Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neeilinė Gražvydo Sidiniausko istorija: kortas gyvenime sumaišė pamiltas airis

Lietuvos muzikos projekte išgarsėjusio Gražvydo Sidiniausko (27) istorija, atrodo, galėtų virsti nebloga televizine drama. Į Šiaurės Airiją išvykęs ieškoti laimės, jis vos neliko gatvėje dėl konflikto su mylimuoju. Nei darbo, nei galimybių grįžti į Lietuvą dėl koronaviruso pandemijos taip pat nebeliko... Vis dėlto dabar, atradęs vidinę ramybę, atlikėjas 15min sutiko papasakoti neeilinę istoriją ir tai, kuo galų gale ji pasibaigė.
Gražvydas Sidiniauskas su mylimuoju
Gražvydas Sidiniauskas su mylimuoju / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

Viskas prasidėjo dar 2019-ųjų metų gale, per Kalėdų atostogas. Išvykęs aplankyti sesers, Gražvydas netikėtai sutiko žmogų, kuris jo gyvenime pasiliko ilgiau, nei galbūt buvo planuota. Įsirašęs pažinčių programėlę, atlikėjas netoliese užtiko Darreną, čia gyvenantį bendraamžį airį.

„Susipažinome per Kūčias“, – romantišką istoriją pasakoti pradeda dainininkas. Kaip mena atlikėjas, jųdviejų jausmai netrukus pradėjo eiti rimtyn.

„Paskui drauge leidome labai romantiškus vakarus – mes išeidavom pasivaikščioti. O kadangi aš gyvenau pas seserį, tai vis bandydavau kur nors ištrūkti“, – sako muzikantas ir priduria: „Vienas į kitą įsikibome labai smarkiai.“

Asmeninio albumo nuotr./Gražvydas Sidiniauskas su mylimuoju
Asmeninio albumo nuotr./Gražvydas Sidiniauskas su mylimuoju

Na, bet kaip ir daug kas gyvenime, atostogos irgi baigiasi. Susikrovęs lagaminus ir atsisveikinęs su mylimuoju, Gražvydas netrukus grįžo į Lietuvą. O čia suprato galimai padaręs klaidą.

„Lietuvoje baigėsi visos mano muzikinės sutartys. Galvojau – ką aš dabar veiksiu? Galbūt vis dėlto reikia pabandyti emigruoti. Tai ir emigravau“, – apie tai, kaip sausio mėnesį apsisuko ir tiesiu taikymu šovė atgal į Šiaurės Airiją, pasakoja vaikinas.

Paskatintas, kaip pats sako, noro ką nors pakeisti gyvenime, Gražvydas užsienio šalyje bandė uždarbiauti dainuodamas gatvėje. Tačiau ir šis kelelis rožėmis klotas nebuvo – planus užsidirbti sugadino netikėtai įsisiautėjęs koronavirusas.

„Visų pradžios yra sunkios, o prasidėjęs karantinas iš viso man viską sujaukė“, – teigia atlikėjas. „Juolab dar ir meilės reikalai...“ – priduria jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gražvydas Sidiniauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gražvydas Sidiniauskas

Kaip vėliau paaiškina Gražvydas, tarp jo ir drauge gyvenančio partnerio pradėjo rastis nesutarimų. „Kiekvienas turime savo demonų ir aš gal pats labai neapgalvojau, bet mums tiesiog pradėjo matytis dalykai, kurie mus labai erzino. Jų daugėjo ir daugėjo...“ – kalba atlikėjas.

Vaikinas priėmė sprendimą, kad jųdviejų keliai turi bent kuriam laikui išsiskirti. O tai reiškė išsikraustymą gyventi kitur.

„Atėjo laikas, kada aš norėjau ištrūkti, nes maniau, kad mes vienas kitą galime pradėti labai skaudinti. Tad tiesiog nusprendžiau kuriam laikui išvažiuoti“, – prisipažįsta Gražvydas.

Tiesa, lietuviui svečioje šalyje rasti naujus namus, ypač neturint jokio darbo, karantino metu nėra taip paprasta. Atlikėjas turėjo minčių grįžti į Lietuvą, tačiau ši dėl pandemijos uždarė sienas. Baimė likti gatvėje persekiojo Gražvydą, tačiau, laimė, pagalbos ranką sudėtingoje situacijoje ištiesė jo sesuo.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gražvydas Sidiniauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gražvydas Sidiniauskas

„Manęs atvažiavo pasiimti sesuo, taigi, pavyko persikelti“, – sako atlikėjas ir priduria, kad Darrenas nusprendė persikelti pas savo tėvus, kurių namai – prie pat jo sesers.

Santykiai su partneriu pagerėjo

Nors ir gyvenanti atskirai, pora tebesikalbėjo apie jausmus ir ateities planus. „Jam pasakiau, kad kol karantinas nesibaigs, aš lieku čia (pas seserį – aut. past.), ir jeigu tarp mūsų yra didelis ryšys, jis nedings, mes dar labiau vienas kito išsiilgsime ir pradėsime bendrauti iš pradžių.

Mes turime vienas kito dar labiau išsiilgti, turime bendrauti ir kalbėtis, kas mums buvo nesmagu ir ką mes turėtume keisti“, – apie tai, kaip draugui argumentavo savo veiksmus kraustytis, pasakoja Gražvydas.

Ir visiškai ne be reikalo – pasirodo, mylimųjų sprendimas apsistoti atskirai buvo tik į naudą: dabar pora džiaugiasi atradusi vienas kitą iš naujo.

„Mes susitinkame dažnai, net ir šiandien buvome susitikę. Bet taip labai juokingai išeina – visą laiką bendraujame mesendžeriu, tada pasiūlau eiti parūkyti ir pakalbėti, nes ne viską, ką norisi, išeina per mesendžerį pasakyti“, – juokiasi Gražvydas. Atlikėjas sutinka, jog būtent bendravimas iš dalies nuotoliniu būdu pagerino jo su santykius draugu. „Tai iš esmės yra restarto būsena“, – sako dainininkas.

Asmeninio albumo nuotr./Gražvydas Sidiniauskas (dešinėje) su mylimuoju
Asmeninio albumo nuotr./Gražvydas Sidiniauskas (dešinėje) su mylimuoju

Paklaustas, kaip jo vaikinas reaguoja į tai, jog Gražvydas Lietuvoje yra žinomas atlikėjas, dainininkas teigia, jog tai santykiuose visai nėra akcentuojama. „Iškart pasakiau, kad esu žinomas savo šalyje. Sakiau, arba priimk, arba nepriimk – čia jau tavo reikalas. Na ir viskas gerai, jis labai supratingas. Tiesą sakant, jam tai visiškai nėra aktualu ir jis netgi nelabai mėgsta mano stiliaus muzikos“, – juokiasi vaikinas.

Gražvydo antroji pusė taip pat žino ir apie jo regėjimo problemas – atlikėjas viena akimi nemato, o kita mato labai silpnai. „Apie tai irgi iš karto pasakiau – kad jam nekiltų jokių klausimų ir nebūtų jokių baimių“, – užsimena pašnekovas. Kaip sako atlikėjas, tai netapo problema nei santykiuose, nei ieškant įdomesnių hobių.

Štai pastaruoju metu, sėdėdamas karantine, atlikėjas prasimanė sau naują veiklą – telefonu retušuoti nuotraukas. „Matote, kiek feisbuke kartais būna tokių gan neblogai atrodančių nuotraukų. Tai iš tikrųjų ten viskas daryta telefonu“, – sako jis. Kaip pasakoja vaikinas, jis darbuojasi su paprastomis programėlėmis. Kadangi viena akimi nemato į tolį, nuotraukas tenka gerokai priartinti.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gražvydas Sidiniauskas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gražvydas Sidiniauskas

„Naudoju trijų gestų funkciją, kai tris kartus paspaudi pirštu, ir man pasididina ekranas. Tai man labai lengva, naudoju šią funkciją visur, ji veikia su visomis programomis. Dėl to pasidarė lengva retušuoti, nes kai pradėjau didinti, matau visas smulkmenas ir bendrą vaizdą“, – pasakoja Gražvydas.

Vis dėlto nuotraukų retušavimas yra anaiptol ne vienintelė veikla, kuria karantino metu norėtų užsiimti atlikėjas. Štai jis kukliai užsimena svarstęs surengti ir nuotolinį koncertą.

„Šiuo momentu jokių iššūkių neturiu, nes nėra kur judėti. Bet kai sėdi namuose ir jau pradedi laipioti sienomis, nes viskas pasidaro nuobodu, į galvą pradeda lįsti daug minčių. Galvoju, kad galbūt reikia padaryti online koncertą. Manau, kad jį galbūt surengsiu kitą savaitę“, – šypsosi Gražvydas.

Nustebino pagalbos siūlymai

Nors šiuo metu atlikėjas gyvena Šiaurės Airijos ritmu, kartkartėmis jis sugrįžta ir prie Lietuvos aktualijų, skaito naujienas. Tiesa, visai neseniai jo istorija buvo nugulusi ir naujienų portalų pirmuosiuose puslapiuose. Gražvydas sako, kad tuo metu jo gyvenimo peripetijų aprašymas galbūt buvo truputį perspaustas – gatvėje gyventi jam neteko ir santaupų dar turėjo, tačiau daugelis pagalvojo, kad dainininkui reikia finansinės paramos.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gražvydas Sidiniauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gražvydas Sidiniauskas

„Buvo tokių, kurie rašė neigiamus komentarus, tačiau buvo ir tokių, kurie norėjo padėti. Bet aš labai nemėgstu piniginės pagalbos. Pinigai vis dėlto yra uždirbami“, – svarsto jis.

Ypač vaikiną nustebino gautas laiškas iš jo senų pažįstamų – brolio ir sesers, kuriuos dar besimokydamas Kauno internatinėje mokykloje gindavo nuo blogų kėslų turinčių žmonių.

„Jie abu iš vaikų namų. Jie manęs paklausė, ar man nereikia piniginės pagalbos. Aš visiškai nesitikėjau tokio jų kreipimosi. Iš tikro labai džiaugiuosi ir labai dėkoju, kad jie mane šiuo atveju palaikė. Vis dėlto sakiau, baikit, skambinkit, jei jums patiems pagalbos reikės“, – tikina atlikėjas.

Nors Gražvydas jaučiasi dėkingas už lietuvių susirūpinimą, jis sako, kad pagalbą iš kitų priimtų nebent tuo atveju, jei nebūtų kitos išeities.

„Esu gana spontaniškas žmogus, nebijau tų baisių sprendimų, nes žinau, kad už mano nugaros yra armija žmonių, kuriuos aš žiauriai myliu. Aišku, nesinaudoju tuo, nebent tai yra labai skubus atvejis. Tai patys žmonės supranta, kada man iš tikrųjų reikia pagalbos. O dėl tam tikrų dalykų aš pats viską puikiai susitvarkau ir nebijau didelių iššūkių“, – teigia vaikinas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gražvydas Sidiniauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gražvydas Sidiniauskas

Kol kas atlikėjas gyvena iš santaupų ir tikisi, kad karantinas kuo greičiau baigsis ir bus vėl galima uždarbiauti. „Veržiuosi diržus, aišku, nes tą daryti reikia“, – priduria Gražvydas.

Paklaustas, ką žada daryti toliau, atlikėjas tikina, jog pas seserį gyvens iki karantino pabaigos, o po jo svarsto grįžti į Lietuvą.

„Buvau suplanavęs į Lietuvą grįžti kovo 18 dieną. Nusipirkau bilietus, nes turėjau du koncertus Lietuvoje, na, ir viskas apsivertė aukštyn kojomis – prasidėjo karantinas ir dabar man tuos bilietus perkėlė į gegužės 3 dieną. Bet nemanau, kad viskas taip greitai baigsis“, – pokalbį užbaigia pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius