Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo sūpynių nukritusiai G.Žemaitei nustatyta klaidinga diagnozė: trauma – rimtesnė

Dar liepos pradžioje nuo sūpynių nukritusi ir susižeidusi televizijos laidų vedėja Gerda Žemaitė (40) tąkart iš medikų išgirdo raminančią žinią, esą jokių lūžių ji nepatyrė. Visgi skausmai nesiliovė ir nusprendusi pasidaryti papildomą tyrimą Gerda tik dabar, praėjus daugiau nei mėnesiui po incidento, sužinojo, kad ankstesnė diagnozė buvo klaidinga. Pasirodo, jai iš tiesų lūžo stuburo slankstelis.
Gerda Žemaitė ir sūpynės
Gerda Žemaitė ir sūpynės / Asmeninio albumo nuotr.

Naujausia informacija apie savo sveikatos būklę G.Žemaitė pasidalijo socialiniuose tinkluose.

Čia moteris prisiminė dar liepos pradžioje įvykusią nelaimę, kai nutrūkus sūpynių, ant kurių suposi, detalei, ji krito žemėn. Vis dėlto tąkart Marijampolės ligoninėje jokie lūžiai laidų vedėjai nebuvo nustatyti.

Tačiau Gerda ir toliau jautė skausmus, todėl dabar nutarė pasidaryti magnetinio rezonanso tyrimą. Taip galiausiai ir sužinojo tikrąją diagnozę.

„Jei mane gerai pažįstate, tikrai žinote, kad man labai patinka suptis! Galėčiau valandų valandas pralesti sėdėdama ant sūpuoklės ir svajingai stebėdama, kaip lengvos kojos kyla link dangaus ir leidžiasi žemyn!

Tačiau vieną dieną smagią pramogą pušų apsuptyje sudrumstė stiprus smūgis žemyn. Net nespėjau suvokti, kas vyksta! Tik pajutau žvėriškai aštrų skausmą nugaroje! Valandą laiko tysojau ant žemės galvodama apie blogiausią scenarijų – lūžo stuburas!

Ir ką jūs manot, ši diagnozė pasitvirtino dabar, praėjus daugiau nei mėnesiui po įvykio!

Nors trauma įvyko prieš pusantro mėnesio, tąkart rentgenas nerodė, arba Marijampolės priėmime budėjęs traumatologas nematė stuburo slankstelio lūžimo!

Nors skausmas nugaroje kasdien intensyvėjo, buvau tikra, kad pergyventi nėra dėl ko, juk nieko rimto! Grįžau netgi į sporto salę (ačiū Dievui, kad neprisidariau daugiau žalos).

Tačiau bloga nuojauta kuždėjo, kad reikia ieškoti skausmo priežasties, tad nuvykau pasidaryti magnetinio rezonanso tyrimą! Po kurio ir paaiškėjo tiesa!

Nieko nekaltinu, tik džiaugiuosi, kad pavyko išvengti kur kas liūdnesnių pasekmių!“, – rašė G.Žemaitė.

15min susisiekus su Gerda, ji neslėpė nemalonios nuostabos dėl tokios situacijos.

„Pasitikėjau gydytoju, nes tikrai galvojau, kad rentgeno metu įmanoma pamatyti lūžį. Bet, pasirodo, ne visi medikai sugeba jį pamatyti“, – apmaudo neslėpė ji.

Rasos Jarmalienės nuotr./Gerda Žemaitė
Rasos Jarmalienės nuotr./Gerda Žemaitė

Dabar G.Žemaitė džiaugiasi bent dėl to, kad viskas nesibaigė blogiau.

„Aš galvojau, kad tik sumušimas, kaip man buvo pasakyta. Dėl to ir į sporto klubą ėjau, o galėjau tiek prisidirbti iš tikrųjų... Skausmą aš jaučiau, nedariau ten kažkokių pratimų nugarai, bet ačiū Dievui, kad viskas gerai baigėsi. Jeigu intensyviau būčiau sportavusi, pasekmės galėjo būti labai blogos“, – pasakojo žinoma moteris.

Ji pridūrė, kad jei lūžis būtų nustatytas iškart, tai ir gydymas būtų visai kitoks, rimtesnis. O šiuo metu Gerdai paskirtos specialios procedūros. „Po tos traumos labai išsibalansavę raumenys. Man skauda net ne tą vietą nugaroje, kur lūžęs slankstelis, bet kitą“, – teigė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Gerda Žemaitė
Asmeninio albumo nuotr./Gerda Žemaitė

Bijos suptis

Primename, kad vieną liepos savaitgalį G.Žemaitė leido prie Vištyčio ežero. Visgi ramus poilsis baigėsi nemaloniai ir itin skaudžiai – žinoma moteris suposi ant sūpynių tol, kol nutrūko viena detalė ir Gerda trenkėsi žemėn.

Televizijos laidų vedėja pasakojo, kad incidentas įvyko, kai atlaisvėjo vienas sūpynių žiedas, kuris sukdamasis aukščiausiame supimosi taške atkabino karabiną.

„Ir kritau žemyn su galva ir nugara, visa dabar traumuota“, – pasakojo G.Žemaitė.

Moteris teigė, kad skausmai buvo tokie dideli, jog iškart pamanė, kad lūžo stuburas. Todėl nedelsdama nuvyko pas gydytoją atlikti echoskopijos, įvertinti organų būklę. Tačiau tada lūžis nustatytas nebuvo.

Gerda pridūrė, kad suptis dabar tikriausiai bijos visą gyvenimą. Todėl po šio įvykio planavo sūpynių išvis atsikratyti. Tačiau paraginta sekėjų, iš jų sumanė pasidaryti suoliuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius