-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monikos Pundziūtės rankas papuošė dvi tatuiruotės: įamžino savo pirmąjį albumą

Monika Pundziūtė-Monique dėl tatuiruočių visą laiką turėjo griežtą požiūrį – jei jau ją ant kūno daryti, tai ji turi ką nors svarbaus reikšti. O šiais metais jos gyvenime ypatingų akimirkų tikrai netrūko. Išsipildė viena didžiausių jos svajonių – atlikėja išleido pirmąjį solinį albumą, tad jo simbolius išsitatuiravo ant abiejų rankų.
Monika Pundziūtė-Monique
Monika Pundziūtė-Monique / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip 20-metei dainininkei, Monikai šie metai buvo išties ypatingi. Vasarą – pirmieji soliniai turai po didžiuosius Lietuvos miestus, lapkritį – jau rankose dvigubas albumas, prie kurio kūrybos prisidėjo ir pati atlikėja.

Tokie vis dar pasitaikantys pirmieji kartai iš atminties tikrai niekuomet neišsitrins. O jei netyčia primirštų – Monika pasidarė dvi tatuiruotes, simbolizuojančias jos albumą „Sun & Moon“.

„Kai buvau 15 metų, man pirmą kartą šovė mintis apie tatuiruotę. Tuomet aš sau pasakiau, kad ją pasidarysiu tada, kai išleisiu savo pirmąjį albumą. Tad nuo to laiko, ne tik dėl tatuiruotės, bet ir dėl savęs aš tiesiog nemačiau kitos išeities, privalėjau daryti viską, kad tas albumas išeitų“, – 15min pasakojo Monique.

Atlikėja sako iškart žinojusi, kad tatuiruotė turėtų būti albumo pavadinimas, logotipas arba simbolis.

„Kai kūrėme albumo „Sun & Moon“ dizainą, pagalvojau, kad jis puikiai tiks ir mano tatuiruotei – dizaineris kaip tik sugalvojo minimalistinius simbolius abiem albumams. „Sun“ – apskritimas, o „Moon“ – pusė jo. Aš kaip tik norėjau minimalistinės tatuiruotės, man jos yra gražiausios“, – sakė ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monika Pundziūtė-Monique
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monika Pundziūtė-Monique

Po ilgų svarstymų, kur turėtų atsirasti piešinys, Monika nusprendė tatuiruotę pasidaryti iškart po riešu.

„Draugas rekomendavo tatuiruotę darytis tokioje vietoje, kuri irgi turėtų reikšmę. Tad taip ir pasidariau – aš pati tatuiruočių nematau, jei nepasižiūriu specialiai. Bet kai pakeliu mikrofoną su bet kuria ranka – publika jas mato. Beje, mėnulio ženkliukas yra ant mano dešinės rankos, su kuria aš rašau. O būtent „Moon“ albumo dalį kūriau aš kartu su Mark Les, „Sun“ dalyje – kartu su daugiau prodiuserių.“

Meistro parinkimą Monika patikėjo savo geriausiai draugei, kuri nors ir neturi nė vienos tatuiruotės, tačiau puikiai žino, kas jas daro geriausiai. Ir ši nepaliko galimybės tatuiruotės nepasidaryti ar nukelti vėlesniam laikui – 20-ojo gimtadienio proga Monikai padovanojo čekį.

„Visiškai nesijaudinau. Gal tik truputį kinkos drebėjo, kai jau atsisėdau į kėdę ir uždėjau ranką ant stalo – supratau, kad aš juk visiškai neįsivaizduoju, koks tai yra jausmas, skausmas. Bet mane nuramino, sakė, jog mano tatuiruotė labai smulki ir paprasta. Tai nieko baisaus ir nenutiko – tatuiruotes darė 3 ir 5 minutes“, – šypsojosi ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monika Pundziūtė-Monique
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monika Pundziūtė-Monique

Tad dabar su kiekvienu albumu po naują tatuiruotę? „Man atrodo, kad taip. Tikrai gali taip būti, nežinau, – juokėsi Monika. – Man apskritai keista, kad man pavyko šitą planą įgyvendinti, apie kurį svajojau nuo 15 metų. Nors viskas slypi paprastame dalyke – reikia tik labai norėti ir stengtis. Tokie susikurti planai – tatuiruotė tik po albumo – netgi dar labiau paskatina siekti užsibrėžto tikslo.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monika Pundziūtė-Monique
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monika Pundziūtė-Monique

Monika prisipažįsta, kad mamai pasakyti apie tatuiruotę buvo kur kas baisiau nei ją pasidaryti. „Drebėdama bandžiau jai per aplink papasakoti... Bet ji, kaip visada, pasakė, kad manimi pasitiki ir mano, jog pasidarysiu gražią. Svarbiausia, kad esu dėl to laiminga ir žinau, ką darau. Aišku, ji nebuvo už. Jei būčiau paklausus – darytis ar ne, ji būtų pasakiusi „ne“. Bet kadangi aš turiu tvirtą nuomonę ir esu jau pilnametė, turėjo nusileisti, – juokėsi atlikėja. – Be to, aš nemanau, kad šią tatuiruotę galima vertinti pagal grožį. Čia svarbiausia yra reikšmė, simbolika. Juk šiaip tai yra tiesiog paprastos linijos, sujungtos į apskritimą ir mėnulio formą.“

Nors daugeliui po pirmosios tatuiruotės norisi dar daugiau piešinių ant kūno, Monika sako jaučiasi visai kitaip.

„Mane visi gąsdino, kad po pirmos tatuiruotės atsiranda liga – jų norisi vis daugiau. Bet aš nejaučiu jokių simptomų. Artimiausiu metu neketinu darytis naujos. Nebent kai antrą albumą išleisiu, pagalvosiu. O antrasis albumas jau procese. Tad belieka laukti, kokį sugalvosim pavadinimą ir simboliką. Tai nebūtinai taps tradicija, bet jei visgi taps... Tai turbūt nemažai jų turėsiu, nes sustoti kurti tikrai nežadu“, – juokėsi Monique.

TAIP PAT SKAITYKITE: Monika Pundziūtė muziejuje pristatė debiutinį albumą: tarp gerbėjų – garsūs draugai ir brolis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius