Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Modesta Vžesniauskaitė – antra pagal turtingumą šalies moteris: turto šaltinis – santykiai

Žurnalas „Top“ kasmet sudaro turtingiausių lietuvių reitingą, išimtis nebuvo ir šie metai. Tačiau sąraše – ne tik verslininkai, krepšininkai, bet ir britų milijardieriaus Johno Caudwello sužadėtinė. Antra turtingiausia 2019-ųjų Lietuvos moterimi pripažintos olimpietės dviratininkės Modestos Vžesniauskaitės turto šaltiniu įvardijami santykiai.
Johnas Caudwellas ir Modesta Vžesniauskaitė
Johnas Caudwellas ir Modesta Vžesniauskaitė / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Žurnalas „Top“ neseniai paskelbė iš viso 500 turtingiausių Lietuvos žmonių pagal atnaujintą 2019-ųjų sąrašą. Remiantis juo, daugiausia turtų turintys lietuviai yra „Vilniaus prekybos“ įkūrėjas Nerijus Numavičius, įmonių grupės „Girteka Logistics“ valdybos pirmininkas Mindaugas Raila, „Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis, „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus ir buvęs VP grupės akcininkas Žilvinas Marcinkevičius.

Vis dėlto tarp Lietuvos turtingiausiųjų – ne tik verslininkai, krepšininkai, bet ir britų milijardieriaus, mobiliųjų telefonų bendrovės „Phones4U“ įkūrėjo sužadėtinė Modesta Vžesniauskaitė. 36-erių dviratininkė bendrame sąraše užima 36 vietą (iš 500), o tarp didžiausią turtą turinčių mūsų šalies moterų yra antra, čia ją lenkia tik koncerno „Achemos grupė“ vadybos pirmininkė Lyda Lubienė (turto vertė – 270 mln. eurų).

„Scanpix“ nuotr./Johnas Caudwellas ir Modesta Vžesniauskaitė
„Scanpix“ nuotr./Johnas Caudwellas ir Modesta Vžesniauskaitė

Remiantis „Top“ paskelbtu reitingu, M.Vžesniauskaitės turto vertė siekia 100 mln. eurų. Modestos turto šaltiniu įvardijami santykiai su turtuoliu širdies draugu.

„Profesionali dviratininkė M.Vžesniauskaitė žiniasklaidos dėmesį užkariavo užsimezgus artimai draugystei su britų milijardieriumi Johnu Caudwellu. Dabar porą galima pamatyti Jungtinės Karalystės aukštuomenės rate, vakarėliuose Pietų Prancūzijoje“, – taip Prancūzijoje gyvenančią Modestą apibūdina leidinys „Top“.

Moters sužadėtinis, J.Caudwellas (67 m.) pagal žurnalo „Forbes“ vertinimą yra 924-as pagal turtingumą pasaulio gyventojas. Jo turtas siekia daugiau nei 2 mlrd. eurų.

Pora aktyviai vykdo labdaringą veiklą. M.Vžesniauskaitė yra įsteigusi fondą „Auginame Lietuvai čempionus“, šiais metais Vilniuje buvo organizuojamas dviračių labdaros maratonas, o surinktos lėšos atiteko mūsų šalies dviratininkų ugdymui.

Anksčiau M.Vžesniauskaitė buvo ištekėjusi už profesionalaus italų dviratininko Corrado Salemi. Porai gimė sūnus, tačiau jųdviejų santuoka nutrūko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius