Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Palangoje pajūrio garsenybėms Renata Ničajienė pristatė naują savo knygą

Lietuvoje tik prasidėjus vietinių braškių sezonui, jų gausa ir įvairovė tapo naujos Renatos Ničajienės knygos „Gero maisto dienoraštis. Vasara“ pristatymo tema.
Kristina Navickaitė-Tina ir Eglė Jackaitė
Kristina Navickaitė-Tina ir Eglė Jackaitė / Algirdo Kubaičio nuotr.

Knygą būriui svečių Palangoje atskleisti padėjo vienas geriausių Lietuvos jaunųjų šefų Bernardas Anužis, ėmęsis gaminti vaišes pagal R.Ničajienę, ir braškių ūkį plėtojanti ūkininkė Justina Skaisgirienė.

Tarp svečių, kurie nepraleido braškėmis kvepiančio vakaro, buvo „Žuvėdros“ treneriai Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai, aktorė Eglė Jackaitė su bičiule Rasa Kulyte, šokėja Kristina Navickaitė-Tina su seserimi Agne, restoranų „Momo Grill“ ir „Monai“ įkūrėja Kristina Samavičienė, žurnalistė Sandra Žutautienė su draugėmis ir kiti.

Knygoje „Gero maisto dienoraštis. Vasara“ daugiausia salotų ir daržovių patiekalų, taip pat – šaltų sriubų, netradicinių kepsnių, naminių ledų ir gaivinančių gėrimų receptų.

„Gaminti mėgstantys naujausiame leidinyje ras ir receptų iš ankstesnių mano knygų, tačiau adaptuotų laikantis „švarios mitybos“ taisyklių. Jį ruošdama nepamiršau ir tradicinių, visiems gerai žinomų patiekalų, pavyzdžiui, šaltibarščių, be kurių dažnas lietuvis neįsivaizduoja šiltojo metų laiko. Juos siūlau gaminti su šviežiais žaliais burokėliais ir raugintomis pasukomis“, – sako R.Ničajienė.

Algirdo Kubaičio nuotr./Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai bei Renata Ničajienė
Algirdo Kubaičio nuotr./Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai bei Renata Ničajienė

Pačios Renatos mylimiausias vasaros produktas – įvairios miško uogos: žemuogės, mėlynės. Tuo tarpu braškes savo knygoje ji išskiria dėl to, jog tai – pirmosios lietuviškuose soduose derančios uogos

Priklausomai nuo orų, vietinės braškės pradeda nokti apie antrą birželio savaitę. Knygos konsultantės – dietistės Tomos Eroglu teigimu, braškės – geriausias vitamino C šaltinis šiuo metu laiku: 100 g braškių yra 98 proc. vienai parai reikalingo vitamino C, 19 proc. mangano ir net 90,9 g vandens. Šios uogos yra nekaloringos: 100 g braškių yra 7,7 g angliavandenių, iš jų 4,9 g cukraus.

Algirdo Kubaičio nuotr./Renatos Ničajienės knygos pristatymo akimirka
Algirdo Kubaičio nuotr./Renatos Ničajienės knygos pristatymo akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius