Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

LNDT aktorė Adrija Čepaitė patyrė sunkią traumą: iki gegužės atšaukiami spektakliai

Antradienio vakarą Lietuvos nacionaliniame dramos teatre vyko pagal Ingmaro Bergmano kūrinį sukurtas spektaklis „Scenos iš vedybinio gyvenimo“. Jo metu vieną pagrindinių vaidmenų kurianti aktorė Adrija Čepaitė patyrė traumą, dėl kurios po spektaklio buvo skubiai nugabenta į ligoninę.
Adrija Čepaitė
Adrija Čepaitė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

15min susisiekus su A.Čepaite, ji atskleidė stipriai pasitempusi raiščius. Spektaklio metu, antro veiksmo pradžioje, aktorei reikėjo koja stumti stalus, tačiau atliekant šį veiksmą ji kryptelėjo koją, krito ir stipriai susižeidė.

„Tai – dažnai pasitaikanti trauma. Nei teatras, nei aš dėl to nesu kalta. Spektaklio metu vieną, antrą, trečią sykį stūmiau stalus, tačiau nesėkmingai – viena koja jį pastūmus, kita kryptelėjo. Tuo metu kritau ant kryptelėjusios kojos ir labai stipriai pasukau čiurną, patempiau raiščius. Vienintelis mano nuopelnas, kad baigiau vaidinti spektaklį“, – kalbėdama su 15min pripažino Adrija.

LNDT nuotr/Adrija Čepaitė
LNDT nuotr/Adrija Čepaitė

Po šios traumos aktorė, kentėdama didelį skausmą, vaidino dar valandą. Pasak Adrijos, scenos žmonės negali nuvilti savo žiūrovų, todėl daro viską, kad tik pabaigtų savo vaidmenį.

„Mes, aktoriai, turbūt visi esame patyrę tokių situacijų, tačiau niekas negali sustabdyti spektaklio, nebent tu mirtum. Ir jei kažkokiu būdu gali paeiti, turi pabaigti vaidinti. Tai ne pirmas kartas, kai aš esu baigusi spektaklį su trauma. Kartą nuo scenos nulipau su suskilusiu kojos kaulu. Tokia jau mūsų duona – žiūrovas negali suprasti, kas nutiko scenoje, jis yra aukščiau visko, o traumos yra mūsų bėdos“, – sako A.Čepaitė.

Po spektaklio moteris buvo iš karto nugabenta į ligoninę. Padarę kojos nuotrauką gydytojai diagnozavo stiprų raiščių patempimą ir liepė mėnesį ilsėtis namuose.

Tiesa, moteris prisipažįsta dar bandžiusi juokauti, kad kitą dieną vėl lips į sceną, tačiau ryte supratusi, kad pajudėti kurį laiką nepavyks.

„Aš dar daktarui sakiau: „Jūs pamatysit, aš tikrai atsistosiu ant kojos“, o jis tik šyptelėjo ir pasiūlė pabandyti kitą dieną ant jos pastovėti. Ryte supratau, kad vis dėlto medikai buvo teisūs. Vakar dar vaikščiojau, tačiau dabar koja yra apvyniota elastiniu bintu, purškiu įvairius vaistus nuo skausmo ir guliu lovoje. Džiaugiuosi, kad koja nelūžo, tačiau vis tiek negalėsiu paeiti visą mėnesį“, – apie nutikusią traumą pasakojo Adrija.

Gretos Skaraitienės nuotr./Adrija Čepaitė
Gretos Skaraitienės nuotr./Adrija Čepaitė

Trečiadienį LNDT taip pat turėjo įvykti spektaklio „Intymūs pokalbiai“, kuriame irgi vaidina A.Čepaitė, premjera. Tačiau dėl įvykusios nelaimės žiūrovai abu spektaklius pamatys tik gegužės ir birželio mėnesiais.

Šiuo metu aktorė sako besiilsinti, tačiau darbų vis tiek turinti. „Yra darbų, kurie laukia ramybės būsenos. Dabar bus atokvėpio momentas, kada galėsiu ruoštis kitiems – ruošiuosi konferencijoms, skaitysiu pranešimus“, – pridūrė Adrija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius