Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menininko Eigirdo Scinsko jubiliejinės parodos atidaryme – garsūs žmonės

Menininkas ir tapytojas Eigirdas Scinskas kviečia į kol kas didžiausią tiek paveikslų kiekiu, tiek parodos erdve savo personalinę tapybos parodą. Jis pristato savo kūrybos abstrakčius paveikslus ir kviečia visus Vilniaus miesto šiuolaikinio meno mylėtojus į mėnesį vykstančią parodą, kur bus galima pamatyti iš arti paveikslus, pabendrauti su pačiu menininku ir pasimėgauti meno įvykiu.
Jurgita Jurkutė su vyru, Viktorija Macijauskienė, Eigirdas Scinskas, Agnė Grigaliūnienė
Jurgita Jurkutė su vyru, Viktorija Macijauskienė, Eigirdas Scinskas, Agnė Grigaliūnienė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Menininkas Eigirdas Scinskas sako, kad jam parodos yra šventė yra ten, kur įvyksta įdomiausi pokalbiai, kur galima stebėti žmonių reakcijas. Ši paroda ypatinga savo didžiule erdve, net 340 kvadratinių metrų, paveikslų kiekis taip pat didelis, o dar įdomiau, kad lankytojai galės pamatyti skirtingų etapų paveikslus.

Parodoje – ne tik naujausi darbai, tačiau ir iš pirmųjų parodų. Buvusių parodų tematikos – vandenyno serija, miesto gyvenimo, tylos serijos paveikslai, naujausia medūzų bei dangaus kūnų serija, praplečianti erdvę ir matymą.

Pasveikinti menininko atvyko ir žinomi žmonės. Tarp jų – Viktorija Macijauskienė, Jurgita Jurkutė-Širvaitė, Agnė Grigaliūnienė ir kiti.

Nesustoti kurti skatina, kaip pasakojo autorius, ir girdimi atsiliepimai iš žmonių, kurie mato paveikslus tiek viešoje erdvėje, tiek galerijose, kurios atstovauja menininką.

„Gera pastebėti, kad žmonės aktyviai domisi ir jų namus puošia ne tik dailios sienos, gražūs tapetai, bet ir menas, džiugu ir tai, kad vis daugiau žmonių nori turėti paveikslą ar kitokį meno kūrinį ir savo erdvėje. Gal kada netolimoje ateityje būsime kaip skandinavai, kurie bent kartą per metus investuoja į šiuolaikinį meną ir įsigyja paveikslą ar kitokį meno kūrinį. Tai tampa tarsi šeimos tradicija, kuri asmeniškai žavi ne tik kaip tapytoją“, – sakė E.Scinskas.

„Manęs dažnai klausia, kokia vieno ar kito paveikslo istorija. Mano atsakymas paprastas, vienos istorijos nėra. Yra emocija, o emociją kiekvienas suvokia taip, kaip šiuo metu žmogus pats jaučiasi. Taip vienas paveikslas įgauna daug skirtingų matymo kampų. Tuomet ir prasideda paveikslo gyvenimas, pulsuojant ir atsiskleidžiant tiek, kiek tam momentui reikia.“

Paroda veiks Vilniuje, Gedimino pr. 44 iki spalio 15 dienos, įėjimas nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius