Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mindaugo Stasiulio gerbėjai nenuleidžia rankų: sukūrė peticiją ir prašo grįžti į M-1

Žinios apie Mindaugo Stasiulo pasitraukimą iš M-1 radijo laidų vedėjo pareigų sukėlė ne vieną diskusiją internete, tačiau klausytojai griebėsi ir kito žingsnio – sukūrė peticiją. Internete sukurtoje peticijoje prašoma, kad laidų vedėjas grįžtų į radijo stotį, nes be jo radijas nebebus toks, kaip buvo.
Mindaugas Stasiulis
Mindaugas Stasiulis / Organizatorių nuotr.

12 metų radijo laidų vedėju dirbęs M.Stasiulis klausytojus nustebino netikėtu sprendimu – pasitraukė iš M-1 radijo vedėjo pareigų. Visgi šis sprendimas nepatiko jo gerbėjams, kurie netrukus internete sukūrė peticiją.

Kol kas vieną parašą turinčioje peticijoje prašoma tik vieno – grąžinti laidų vedėją į radiją. „Prašom grįžti į M-1 eterį, be tavęs šis radijas niekada jau nebebus toks, kaip buvo...“, – rašoma internete paskelbtoje peticijoje.

Visgi šis faktas apie sukurtą peticiją maloniai nustebino ir patį M.Stasiulį. Tokio dalyko nesitikėjęs, jis džiaugiasi, kad 16 metų, praleistų M-1 radijo stotyje kai kam paliko tokį stiprų įspūdį. Tiesa, žmonių, kurie išreiškė liūdesį, viešojoje erdvėje buvo išties nemažai. Redakcija sulaukė net ir kelių laiškų, palaikančių laidos vedėją.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Stasiulis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Stasiulis

Ar palaikymo banga pasiekė ir patį vedėją? „Buvau užsidėjęs šalmą pastarąsias dienas ir nelabai mačiau, kas vyksta viešojoje erdvėje. Gavau kelias žinutes iš bičiulių, bet jie jau šią žinią žinojo seniau, tad naujienos nebuvo. Girdėti tai, ką sakote, yra išties malonu“, – neslepia Mindaugas.

Paklaustas, kiek parašų reikėtų surinkti, kad jis visgi grįžtų į eterį, Mindaugas juokiasi, jog milijono nesitikintis. O jeigu?

„Tai mane labai pradžiugino, smagu, kad kažkas sugalvojo, jog reikia tokio dalyko. Gi kaip kitaip palaikyti? Pastaruosius 7 metus, pavyzdžiui, ateini į renginius, įmonės darbuotojai sako, kad klauso, žino, jie jaučiasi tarsi aš pats būčiau jų kolektyvo dalis.

Tai yra beprotiškai malonu, tačiau kol kas sprendimas yra priimtas ir nepakeičiamas. Labai gerbiu tokį poelgį, gal kiek per radikalus, bet tai sprendimo nepakeis“, – sako M.Stasiulis.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Saulius Žvirgždas, Skaiva Jasevičiūtė, Aistis Mickevičius ir Mindaugas Stasiulis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Saulius Žvirgždas, Skaiva Jasevičiūtė, Aistis Mickevičius ir Mindaugas Stasiulis

Pajuokavus, o kas bus, jeigu dėl jo išėjimo bus rengiami streikai ir palaikymo akcijos, juokiasi, kad tokiu atveju tikriausiai reikėtų jau galvoti apie dokumentinį filmą.

„Reikėtų priminti grupės „Beatles“ išsiskyrimą ir Lady Gagos perėjimą iš popso į džiazą, tik savęs tiek nesureikšminu, tad manau, kad kukliai išgyvensiu šią istoriją, tikriausiai kažką suvalgydamas“, – pokštavo jis.

Mindaugas pabrėžia, kad išėjimo priežastis tikrai nėra miego trūkumas, to nepakeistų ir atostogos. Sprendimas priimtas po daugybės diskusijų, tačiau svarbiausia, kaip pats sako, jog tiesiog atėjo laikas pokyčiams.

Pats peticiją būtų rašęs dėl iš televizijos dingusio Rolando Kazlo, raitytų parašą ir dėl to, kad „Youtube“ vėl atsirastų jo šiuo metu pašalintos laidos, liūdna pačiam buvo ir pasibaigus „Tangomanijai“.

Tiesa, jau beveik buvo pasiruošęs rašytis po peticija dėl žaliosios rodyklės, tačiau jo norai buvo išgirsti anksčiau.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mindaugas Stasiulis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mindaugas Stasiulis

15min susisiekė ir su M-1 programų direktoriumi Gintu Vaičikausku, kuris patikino, kad šiuo metu gauna ne vieną skambutį bei laišką dėl laidų vedėjo pasitraukimo. Nepaisant didelio klausytojų susidomėjimo, jis teigia, jog nieko naujo negali pasakyti.

„Tas pats vyko, kai išėjo ir Aistis Mickevičius iš mūsų eterio. Dabar žmonės mums rašo, klausia, kur ir kodėl dingo Mindaugas. Tačiau mes viską jau paaiškinome feisbuke, eteryje ir straipsniuose. Tai ta tema kažko naujo pasakyti nelabai ir galiu“, – sako M-1 programų direktorius.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./ Gintas Vaičikauskas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./ Gintas Vaičikauskas

Vis dėlto klausytojų sukurta peticija jį pradžiugino, nes, anot G.Vaičikausko, ne vienerius metus girdėtos klausytojų gyvenimo istorijos, laiškai, pasakojimai su kaupu atsipirko.

„Ši reakcija yra labai natūrali ir mus džiugina. Mes labai gerai žinome savo klausytojų gyvenimo istorijas iš jų laiškų, pasakojimų. Jie kartu užaugo su M-1, o dabar žinome, kaip ir jų vaikai auga“, – 15min pasakoja G.Vaičikauskas.

Jis pabrėžia, kad gyvenime viskas keičiasi, o tiltai tarp Mindaugo ir radijo stoties dar nėra sudeginti.

„Jis pats minėjo, kad šiek tiek pavargo nuo savo gyvenimo grafiko ir dabartinio tempo, dėl kurio niekur nespėja. Tai, kai jis pailsės, pas mus ir sugrįš“, – džiugiomis prognozėmis dalijasi M-1 programų direktorius.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Gintas Vaičikauskas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Gintas Vaičikauskas

Pasak jo, toks žmonių noras grąžinti laidų vedėja yra pagirtinas. G.Vaičikausko manymu, tai parodo, kad Mindaugas buvo ryški asmenybė M-1 eteryje, kurios, deja, bet šiai dienai per radiją neišgirsime.

„Patarčiau klausytojams nerašyti peticijų, o pabandyti įkurti štabą prie Mindaugo namų. Pasirodyti su palaikymo dainomis, plakatais, kviesti populiariausius Lietuvos atlikėjus dainuoti dainas ir melstis, kad jis grįžtų į eterį“, – progos pajuokauti nepraleido G.Vaičikauskas.

Jis primena, kad tai buvo tik Mindaugo sprendimas, kurio šiai dienai direktorius negali pakeisti. O peticijos sukūrimas, anot G.Vaičikausko, rodo, jog laidų vedėjas klausytojams paliko labai gerą įspūdį.

„Man atrodo, kad jis turėjo labai gerą humoro jausmo, todėl peticija tapo geru tuo atsaku. Žmonės, kurie jo klausė, paėmė ir sukūrė peticiją. Aš ir pats norėčiau ją pamatyti ir pasirašyti“, – tikina M-1 programų direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius