Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neblaivus vairavęs Mino pateikė savo versiją – po konflikto Palangoje „gelbėjo“ mylimosios striukę

Palangoje neblaivus prie vairo sustabdytas atlikėjas Mindaugas Mickevičius-Mino (42) nusiminė perskaitęs informaciją žiniasklaidoje. Mat niekas nepaminėjo, kokios dramatiškos priežastys privertė sėsti jį prie vairo. Pasirodo, antradienio rytą pajūryje vyko kova dėl moters, į kurią buvo įtraukti ir po valandos Mino sustabdę policijos pareigūnai. Bet apie viską – nuo pradžių.
Mindaugas Mickevičius-Mino
Mindaugas Mickevičius-Mino / Kristinos Kučinskaitės nuotr.

Mindaugas Mickevičius neslepia, kad naktį iš pirmadienio į antradienį Palangoje, Basanavičiaus gatvėje, vyko vakarėlis. Kaip pats sako, susirinko draugų kompanija, o pats atvyko su nauja širdies drauge.

Gražiai visi bendravo ir šnekučiavosi iki paryčių, kol netikėtai tarsi perkūnas iš giedro dangaus įsižiebė kova dėl Mino draugės. Anot atlikėjo, ką tik prie bendro stalo sėdėję vyrai pradėjo kabinėtis prie jo merginos.

„Šventėme, kažką gėrėme ne itin daug, kol kompanija pradėjo įžūliai kibti prie mano draugės“, – 15min pasakojo Mino.

Pasisavino rankinę ir striukę

Pasak M.Mickevičiaus, draugę nuvilioti bandę vyrai yra žinomi, tačiau vardų Mino atskleisti nepanoro: „Nepakišinėsiu aš jų.“

Kitoje stalo pusėje sėdėję vyrai dėmesį rodė ne tik žodžiais, bet ir veiksmais – bandė atimti Mino draugės daiktus. Anot atlikėjo, kompanija tokiu būdu bandė jo draugę palenkti į savo pusę.

„Jie bandė ją persivilioti“, – sako Mino.

„Negražiai bandė, paimdami jos daiktus, kad ji neturėtų kito pasirinkimo ir būti priversta likti su jais. Gal ir nieko baisaus, bet man tai kėlė įtarimų. Nenorėjau, kad taip vyktų“, – priduria atlikėjas.

Draugiška aplinka atšalo, o keliese iš kompanijos pasiėmė merginos rankinę, striukę ir išvažiavo. Mino ėmėsi veiksmų.

„Galvojau, jei daiktai išvežti, gal ir ją netrukus išveš“, – baiminosi atlikėjas.

Mino apie 5 valandą ryte iškvietė policijos pareigūnus, tačiau sako, turėjęs nusivilti. Anot jo, nors pranešė, kad kompanija negražiai elgiasi, pareigūnai nepadėjo išspręsti situacijos.

„Jie nereagavo į faktą, kad buvo paimti mano draugės daiktai. Klausiau jų, ką daryti, kad tai pasibaigtų, bet jie sureagavo tiek, kiek leidžia jų galimybės. Tiesiog paklausė, kur ta mergina, ar daiktai vis dar negrąžinti“, – pasakojo Mino.

Loretos Kondratės nuotr./Mindaugas Mickevičius-Mino
Loretos Kondratės nuotr./Mindaugas Mickevičius-Mino

Tiesa, tuo metu, kai atvyko policija, anot Mino, rankinė buvo jau atsiradusi, trūko tik striukės.

„Nežinau kaip, bet tuo metu tie žmonės rankinę jau buvo grąžinę. Galbūt išsigando. Bet striukė dar nebuvo atsiradusi. Todėl šiek tiek pykstu, nes, jei policija būtų jos ieškojusi, aš būčiau ramiai keliavęs namo“, – sako jis.

Pasak Mindaugo, jei pareigūnai būtų suradę striukę, jam pačiam nebūtų tekę sėsti prie vairo ir jos ieškoti. Taip esą ir vairuotojo pažymėjimas dabar būtų jo kišenėje.

Važiavo iš gerų paskatų

Atlikėjas pataiso, kad žiniasklaidoje pasklidusi informacija, neva jis prie Klaipėdos prisiminė Palangoje palikęs savo draugę, nėra tiesa. Sako, nieko jis nepalikęs – mergina važiavo kartu.

O apie 7 valandą ryte Mino buvo sustabdytas. Jo nuostabai, jį pričiupo tas pats policijos ekipažas, kuris atvyko ir į jo paties iškvietimą. Anot atlikėjo, tai galėjo būti tiesiog kerštas.

„Pirmiausia nepadėjo spręsti konflikto, nepadėjo išsiaiškinti, o galiausiai sustabdė žinodami, kad aš būsiu galimai išgėręs“, – 15min sako jis.

Loretos Kondratės nuotr./Mindaugas Mickevičius-Mino
Loretos Kondratės nuotr./Mindaugas Mickevičius-Mino

Vyras pabrėžia nebandantis ieškoti pasiteisinimų, tiesiog nori, kad būtų išgirsta jo versija.

„Taip, buvau išgėręs. Neteisingai įvertinau savo galimybes, maniau, kad jau išsiblaiviau, kad nebus daugiau 0,4 promilių. Nelabai daug geriu, tad ir neapskaičiavau“, – sako jis.

Visgi dėl savo poelgio atlikėjas nelabai gailisi.

„Čia nebuvo ta situacija, kad aš sėdu prie vairo padurnavoti. Man pasirodė taip greičiausia – ne eiti, ne kviesti taksi, o pačiam važiuoti atsiimti tų daiktų. Nenoriu gailėtis, nes man atrodė, kad turiu išspręsti konfliktą. Ir gelbėti merginą.

Žinoma, privalau paklusti Lietuvos įstatymams ir negaliu teisintis, kad važiavau pas mamą ar merginą. Jeigu viršijau promiles, tai viršijau, bet tik todėl, kad blogai įvertinau savo galimybes“, – neslepia Mino.

Kovą dėl merginos laimėjo

Vis dėlto nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Nors atvirauti apie savo naujus santykius dar nepanoro, Mino sako: „Laimėjau merginą, bet pralaimėjau teises.“

Anot atlikėjo, po antradienio ryto įvykių mylimoji jį labai palaikė. Ir net pasisiūlė paasistuoti prie vairo: „Sakė, kad metus vežios mane (Mino metams prarado teisę vairuoti – red.). Tai gal net vairuotoją turėsiu“.

Kristinos Kučinskaitės nuotr./Mindaugas Mickevičius-Mino
Kristinos Kučinskaitės nuotr./Mindaugas Mickevičius-Mino

Ir nors Mino įsitikinęs, kad nusižengimą padarė norėdamas padėti merginai, metus ištverti be vairuotojo pažymėjimo bus sunku.

„Man tai – tragedija, metai be teisių nėra adekvatu. Nežinau, galbūt kreipsiuosi, kad palengvintų bausmę. Paskirtą baudą, žinoma, sumokėsiu, bet tikiuosi, kad sumažins laikotarpį be teisių.

Mano kiekviena diena susijusi su automobiliu. Ar nukeliauti į sporto klubą, ar į darbą, universitetą, ar savaitgaliais į koncertą – viską anksčiau tvarkydavausi pats“, – liūdesio neslėpė atlikėjas.

O paklaustas, ar dažnai taip dėl moterų kovoja, tikino, kad rasti išskirtinę moterį nėra lengva, bet kai jau sutinki, galima ir kalnus nuversti.

15min susisiekė su Klaipėdos apskrities VPK Komunikacijos atstove Jūrate Albrektiene. Ji teigė, kad Mindaugo Mickevičiaus-Mino skambučio dėl paimtų daiktų policija tikrai sulaukė, tačiau atvykus niekas niekam pretenzijų neturėjo.

„Šio žmogaus skambutis buvo 4:49 val. dėl draugės rankinės, kurią paėmė jos pažįstami. Policija atvyko po 2 min., bendravo su pranešėju (nustatė jam 1,4 prom. neblaivumą), rankinės savininke. Rankinė buvo grąžinta savininkei, niekas niekam pretenzijų neturėjo“, – komentavo policijos atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius