-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Kuzminsko ir E.Andreikaitės skyrybos jau teisme: slaptumas nuo pirmos minutės

Teismas visiško uždarumo sąlygomis jau ruošiasi nagrinėti didelį atgarsį šiuo metu visuomenėje keliančių skyrybų istoriją – 15min žiniomis, krepšininkas Mindaugas Kuzminskas (28) siekia nutraukti civilinės metrikacijos saitus su šokėja Egle Andreikaite (25).
Mindaugas Kuzminskas ir Eglė Andreikaitė
Mindaugas Kuzminskas ir Eglė Andreikaitė / 15min ir Nerijus&Gintarė nuotr.

Socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje pastarosiomis savaitėmis itin audringai aptarinėjamos E.Andreikaitės ir M.Kuzminsko skyrybos be triukšmo jau tvarkomos ir juridiniame lygmenyje.

„Taip, mes kreipėmės į teismą“, – 15min pirmadienį patvirtino M.Kuzminsko interesams atstovaujantis advokatas. Teisininkas dar pridūrė: „Kol kas mes esame tik pradinėje proceso stadijoje.“

Civilinis procesas šiuo atveju nevyksta bendru sutarimu – vienas iš byrančios poros narių yra ištuokos iniciatorius. Tačiau nėra aišku, ar šiuo konkrečiu atveju ieškovas M.Kuzminskas kaltina kitą sutuoktinį dėl šeimos žlugimo, ar tik siekia susitvarkyti ištuokos formalumus.

Teismas – visiškai uždaras

Krepšininko M.Kuzminsko advokatas 15min pranešė, kad jau pačioje pirminėje stadijoje teismas priėmė nutartį, kad visas su garsios poros skyrybomis susijęs teisminis procesas bus neviešas. Kitaip tariant, uždaruose posėdžiuose galės dalyvauti tik bylos šalys ir jų atstovai, taip pat teismo pakviesti liudininkai (jei tokių reikės), bet ne žiūrovai ar žiniasklaidos atstovai.

Kaip žinoma iš teismų praktikos, ieškovo ir atsakovo formatas yra sunkesnis, ilgesnis ir tuo pačiu brangiau kainuojantis ištuokos būdas, nei sutuoktinių kreipimasis į teismą bendru sutarimu.

15min teiravosi E.Andreikaitės advokatės, ar jos klientei šiuo atveju tinka atsakovės statusas – kodėl nebuvo išnaudota galimybė kreiptis į teismą bendru sutarimu?

„Taip, tokia galimybė visą laiką egzistuoja. Ir net nesvarbu, kokia tuo metu yra teisminio proceso stadija. Bet, žinote, kiekvienas atvejis yra individualus. O kokiais būdais šiuo atveju šalys naudojasi, gindamos savo pozicijas, kiekvienas asmeniškai sprendžia“, – diplomatiškai svarstė teisininkė.

Prašė laikinų apribojimų, bet negavo

15min pašnekovės teigimu, byloje jokie konkretūs klausimai dar nėra išspręsti, netgi nėra suderinta ir paskirta būsimojo posėdžio data.

Advokatė taip pat nebuvo linkusi detalizuoti, kokį su laikinosiomis apsaugos priemonėmis susijusį klausimą teismas M.Kuzminsko ir E.Andreikaitės skyrybų byloje jau vis dėlto spėjo išspręsti: „Čia tokie procesiniai dalykai. Jei tam tikri klausimai kyla, jie yra sprendžiami. Bet šitų dalykų kol kas komentuoti nenorėčiau.“

15min žiniomis, vienas iš sutuoktinių suskubo kreiptis į teisėjus, kad skyrybų bylos pradžioje būtų pritaikytos tam tikros teisinės apsaugos priemonės. Tačiau teismas prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių atmetė.

Gali prireikti kantrybės

Kai poros skiriasi be pykčių ir kreipiasi į teisėjus bendru sutarimu, procesas teisme tampa sparčiai vykstančiu formaliu reikalu. Priešingu atveju, kaip ir dabar, M.Kuzminskui su savuoju advokatu gali tekti pagrįsti kiekvieną ieškinio teiginį ir reikalavimą.

Tuo metu kitoje barikadų pusėje paliktam sutuoktiniui tokiais atvejais tenka gintis nuo oponentų kaltinimų ir stengtis pateikti kuo svaresnių sau naudingų argumentų.

Suprasti akimirksniu

  • 15min primena, kad Mindaugo ir Eglės pažintis užsimezgė krepšinio aikštelėje. Tuomet jie buvo savotiški konkurentai – M.Kuzminskas žaidė Kauno „Žalgiryje“, o Eglė buvo „Lietuvos ryto“ palaikymo šokėja. Mindaugas mylimosios rankos paprašė po penkerių metų draugystės, 2016-aisiais.
  • Šokėja sportininką lydėjo į visas šalis, kur jis gaudavo sutartis. Iš pradžių trejus metus pora gyveno Ispanijoje, čia Eglė pagal „Erasmus“ programą mokėsi ispanų kalbos.
  • Vėliau Malagos konservatorijoje ji studijavo baletą. O nuo 2016-ųjų rudens Mindaugas ir Eglė kūrė gyvenimą Amerikoje.
  • 2017-ųjų liepos 6-ąją, per Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, pora iškėlė prašmatnias vestuves – amžiną meilę vienas kitam prisiekė Senosios Varėnos Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčioje.

Įprastai skyrybų formalumus apsunkina ne tik turtinių reikalų tvarkymas, bet ir derybos dėl vaikų priežiūros, išlaikymo. Bent pastarieji aspektai atžalų susilaukti nespėjusiems M.Kuzminskui ir E.Andreikaitei neaktualūs ir skyrybų nekomplikuos.

Tuo metu kalbant apie paslaptingąsias laikinąsias priemones, kurių viena šalis spėjo paprašyti, bet teismas šiuo apribojimus taikyti atsisakė – tai taip pat gali būti patys įvairiausi reikalai. Turtiniai arba neturtiniai.

Pavyzdžiui, gali būti prašoma laikinai areštuoti banko sąskaitose esančias lėšas, uždėti draudimą parduoti ar kitaip perleisti nekilnojamąjį turtą. Taip pat laikinosios apsaugos gali būti susijusios su galimybe sutuoktiniams viešinti reikšmingą tam tikro pobūdžio informaciją vienas apie kitą arba apie šeimą.

15min žiniomis, jokia įstaiga kaip tretysis asmuo į E.Andreikaitės ir M.Kuzminsko bylą bent kol kas nėra įtraukta. Dažnai tokio statuso atstovai privačiose bylose būna iš bankų – jų prireikia tuomet, kai besiskirianti šeima yra solidariai atsakinga už kredito grąžinimą, dažniausiai tai būna ilgalaikės būsto paskolos reikalai.

Kiek skyrybų procesas teisme gali užsitęsti, teisininkai neprognozuoja.

Šeimos nesklandumai jau seni

Apie tai, kad po 2017 m. liepą įvykusių vestuvių Mindaugas Kuzminskas ir Eglė Andreikaitė kartu nebegyvena, dar sausio mėnesį rašė 15min.

Šį spalį šokėja E.Andreikaitė LNK laidai KK2 davė interviu, kurio metu patvirtino, kad jiedu su krepšininku nebegyvena jau seniai – skirtingais keliais pasuko praėjus vos dviem savaitėms po tuoktuvių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Senojoje Varėnoje – neregėtos vestuvės: krepšininkas Mindaugas Kuzminskas vedė Eglę Andreikaitę

Tiesa, abu įvardija skirtingas skyrybų priežastis: Mindaugas sako, kad Eglei buvo svarbesnė karjera, o ne šeima, tačiau Eglė šią versija neigia. Moteris tikina, kad santykius sugriovė vyro neištikimybė.

LNK laidoje E.Andreikaitė taip pat papasakojo, kad prieš šį spalį jos sutuoktinis per antstolius atsiuntė jos asmeninius daiktus į tėvų namų kiemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius