Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lūžus kojoms 6 savaites neįgaliojo vežimėlyje praleidusi Mia: „Teko iš naujo mokytis gyventi“

Dainininkei Vilijai Pilibaitytei-Miai pastarieji keletas mėnesių buvo itin sunkūs. Kovo viduryje dėl patirtos abiejų kojų traumos dainininkė šešias savaites praleido neįgaliojo vežimėlyje. Jai teko iškęsti ne tik fizinius skausmus, ilgą gijimo laikotarpį, bet ir atlaikyti nelengvą finansinį išbandymą – atlikėja iki šiol negali koncertuoti.
Vilija Pilibaitytė-Mia
Vilija Pilibaitytė-Mia / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Visų Mios negandų priežastis – kovo antroje pusėje vykęs pasirodymas, kurios metu ji nuvirto nuo scenos: „Prie to prisidėjo dar keletas neplanuotų momentų. Neatskleisiu visų detalių, nes nenoriu, kad kas nors ieškotų kaltų.“

Po šio įvykio dainininkė pajuto stiprius skausmus – nuvažiavus į ligoninę paaiškėjo, kad Mia patyrė abiejų kojų lūžius: padikaulio ir klubakaulio. Traumų rimtumą patvirtino ir gydytojų paliepimas keletą savaičių nejudinti kojų.

„Iš pradžių buvau gipse, paskui kojas perdėjo į langetes, tada, po trijų savaičių, galėjau kaip normalus žmogus įlipti į vonią“, – kalbėdama su 15min prisimena Vilija.

Tačiau šoku dėl traumos ir patirto skausmo Mios bėdos nesibaigė. Sunkiausia, pasak jos, buvo reabilitacijos laikotarpis. Pirmasis bandymas atsistoti ant kojų dainininkei buvo kaip niekad sunkus.

Asmeninio albumo nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Asmeninio albumo nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia

„Mane apėmė šokas, nes aš tikėjausi, kad iš karto galėsiu eiti. Nebemokėjau vaikščioti, galiausiai, tai padaryti pavyko, pirmosiomis dienomis labai sunkiai vaikščiojau. Gijimo procesas tęsiasi iki šiol“, – 15min pasakoja V.Pilibaitytė-Mia.

Dėl to, kad keletą savaičių nejudino kojų, Miai sunyko kojų raumenys, atsirado pažeidimų raiščiuose ir sausgyslėse. Dainininkė prisimena, kad reabilitacijos pradžioje kiekvienas žingsnis būdavo skausmingas. Tačiau dėl to ji neprarado ryžto ir tik dar intensyviau ėmė mankštintis.

„Esu labai užsispyrusi, labai stengiausi pasiekti kuo geresnių rezultatų. Ir tikrai turiu kuo džiaugtis. Kojos jau nebe taip tinsta, kaip anksčiau. Būdavo taip, kad jų tiesiog neįkišdavau į batus, o skausmas buvo begalinis“, – pasakoja dainininkė ir priduria, kad svarbiausia nesėdėti vietoje.

Mia juokauja, kad dėl nuolatinių treniruočių dabar jos kojos daug raumeningesnės nei buvo prieš tai. Tiesa, vieną mėgstamiausių savo stiliaus atributų – aukštakulnius, Miai teko pamiršti ir juos iškeisti į sportinius batelius.

Asmeninio albumo nuotr. /Vilija Pilibaitytė-Mia
Asmeninio albumo nuotr. /Vilija Pilibaitytė-Mia

„Aukštakulnius jau spėjau pamiršti, nors jie buvo neatsiejama mano gyvenimo dalis. Tačiau neabejoju, kad greit galėsiu džiaugtis ne tik gera savijauta, bet ir gražiomis kojomis“, – šypsodamasi kalba V.Pilibaitytė-Mia.

Atlikėja sako, kad tokios patirties nelinkėtų niekam – teko mokytis gyventi iš naujo: „Man teko pasijausti neįgalia. Tai siaubingas dalykas. Visko reikia mokytis iš naujo – nuo apsiprausimo iki nuėjimo į tualetą.“

Dainininkė sako, kad šio laikotarpio nebūtų išgyvenusi be artimųjų pagalbos. Labiausiai Miai padėjo sesuo, kuri nuolatos nešdavo maistą ir ją prižiūrėdavo, taip pat dėkoja ir artimiausiems draugams bei sūnui, kuris visada buvo šalia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius