-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per karantiną aktorius Rokas Petrauskas ėmė intensyviai sportuoti: paskatino gydytojo ištarti žodžiai

Pastarieji keli mėnesiai aktoriui Rokui Petrauskui (32) buvo permainingi – vasarą jis patyrė kelio traumą, o įvestas karantinas privertė daugiau laiko praleisti namuose. Vis dėlto šį laiką jis išnaudojo savęs tobulinimui – atrado daugiau motyvacijos sportuoti, stiprinti kūno raumenis. O ir rezultatai džiugina, tad, kaip dabar pats sako, sportas jį pradėjo „vežti“.
Rokas Petrauskas
Rokas Petrauskas / Eglės Rimšelės ir 15min nuotr.

Apskritai sportas Roką supo visą gyvenimą – jis visada žaisdavo krepšinį. Tačiau mankšta, svarmenys nebuvo jo kasdieniu užsiėmimu. Viskas pasikeitė prieš keturis mėnesius. Būtent tada aktorius rimčiau kibo į sportą.

„Visada norėjosi daugiau laiko skirti sportui, bet niekada nebuvo pakankamai motyvacijos. O ir rezultatai, kaip visi puikiai žinome, neateina taip greitai“, – įsitikinęs aktorius.

Rokas sako, kad prie žingsnio labiau atsigręžti į sportą prisidėjo ne tik karantinas, bet ir kelio trauma. O dar labiau – gydytojo pasakyti žodžiai. Pasirodo, Roko raumenys nebuvo pakankamai stiprūs.

„Vasarą patyriau kelio traumą, kuri nelabai gijo. Ir kai gydytojas patikrinęs pasakė, kad mano tam tikri raumenys „silpnesni nei smulkios merginos“ ar kažkaip panašiai, tai buvo rimtas spyris į užpakalį“, – prisipažįsta R.Petrauskas.

Asmeninio albumo nuotr./Rokas Petrauskas
Asmeninio albumo nuotr./Rokas Petrauskas

Todėl nieko nelaukdamas aktorius kibo į darbus. Iš pradžių darė reabilitacinius pratimus, daug vaikščiojo. Tada netikėtai sugalvojo „išsiridenk iš lovos“ iššūkį, kurio paskatintas keldavosi anksti ryte ir eidavo į mišką. Galiausiai po mėnesio išvydo ir pirmuosius rezultatus.

„Sustiprėjo raumenys. Pradėjau treniruoti ir visą kūną. Mėnesį ėjau į sporto klubą, kol neuždarė. Dabar sportuoju namie. Gal šiek tiek ir trūksta svorių, užtat reikia pasitelkti kūrybingumą. Kol kas tai „veža“ ir be sporto nelabai įsivaizduoju savo gyvenimo, nes pats kūnas reikalauja, o ir rezultatai džiugina“, – sako R.Petrauskas.

Dabar jis sportuoja keturias arba šešias dienas per savaitę. Kaip pats sako, viskas priklauso nuo užimtumo. „Kiekvieną dieną darau tempimo pratimus. Noriu, kad raumenys atsigautų. Tačiau gaila, jog karantino metu nėra masažo paslaugų, nes tai turbūt geriausias būdas atpalaiduoti raumenis.“

Ir nors aktorius rimtai sportuoja jau keturis mėnesius, tačiau girtis gražiu presu kol kas neskuba. Sako, kad daug kas priklauso ir nuo mitybos.

„Vyrams presas pasimato žemiau 15 proc. kūno riebalų masės, o moterims žemiau 20 proc., taip kad gali sportuoti kiek nori, bet jei kimši į save cukrų ir riebų maistą, nieko nebus. Yra tokia frazė – „raumenys auginami salėje, o išryškėja virtuvėje“, – šypteli Rokas.

Laisvą laiką aktorius išnaudoja ne tik šeimai ir sportui. Jis užsiima ir kitomis veiklomis – ruošiasi dalyvauti viename televizijos projekte, leidžia laiką su vaikais bei bando kitais būdais smagiai praleisti karantiną.

„Prasidėjo pasiruošimai televizijos projektui. Teks daug dainuoti, tai yra kam ruoštis. Na, ir skaitau, daug žaidžiu su vaikais, vis einame į lauką. O kai visi užmiega, žaidžiu NBA 2K. Gal ir negeriausias laiko praleidimas, bet kol kas tai labai geras smegenų nukrovimo – užsimiršimo būdas“, – mano jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rokas Petrauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rokas Petrauskas

Karantino metu aktorius teigia besimėgaujantis ramybe, tačiau prisipažįsta, kad vien tik poilsiu gyventi negali – kai nedirba ir šeimai negali atnešti pinigų, pradeda graužti sąžinė.

„Gaila, kad teatras, renginiai dabar visiškai užšaldyti, juk joks „zoom teatras“ ar koncertas neatstos gyvo energijos apsikeitimo tarp atlikėjų ir žiūrovų.

Tačiau tokia situacija visame pasaulyje. Liko dar filmavimai, garsinimai. Kas jų turi, tam pasisekė, nes situacija aktorių fronte tikrai liūdna“, – apgailestauja jis.

Rokas neatmetama galimybės imtis ir kitų veiklų, jei finansiškai situacija taps sudėtinga: „Kol kas išgyvename, bet jei ir teks – tai teks, juk vaikų alkanų nepaliksime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius