Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Mikutavičius: liūdna tiesa, bet daugelis gyvenime nepaliks jokio pėdsako ir niekas mūsų nepasiges

Dainininkas Marijonas Mikutavičius nekelia jaunimui iliuzijų apie tai, kokie visi yra svarbūs ir kaip kiekvienam iš jų gali nusišypsoti sėkmė. Atlikėjo nuomone, daugelis mūsų iš gyvenimo išeis nepalikdami jokio pėdsako ir bus pamiršti. „Netikiu pasakomis su laiminga pabaiga. Mes visi esame unikalūs, bet netikiu, kad esame svarbūs“, – teigia M.Mikutavičius.
Marijonas Mikutavičius
Marijonas Mikutavičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

M.Mikutavičius sako, kad daryti gyvenime tik tai, ką mėgstame, yra kone neįmanoma. Žmonės dažnai nežino, kas jiems patinka, vis ieško sau tinkamo kelio, o kartais visą gyvenimą jo taip ir nesuranda. Kaip pavyzdį dainininkas pateikia savo tėtį, kuris, visą gyvenimą dirbęs vadovaujamą darbą, tik išėjęs į pensiją suprato, kaip myli grojimą akordeonu.

„Jis kiekvieną dieną groja po kelias valandas, varo mano mamą iš proto, bet aš, tiesą sakant, pirmą kartą po ilgo laiko matau savo tėtį tokį laimingą. Vieną retą atvirumo valandėlę jis man pasakė: „Žinai, sūnau, aš supratau, jog turėjau būti muzikantas. Visą gyvenimą dirbau įtemptą darbą, o dabar suvokiau, kad esu laimingiausias, kai groju akordeonu“. Tai yra pavyzdys, jog mes visą gyvenimą ieškome, ką mėgstame daryti“, – aiškina M.Mikutavičius.

Atlikėjo teigimu, reikėtų galvoti, kodėl gyvenime svarbu nedaryti to, ko nemėgsti. Nors erzinančių veiklų vengimas nesukels mažiau problemų, bent jau pavyks gyventi įdomiau ir prasmingiau.

„Aš nesu gyvenimo mokytojas, kuris uždirba iš to, kad moko žmones, kaip reikia gyventi, todėl galiu jums sakyti tiesą. Nesu tas, kuris viską apipina gražiomis frazėmis, nesakau: „Dirbk ir anksčiau ar vėliau tau pasiseks“, „Dievas uždaro duris, bet atidaro langą“. Netikiu pasakomis su laiminga pabaiga. Mes visi esame unikalūs, bet netikiu, kad esame svarbūs.

Mūsų pasaulyje yra beveik 8 mlrd. – tai skėrių spiečius. Niekam nerūpi, jeigu milijonas iš jų miršta dėl pesticidų ar išsitrėškia į automobilio langą. Jeigu dalis skėrių miršta, kita dalis to nepajunta. Anksčiau ar vėliau išeisime iš gyvenimo, liūdna tiesa, bet daugelis iš mūsų jame nepaliks jokio pėdsako ir niekas mūsų nepasiges“, – atvirai sako M.Mikutavičius.

Skatindamas gyvenime neužsiimti tuo, ko nemėgstame, kaip vieną iš būdų, dainininkas siūlo maištavimą. Pats tą padarė dar mokykloje, kai būdamas paauglys nusprendė, kad tiksliųjų mokslų daugiau nebesimokys.

„Yra vietų, kur mes neprivalome gyventi kaip modelis, kurį mums siūlo gyvenimas. Dėl sprendimo nebesimokyti tiksliųjų mokslų turėjau daug problemų, įtampos su tėvais ir mokytojais. Kai nusprendi eiti prieš srovę, neišvengiamai gimsta konfliktai“, – teigia M.Mikutavičius.

Daugiau kviečiame žiūrėti vaizdo įraše su dainininku M.Mikutavičiumi:

VIDEO: STUDFESTAS: Marijonas Mikutavičius – Kodėl svarbu daryti tai, ką iš tiesų mėgsti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius