasi ir didžiuliu lietuvių gerbėjų dėmesiu bei svajoja toliau kurti muziką. Visgi prieš tai vaikinas į muzikos pasaulį žengė nedrąsiai ir tik vėliau, draugų dėka, pradėjo pasitikėti savimi. O šios istorijos, pasibaigusios išsipildžiusia svajone, ištakos – dar Pietų Korėjoje.
Antoine'as Wend
Antoine'as Wend / Gabe Araujo, arnaud, asmeninio albumo ir TV3 nuotr.

Nors praėjo ne viena savaitė nuo Antoine'o pasirodymo „X faktoriuje“, bet iki šiol netyla kalbos apie kerintį vaikino balsą, o salėje tvyrojusi emocijų kupina atmosfera, atrodo, tebegyvuoja. Ką jau kalbėti apie nuolat plūstančius komplimentus, žinutes ir gerbėjų norą kuo greičiau Antoine'ą dar kartą išgirsti.

Ir tikrai, užlipti ant scenos jis dar ir kaip užlips, bet tikrai ne visi žinos, koks iš tiesų yra Antoine'as, kokie jo siekiai ir kas prisidėjo prie jo sėkmės. Pasirodo, didelę įtaką dabarčiai turėjo prieš kelerius metus aplankyta Pietų Korėja, trys geriausi draugai ir kūrybiškumo bei tikslumo reikalaujanti architektūra.

Sudėjęs visus svarbiausius jo gyvenimą pakeitusius veiksnius, vaikinas džiaugiasi, kad viskas visada vedė prie muzikos. Nors būdavo akimirkų, kai jis savo jėgomis nepasitikėdavo, tačiau draugiškas patapšnojimas per petį vis primindavo – „Antoine'ai, tu turi balsą“. Išsamiau savo nepriekaištingo balso ir išsipildžiusios muzikinės svajonės istorija A.Wend pasidalijo ne tik su artimiausiais bičiuliais, bet ir dabar dalijasi su 15min skaitytojais.

Noras rimčiau dainuoti užgimė Pietų Korėjoje

Galbūt pagalvojote, kad muzikuoti vaikinas pradėjo dar vaikystėje ir gal net lankė kokį nors būrelį, kaip įprasta kai kurioms tokios sėkmės istorijoms. Vis dėlto realybė kiek kitokia, nes dainuoti rimtai, o ne tik duše ar karaokė baruose, Antoine'as pradėjo tik prieš kokius penkerius metus. Vaikinas tada dar studijavo architektūrą ir pasinaudojęs galimybe su mainų programa išvyko į Pietų Korėją.

„Ten sutikau Simoną, Olgą ir Jorge. Buvau ten su trimis savo geriausiais draugais, kurie mane visą laiką stūmė į priekį. Sakė, kad turėčiau daryti daugiau nei karaokė. Aš visą gyvenimą dainavau, bet tai man buvo labiau kaip hobis. Kai grįžau į Paryžių pilnas stiprybės ir pasitikėjimo savimi, pradėjau lankyti dainavimo pamokas.

Tris kartus per savaitę ėjau į pasirodymus kavinėse, baruose, klubuose. Dainavau priešais auditoriją, kuriai kartais net nerūpėjau. Jei jiems patikau, jie atidžiai klausėsi, o jei ne, toliau kalbėjo su draugais ir gėrė. Bet tai vis tiek buvo šauni patirtis“, – apie pirmuosius žingsnelius link didžiosios muzikos scenos 15min pasakoja A.Wend.

Antoine'as Wendo pasirodymas Paryžiaus bare:

Vaikinas neslepia, kad šios patirtys atnešdavo ir ne tokių gražių prisiminimų. Štai atsirasdavo žmonių, kurie į akis sakydavo, kad jo talentu tiki, bet dienos pabaigoje tiesiog tapdavo apsimetėliais. Antoine'o nusivylimas vis augo, o su tuo – jį supančių žmonių skaičius.

„Anksčiau tai priimdavau asmeniškai, todėl žmonės pradėjo lipti man ant galvos. Supratau, kad kai dainuoji, rašai dainas, visada atsiras žmonių, kurie sakys, kad nieko iš to neišeis. Sako, kad ne per greitai darai, balsas netinkamas.

Galiausiai pasimokiau ir dabar noriu dirbti tik su tais žmonėmis, kurie tiki manimi, kuriais ir aš pats noriu tikėti, su kuriais galėsime kartu kurti meną. Kai supa blogi žmonės, atrodo, kad pabaigoje būsi liūdnas, kažkas blogo nutiks, bet nieko taip ir nenutinka. Dabar mane supa draugai, kurie yra labai geri žmonės“, – džiaugiasi jis.

Asmeninio albumo nuotr./Antoine'as Wend su Jorge, Olga ir Simona (apačioje)
Asmeninio albumo nuotr./Antoine'as Wend su Jorge, Olga ir Simona (apačioje)

Būtent šie artimi draugai ir tampa vaikino kiekvienos dienos ramsčiu. Iškilus kokioms nors problemoms, tiek viena, tiek kita pusė, nieko negalvodama, lekia į pagalbą.

„Jūs net neįsivaizduojate, kokie tie mano draugai, nes kai kurių dalykų be jų tiesiog negalėčiau padaryti. Jei jų nebūtų šalia, gal nebūtų tų kelių pasirodymų mažose kavinėse. Kai per daug save spaudi, tai tam ir yra draugai, kurie parodo, kad ne viskas yra taip siaubinga, kaip man atrodo“, – tikina Antoine'as.

Pirmoji pažintis su Lietuva ir Mindaugo žinutė

Metai bėgo, o vaikino kelias link muzikinės sėkmės Lietuvoje vis greičiau artėjo. Prieš ketverius metus pirmą kartą į Lietuvą, o tiksliau į Kauną, atvykęs Antoine'as tada net nenutuokė, kad 2021 metais mūsų šalies žiūrovai dėl jo balso net brauks ašaras, o žinutės į socialinius tinklus plūs iki pat aušros.

Vaikinas pasakoja, kad nors tada apie būsimuosius gerbėjus dar negalvojo, mūsų nedidelė, bet miela šalis jam paliko didelį įspūdį. Aplankęs draugę Simoną, kartu su ja susipažino su kiek Paryžiui priešinga kultūra – anot jo, Lietuvoje mažiau pastatų, žmonių ir žymiai ramiau.

LAZOSCHMIDL nuotr./Antoine'as Wend
LAZOSCHMIDL nuotr./Antoine'as Wend

„Atrodė, kad turite daug gerų restoranų, kuriuose pateikiamas ir sveikas maistas. Beje, aš labai mėgstu patiekalus, kuriuos gamina iš bulvių ir mėsos, taip pat šaltibarščius. Ir dar vienas dalykas – pastebėjau, kaip čia ramu, visur supa miškai, viskas lėčiau ir šalčiau. Pavyzdžiui, Paryžiuje šiek tiek šilčiau, bet, žinote, aš ne Majamyje gyvenu, tai ir pas mus būna šalta“, – juokiasi Antoine'as.

Vaikinas įvardijo ir jam įstrigusį lietuvių bruožą – anot pašnekovo, jie mandagūs ir draugiški. To paties apie paryžiečius jis negalėtų pasakyti, nes kai kurie nesielgia maloniai, linkę bendrauti tik akis į akį. Todėl juokdamasis Antoine'as sako, kad išvykęs gali pamatyti įvairių kultūrų „kokteilių mišinį“.

„Aš dažnai keliauju, tai labai puiku, kad galiu sutikti naujų žmonių, nes visi yra beprotiškai skirtingi. Manau, kad iš to galima labai daug ko pasimokyti. Pavyzdžiui, atvykstu į kitą šalį su draugu, supažindinu su savo istorija, jis su savo, ir iškart pamatai viską kitomis akimis.

Kartais būdavau per daug tiesmukas dėl tam tikrų dalykų ir net galėdavau įžeisti žmones, bet truputį atsitraukdavau ir pabandydavau įžengti į jų pasaulį“, – apie pažintį su naujais žmonėmis 15min kalba A.Wend.

Iš Lietuvos išvykęs, į ją vaikinas vėl grįžo tik šią vasarą. Galima sakyti, viską nulėmusią vasarą – jos metu jis susipažino su pianistu Mindaugu Pundziumi. Tiksliau, Mindaugas taip susižavėjo Antoine'o atliekamais kūriniais, kad nusprendė jam parašyti ir pamėtėti tuomet dar atrodžiusia beprotišką idėją apie „X faktorių“.

Asmeninio albumo nuotr./Antoine'as Wend su Mindaugu Pundziumi
Asmeninio albumo nuotr./Antoine'as Wend su Mindaugu Pundziumi

„Aš nieko nežinojau apie čia vykstančius projektus. Žinoma, aš kuriu savo muziką ir dar turiu daug ko išmokti, nes šis šou yra ne tik dainavimas, bet ir savęs pažinimas, pasitikėjimo įgijimas. Kai norisi kažką padaryti, reikia stiprybės. Ir kai Mindaugas man pasiūlė kartu dalyvauti, aš sutikau, nes visada noriu mokytis naujų dalykų“, – prisimena jis.

Antoine'as pamena ir savo mamai sakytus žodžius, kad šiame gyvenime visada norės išbandyti viską, todėl niekada neužvers prieš save esančių durų. Nebent šios pačios nuspręs užsiverti. Jis neslepia, kad, vadovaudamasis šiuo požiūriu, susidūrė ir su pirmosiomis klaidomis, kurios iš esmės reiškia, kaip pats sako, kad jis iš tikrųjų gyvena.

„Gyvenime tikrai noriu padaryti daug dalykų. Žinoma, viskas dėl smalsumo, patirties, nes kai žinau, kas nutiks, man pasidaro beprotiškai nuobodu. Man reikia to jaudulio, kurį patyriau, sutikdamas dalyvauti Lietuvos projekte. Niekada niekas nevyksta pagal planą. Aš turiu sekti tai, ką man gyvenimas atneša. Galbūt tai keista, bet man patinka keisti dalykai“, – juokiasi vaikinas.

Po pasirodymo – šiltas sutikimas ir gausūs plojimai

Nerimas, nerimas ir dar kartą nerimas – tai, prieš įžengdamas į lietuviškojo „X faktoriaus“ sceną, jautė Antoine'as. Šalia jo buvęs ir jau tapęs grupės nariu Mindaugas prašė liautis – ramino, kad viskas bus gerai, tad jaudintis nėra dėl ko.

„Jis man sakė, kad žino mano balsą, bet atsakiau, kad savo jis vis tiek žino geriau. Aš buvau išsigandęs, o jis – toks ramus. Ir galiu pripažinti, kad tai, jog dabar nekalbu lietuviškai, man padėjo, nes aš truputį sekiau Mindaugą. Jis buvo mano šviesa. Kai jis pradėdavo, aš kartu. Nerimavau ir laukiamajame. Žmonės man sakė kvėpuoti. Galiausiai nuėjome ant scenos ir viskas praėjo gerai“, – pirmąjį pasirodymą „X faktoriuje“ prisimena A.Wend.

Antoine'as buvo taip stipriai pasinėręs į dainos žodžius, kad net neprisimena, kaip po pasirodymo žmonės atsistojo ir gausiais plojimais juos išlydėjo. Tuo metu jo galvoje sukosi tik mintys apie paskutinę natą ir šiek tiek šaižų balsą.

TV3 nuotr./Antoine'as Wend
TV3 nuotr./Antoine'as Wend

„Aš žiūrėjau į žiūrovus, komisijos narius, bet tuo metu jaučiausi taip, lyg kažkas man tapšnotų per petį. Tiesiog buvome ten, padarėme tai ir žiūrėjau nesuprasdamas, kas vyksta. Nieko nesupratau iki to momento, kai kažkas pradėjo šnekėti anglų kalba. Tada gavau kėdę ir jie man sakė eiti, tada palaukti. O aš tiesiog pagalvojau: gerai. Tiesiog klausiau nurodymų ir man tai tiko, nes dar turėjau žinoti, ant kurios kėdės atsisėsti“, – prisiminęs juokiasi Antoine'as.

Pasibaigus pasirodymams ir išsijungus kameroms, prie vaikino priėjo Justė Arlauskaitė-Jazzu ir šiltai jį apkabino. Atlikėja džiaugėsi grupės pasirodymu, tad negailėjo jam ir gražių žodžių.

„Kai išgirstu tokius dalykus iš tokio lygio žvaigždės, suprantu, kokia tai miela akimirka. Kai vis dar ieškai pasitikėjimo savimi ir pripažinimo, kai nesi tikras dėl savęs, tu įgauni tiek daug stiprybės išgirdęs tokius komentarus“, – apie nepamirštamą susitikimą 15min pasakoja vaikinas ir pridūrė, kad apie plojimus taip pat sužinojo tik iš draugės Simonos ir jos pusseserės.

„Mando“ – SOS:

VIDEO: Prancūzas Antoine Wend ir pianistas Mindaugas Pundzius - X Faktorius Mondo grupės pasirodymas 2021

Nenuostabu ir tai, kad netrukus, po laidos pasirodymo eteryje, Antoine'o telefonas pradėjo skambėti nuo įvairiausių žinučių, kvietimų draugauti socialiniuose tinkluose, sparčiai ėmė didėti ir sekėjų skaičius. Pirmąją naktį iki 5 val. ryto vaikinas net neužmerkė akių, nes žinutės vis ėjo ir ėjo, o jis kantriai, peržvelgdamas jam skirtus žodžius, atrašinėjo.

„Aš tikrai to nesitikėjau, nes man tai buvo labiau šou, kuriame turėjau įrodyti, kad esu to vertas. Dievinau tą dainą, bet kai įrašas pasirodė televizijoje, socialiniuose tinkluose, galvojau, kas per velnias. Viskas tapo beprotiška. Tada sulaukiau labai daug meilės iš žmonių, kurie man rašė gražius žodžius.

Beveik negavau piktų žinučių. Žinoma, yra keli pikti žmonės, kurie siunčia mane kažkur toli, bet tiesiog tokių žinučių nesu gavęs. Supratau, kad patikau didelei daliai žmonių. Atidaviau visą savo širdį pasirodymui, be to, iš jų sulaukiau atgalinio ryšio. Tai yra nuostabu, nes eidamas į muzikos industriją, tu turi pasitikėti savimi. Taigi pagaliau sulaukiau pripažinimo, man įrodė, kad nėra taip blogai“, – apie įgautą pasitikėjimą kalba Antoine.

Asmeninio albumo nuotr./Antoine'as Wend
Asmeninio albumo nuotr./Antoine'as Wend

Netikėta sūnaus sėkme džiaugiasi ir Prancūzijoje gyvenanti jo mama. Ji jau anksčiau Antoine'ui yra sakiusi, kad jis turi gerą balsą. Ir su kaupu pasitvirtino, kad buvo teisi – sužavėti buvo ne tik arenoje buvę žiūrovai, bet ir smalsuoliai už televizijos ekranų. O kaip reagavo kiti Antoine'o šeimos nariai? Tėtis apie pasirodymą Lietuvoje nežinojo, o sesė to per daug nesureikšmino.

Tiesa, nors artimai bendrauja su visais minėtais savo artimaisiais, bet tikrąja šeima A.Wend laiko draugus.

„Mano draugai, žmonės, su kuriais leidžiu laiką Paryžiuje, pasirodymo metu mane palaikė, rašė žinutes. Dėl tokių dalykų supranti, kiek daug tau tai reiškia. Aš myliu savo šeimą, bet suprantu, kad palaikymas gali ateiti ir iš draugų, socialinių tinklų“, – mano jis.

Žinoma, nors sakoma, kad svarbiausia dalyvauti, galima atkreipti dėmesį ne tik į palaikymą, bet ir pasvarstyti – ką vaikinas darys, jei laimės projektą? Antoine'as neslepia, kad kol kas neturi žalio supratimo, nes apie tai dabar visiškai negalvoja. Jo mintyse sukasi tik nesibaigiantys darbai ir nuolatinės repeticijos.

„Dabar mano tikslas yra paruošti ką nors nuostabaus kitam šou. Ir jei man pavyks patekti į kitą etapą, dirbsiu prie kitos dainos. Turiu omeny, kad dar yra labai daug darbo, nežinomybės. Todėl dabar aš turiu susitelkti į kitą žingsnį, o ne į laimėjimą“, – sako jis.

TAIP PAT SKAITYKITE: „X faktoriuje“ pasirodęs afganistanietis: „Galbūt pakeičiau kai kurių nuostatas“.

TAIP PAT SKAITYKITE: 15min skaitytojams F.Highmore'as – apie autisto gydytojo vaidmenį pandemijos metu.

Architektūra ir svajonę palaikanti vadovė

Po filmavimo Lietuvoje Antoine'as iškart išskuodė atgal į Paryžių. Ir ne švęsti savo sėkmės, bet kibti į darbus. Pasirodo, vaikinas ne tik dainuoja, bet ir yra architektas. Be to, apie jo karjeros siekius, dainavimą jau seniai žino visas biuras. O Antoine šypsosi, kad darbo valandos baigiasi kartu su jo dainomis.

„Suderinu tuos du pasaulius. Sutinku, kad tai reikalauja labai daug darbo, bet iš kitos pusės, juk darau dalykus, kuriuos dievinu. Taip, kartais būna, kad mes dirbame ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais, tačiau nėra ko stebėtis, juk tai architektūra. Apie tai neseniai kalbėjau ir su savo draugu. Turi atlikti savo darbą gerai, kad vėliau naktį galėtum būti laisvas ir kurti muziką.

O kai blogai sudainuoju, tampu prislėgtas, paskambinu draugams ir jau kitą dieną jaučiuosi gerai. Todėl tikrai neslėpsiu, kad architektūra nenoriu užsiimti visą gyvenimą, nepaisant to, kad man tikrai pasisekė ir tai skatina kūrybišką“, – 15min atvirauja A.Wend.

Arnaud nuotr. /Antoine'as Wend
Arnaud nuotr. /Antoine'as Wend

Antoine tiesiai šviesiai rėžia, kad sėdėjimas prie kompiuterio ir nuolatinis braižymas – ne jam. Jis gyvenime mato ne vieną puikią galimybę, kuria pasinaudojęs galėtų tapti laimingu. To linki ir kitiems žmonėms, matydamas, kad kartais pasirenkame ne tai, ko iš tiesų trokštame.

„Manau, kad turiu užsiimti muzika, nes ji yra tai, kas man patinka. Žinote, visada bus architektų, jų niekada netrūks. Todėl, žinoma, kad aš pasirinksiu muziką. Aš jau prieš daug laiko ją pasirinkau ir link to einu. Noriu atidaryti langą ir tiesiog išskristi, todėl tai nėra jokia paslaptis“, – tvirtai taria vaikinas.

Dėl šio drąsaus žingsnio Antoine'ą palaiko ir jo darbo vadovė. Ji buvo ta, kuri atvykdavo jo palaikyti į nedidelius pasirodymus, rašė žinutes po „X faktoriaus“ ir leidžia drąsiai dainuoti biure. Ji žino, kad dėl savo svajonės jis vieną dieną išeis, tačiau jo nestabdo – linki įgyvendinti svajonę.

„Man labai pasisekė, nes mano vadovė yra nuostabi. Aš žinau, kad iš pradžių turiu tinkamai atlikti darbą, o tada galiu išeiti dėl muzikos. Na, abi pusės turi privalumų. Manau, kad mano vadovė neturi dėl ko liūdėti. Ji tikrai yra labai nuostabus žmogus“, – šypsodamasis kartoja Antoine'as.

Kaip Antoine'as Wend atsisveikina su kolegomis darbe:

O kaip dėl Lietuvoje vykstančių projekto repeticijų? Vaikinas sako, kad dėl to jau irgi susitarė su vadove. Todėl greitu metu jis planuoja išvykti į Vilnių ir į Paryžių negrįžti tol, kol nesibaigs projektas.

„Mano pagrindinis tikslas yra muzika, ji yra tai, ką aš noriu daryti. Nenoriu susitelkti į netinkamus dalykus. Kai žinai, kad turi galimybę ir turi padaryti tam tikrus dalykus, turi susitelkti į tinkamą dalyką tinkamu metu“, – įsitikinęs jis.

Negana to, kad vaikinui darbų per akis, jis netrukus dar ir išleis EP. Pirmasis singlas turėjo pasirodyti dar rugsėjį, bet dėl susiklosčiusių aplinkybių išleidimą teko nukelti. Antoine'as svajoja ir apie kitus ryškius siekius – pavyzdžiui, į savo muziką įtraukti ir Mindaugą, toliau bendrauti su lietuviais ir parodyti viską, ką sugeba.

„Tai būtų mano svajonė. Kartais jaučiuosi išsekęs ir pavargęs, nes turiu keliauti į Paryžių ir grįžti atgal, bet iš tiesų keliaučiau bet kur, kur žmonės norėtų mane išgirsti. Tai būtų pats gražiausias man nutikęs dalykas“, – apie likusius tikslus šypsodamasis sako A.Wend.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius