Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Martas Kalendra išgyvena netektį: „Ryškiausiu prisiminimu išliks paskutinis mūsų pokalbis“

Žurnalisto, žinių vedėjo Marto Kalendros šeimoje – skaudi netektis. Praėjusią savaitę, lapkričio 18 dieną, eidamas 63-iuosius metus mirė jo tėtis Vytautas.
Martas Kalendra su šeima
Martas Kalendra su tėčiu / Asmeninio albumo nuotr.

Žurnalisto Marto Kalendros tėčio Vytauto širdis užgeso lapkričio 18 dieną, penktadienį. 62-ejų vyras nuo 2019-ųjų pabaigos sirgo limfoma.

„Rodėsi, kad liga suvaldyta. Šią savaitę turėjo važiuoti tikrintis būklės... Tačiau nebespėjo. Persišaldė, prasidėjo plaučių uždegimas, gydėsi namie, po to tris dienas ligoninėje, tačiau netikėtai mirė sustojus širdžiai“, – sunkiai rinkdamas žodžius portalui Žmonės.lt komentavo M.Kalendra.

Žurnalistas apie tėčio netektį netikėtai sužinojo pakeliui į darbą. „Paskambinusi mama pasakė, kad tėčio nebėra“.

Pauliaus Stefanovičiaus nuotr. /Martas Kalendra
Pauliaus Stefanovičiaus nuotr. /Martas Kalendra

Išgyvendamas skaudžią netektį M.Kalendra pasakojo, kad savo tėtį visada prisimins, kaip itin tvirtą, geros širdies žmogų.

„Tėtis buvo stipraus charakterio, niekada nesiskundė, kad ir kaip sunku būdavo. Netgi kai sirgo ir mačiau, kad jam labai negerai, stengdavosi slėpti. Jeigu užsibrėždavo padaryti ką nors, tai būtinai įgyvendindavo. Jis buvo labai geras, punktualus žmogus, visada stengdavosi visiems padėti“, – portalui Žmonės.lt pasakojo Martas.

„Taip pat tėtis turėjo puikų humoro jausmą, tad buvo kompanijų siela. Jo juokas užpildydavo didžiausias erdves“, – pridūrė jis.

Asmeninio albumo nuotr./Martas Kalendra su šeima
Asmeninio albumo nuotr./Martas Kalendra su šeima

Nors M.Kalendra su tėčiu patyrė daug gražių gyvenimo akimirkų, visgi labiausiai jo atmintyje išliks jųdviejų paskutinis pokalbis, likus dviems dienoms iki mirties. Martas pasakojo, kad nors tėtis jau tada jautėsi blogai, iki paskutiniųjų nenorėjo pasiduoti.

„Ryškiausiu prisiminimu man visada išliks paskutinis mūsų pokalbis. Girdėjau, kaip tėtis vos gali pakalbėti, nes labai kosėjo, tačiau vis tiek stengėsi kuo ilgiau su manimi pabendrauti. Vėlgi nenorėdamas, kad jaudinčiausi, sakė, kad gerėja. Patikėjau... Ketinau jam paskambinti kitą dieną, bet nebespėjau…“ – kalbėjo Martas.

„Tos 10 minučių pokalbio su tėčiu visada bus brangiausiomis minutėmis mano gyvenime…“, – sakė netektį išgyvenantis žurnalistas Martas Kalendra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius