Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo malkinės iki prezidentūros: kokie buvo pirmieji žinomų žmonių darbai?

Dabar jie – gerai žinomi savo sričių ekspertai, pasiekę karjeros aukštumas ir daugeliui atrodantys kaip puikus sėkmės pavyzdys. Vis dėlto kai kurių kelias dabartinės veiklos link buvo vingiuotas – kam teko dirbti su policija, kam malkas kapoti, o kam nuskilo net ir prezidentūroje pasisvečiuoti. 15min žinomi asmenys papasakojo, kokie buvo jų pirmieji darbai ir uždarbiai bei kaip jie atsidūrė ten, kur yra dabar.
Džiugas Siaurusaitis, Indrė Stonkuvienė, Paulius Ambrazevičius, Ineta Stasiulytė
Džiugas Siaurusaitis, Indrė Stonkuvienė, Paulius Ambrazevičius, Ineta Stasiulytė / tv3, organizatorių ir 15min nuotr.

Indrė Stonkuvienė buvo policijos rėmėja

Šiuo metu Indrė Stonkuvienė yra gerai žinoma laidų vedėja. Vis dėlto, karjeros vingių jos gyvenime būta didelių. Kaip 15min pasakojo žinoma moteris, kadaise ji dirbo policijos rėmėja, ir visa tai tik dėl to, kad norėdavo patekti į mokyklose vykstančias diskotekas.

„Buvau policijos rėmėja, nes manęs mamytė neleisdavo į diskotekas. Tada susigalvojau, kaip man papulti į mokyklose organizuojamas diskotekas: praėjau mokymus, kursus ir tapau policijos rėmėja“, – šmaikščią istoriją 15min pasakojo Indrė Stonkuvienė.

Organizatorių nuotr./Indrė Stonkuvienė
Organizatorių nuotr./Indrė Stonkuvienė

Kaip tikino laidų vedėja, jai tekdavo organizuoti diskotekas, rinkti pinigus, įleidinėti žmones.

„Uždirbdavau pinigų, eidavau, pašokdavau, po diskotekos laukdavo pareigūnų automobilis, kuris mane saugiai parveždavo namo“, – kaip išsprendė komplikuotą situaciją su mama, pasakojo moteris.

Anot Indrės, tai buvo tiesiog startas ir suvokimas to, kad niekas gyvenime neateina savaime.

„Niekas tau nieko neduos ir turi viską užsitarnauti savo juodu darbu arba originalumu. Palyginti su tuo, ką aš darau 15 metų, tai buvo dar vienas dalykas, kuris papildo, nes nėra blogų darbų arba veiklų. Iš kiekvieno darbo, iš kiekvieno projekto tu turi pasisemti žinių, naujų patirčių ir taip pat susipažinti su naujais žmonėmis“, – 15min tikino I.Stonkuvienė.

Vėliau moters gyvenimas pasisuko kita linkme. Jai teko dirbti vardinių prekės ženklų konsultante.

„O tada tapau viso regiono vedėja. Galiausia, kai supratau, kad nebegaliu kažkur kilti ir tobulėti, keičiau veiklą“, – apie tai, kaip priėjo iki dabartinės veiklos, pasakojo Indrė Stonkuvienė.

Džiugui Siaurusaičiui kaime teko krauti malkas

Aktorius Džiugas Siaurusaitis gerai prisimena, kaip vaikystėje teko darbuotis ne tik ten, kur širdis geidė.

„Kai buvau mažas vaikas, pas senelį kaime malkas iš štabelio kroviau. Mokėjo, davė gal kokius penkis rublius“, – kalbėjo Džiugas.

Tiesa, vėliau aktoriui dar besimokant mokykloje teko vykti į darbo ir poilsio stovyklą, kuri tuomet buvo privaloma.

„Domino“ teatro nuotr./Dziugas Siaurusaitis
„Domino“ teatro nuotr./Dziugas Siaurusaitis

„Bet po pirmos vasaros mane iš ten išmetė dėl to, kad blogai dirbau“, – juokėsi jis. Tada žinomam vyrui teko įsidarbinti kitur, tad Džiugas griebėsi artimojo kortos.

Kaip pasakojo vyras, jo mama tuo metu kaip tik dirbo architekte baldų projektavimo ir konstravimo biure.

„Ten reikėjo pagalbinių darbininkų, tai man teko štampuoti plokštes. Labai nedaug mokėjo, nepatiko“, – šypsojosi aktorius.

Vis dėlto pokalbio metu Dž.Siaurusaičiui atminty iškilo kitas, jau primirštas jo paauglystės darbas. Tiesa, labai artimai susijęs su jo dabartine veikla.

„Kai buvau keturiolikos, filmavausi Broniaus Bušmos filme Pramuštgalviai, pirmyn!, ten gavau tikrai nemažą honorarą“, – tikino pašnekovas.

Anot jo, būnant tokio jauno amžiaus žvaigždės – net ir mažos – gyvenimas buvo keistas, nes pats Džiugas dar nesuprato, ką tai reiškia. Tačiau, rodos, kad jausmas buvo geras, nes nuo to laiko krypties aktorius neprarado.

Kadangi jį atrinko filmuotis iš jo lankomo dramos būrelio buvusiuose Profsąjungų rūmuose, būrelio veiklą jis tęsė iki pat mokyklos baigimo. „O po mokyklos tiesiai į akademiją“, – pasakojimą užbaigę Džiugas.

Paulius Ambrazevičius už pirmą algą nusipirko madingas kelnes

Vienas žinomiausių Lietuvos humoristų Paulius Ambrazevičius, rodos, link dabartinės veiklos nuėjo itin vingiuotą kelią. Kaip teigė vyras, pirmą kartą jam teko įsidarbinti dar 2002-aisiais.

„Po dešimtos klasės vertėjavau vienoje įmonėje Šakiuose, gaminančioje rapsų aliejų ir linų sėmenų aliejų“, – pasakojo jis. Anot Pauliaus, tuo metu Šakiuose žmonės nelabai mokėjo anglų kalbą, tad jaunuolio talentas buvo čia pat panaudotas.

Paklausus, ar vertimas aliejų įmonėje jam buvo prie širdies, P.Ambrazevičius teigė, kad šis darbas jam patiko.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Paulius Ambrazevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Paulius Ambrazevičius

„Patiko. Ten galėjau naudotis internetu, tai siųsdavausi dainų tekstus. Ir gerai atsimenu, kad už pirmą algą nusipirkau Eminemo CD „The Eminem Show“ ir kelnes su daug kišenių“, – tikino humoristas. Prie darbo privalumų jis paminėjo ir solidų atlyginimą – ar bent jau taip jam galėjo atrodyti dešimtoje klasėje.

Vėliau Pauliui gyvenimas pateikė dar didesnių staigmenų – jau antrame kurse jam pusantro mėnesio teko dirbti prezidentūroje.

„Nesu tikras, kodėl mane ten pakvietė“, – apie darbą su „Vilnius conference 2006“ užsiminė humoristas. Anot jo, buvo pakviesti tik keli asmenys iš jo kurso.

Baigęs studijas Paulius kelerius metus dirbo „Integrity PR“, vėliau dirbo laisvai samdomu specialistu. O jau 2008-aisiais pradėjo lipti ant scenos drauge su „Humoro klubu“.

„Mano karjera labai komplikuota ir nestandartinė“, – karjeros vingius reflektavo P.Ambrazevičius.

Ineta Stasiulytė šovė tiesiai į teatrą

„Tai yra sėkmės istorija“, – pripažino užkalbinta aktorė Ineta Stasiulytė. Anot moters, jos pirmasis darbas buvo tas, kurio ji ir norėjo. Ineta, pabaigusi akademiją, įsidarbino Mažajame teatre.

Kaip pasakojo moteris, Rimas Tuminas tuo metu surinko kursą iš buvusių studentų.

„Jis turėjo pats savo teatrą. Mes ir patekome į jį. Mes esame tie sėkmės kūdikiai, mūsų kursas – Cicėnas, Rumšas, Bareikis, Latėnas, Bružas, Pobedonoscevas“, – apie kolegas kalbėjo aktorė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ineta Stasiulytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ineta Stasiulytė

Visgi kitokių darbų padirbti jai tenka būtent dabar.

„Dabar daug ką išbandau – tarkim, turėjau darbo dieną kasoje, prekes dėliojau, kepiau bandeles, įdomu pabandyti“, – kalbėjo Ineta. Tačiau visi šie darbai – anaiptol ne veltui. Kaip teigė aktorė, jos profesija to reikalauja.

„Turint tokią profesiją, reikia išmokti dalykus, kuriuos kartais žmonės mokosi metų metus, o aš turiu padaryti ir jaustis labai gerai padarius tai per pasiruošimo darbus, per dvi dienas. Juolab kad dažnai reikia susipažinti su tam tikrų darbų specifika“, – apie vaidmens prisijaukinimą kalbėjo pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius