Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 18

Nuotraukose – žinomi Lietuvos žmonės paauglystėje ir jaunystėje: ar atpažinsite?

Kažkada jie buvo visai kitokie, negu mes juos žinome dabar – kai kurie iš jų maištavo, rengėsi ekstravagantiškai, bet dabar pasikeitė neatpažįstamai. Tiesa, kai kuriuose jų dar tebegalima pažinti tuos pačius žavius bruožus. 15min galerijoje – išskirtiniai Lietuvos žymių žmonių vaikystės, paauglystės ir jaunystės kadrai bei mintys apie tai, ką anuomet reiškė kitoniškas stilius.
Marijonas Mikutavičius, Audrius Bružas, Kristina Kazlauskaitė, Oskaras Koršunovas
Marijonas Mikutavičius, Audrius Bružas, Kristina Kazlauskaitė, Oskaras Koršunovas / Asmeninio albumo, Audriaus Zavadskio nuotr.

Žavus jaunuolis su džinsiniu švarkeliu, sportbačiais ir ilgais plaukais – toks kadaise buvo režisierius Oskaras Koršunovas. 15min jis pasakojo, kad taip rengėsi tikrai ne be reikalo – jo paauglystės laikotarpiu akį rėžianti apranga buvo itin svarbus asmenybės aspektas. Tai buvo tarsi asmeninių pažiūrų manifestas, tarsi pasakymas, kad kam nors yra nepritariama.

Išsiskirianti apranga, kaip kova prieš sistemą

„Buvo svarbūs skiriamieji ženklai. Aprangos kodas buvo tam tikras savęs pozicionavimas, nuoroda, kad priklausai vienai ar kitai grupei. Iš esmės savotiškai įdomus buvo laikas, – atgal į savo paauglystės metus žengė režisierius. – Tai buvo maištas. Ir maištas buvo ne kaip jaunuolių judėjimas, o kaip maištas prieš sistemą. Tarkim, jeigu tu eini su ilgu lietpalčiu ir su tam tikra šukuosena, tai buvo aišku, kad esi toks antisisteminis.“

Toks „antisisteminis“ buvo ir dabar visiems gerai žinomas režisierius O.Koršunovas, kaip pats teigė, turėjęs net porą paaugliškų stiliaus etapų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius