-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pėsčiąją Vilniuje sužalojęs ir teisme susigraudinęs R.Rudokas išgirdo verdiktą

Garsusis aktorius emocingai prašė neatimti iš jo teisės vairuoti. Prokuroras sutiko atleisti Ramūną Rudoką nuo baudžiamosios atsakomybės. O ką nutarė teismas?
Ramūnas Rudokas su žmona teisme
Ramūnas Rudokas su žmona teisme / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo ir šią pirmadienio pavakarę skelbia sprendimą pėsčiosios sunkaus sveikatos sutrikdymu kaltinamo aktoriaus Ramūno Rudoko (gim. 1968 m.) baudžiamojoje byloje.

Vairuotojas atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Laiduotoja yra jo žmona, terminas – metai. Baudžiamoji byla laikoma nutraukta. Užstato iš laiduotojos teismas neprašė.

„Teismas atsižvelgė į teigiamą Ramūno Rudoko asmenybę“ – pažymėjo nuosprendį paskelbusi teisėja. Vienintelė teismo skirta finansinė sankcija: tūkstančio eurų įmoka į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Teismas netgi paliko R.Rudokui teisę vairuoti transporto priemones. To labai buvo prašęs pats kaltinamasis, pažymėjęs, kad kelionės po Lietuvą automobiliu darbo reikalais gyvybiškai susijusios su jo galimybėmis uždirbti pinigus, išlaikyti šeimą.

Asmeniškai išgirsti šio verdikto aktorius į teismo rūmus neatvyko.

Suprasti akimirksniu

  • Lietuvos kelių policijos skelbtais duomenimis, 2021 m. gruodžio 8 dieną, trečiadienį, prieš 17.30 val., Vilniuje, Rinktinės ir Olimpiečių gatvių sankryžoje (apšviesta), į kairę sukdamas 53 metų vyro vairuojamas automobilis „Subaru Outback“ partrenkė per pėsčiųjų perėją, degant žaliam šviesoforo signalui, ėjusią pėsčiąją. Nukentėjo 64 metų moteris, pėsčiajai lūžo keli kaulai.

Bylos duomenimis, vairuotojui tuo metu degė žalias šviesoforo signalas, bet pėsčiajai taip pat degė žalia šviesa ir ji turėjo pirmenybę.

„Minėtą dieną vairuodamas nebuvau nei išsiblaškęs, nei pavargęs – buvau puikios formos, po sporto klubo, aišku, neapsvaigęs nuo nieko. Ypač atsargiai vairavau, sustojau, praleidau visas įmanomas mašinas iš priekio važiuojančias. Visada stebiu pėsčiųjų perėją. Aš ramiai ėmiau sukti link tilto, nesuprantu, nei iš kur, nei kaip Irina atsidūrė perėjoje“, – apie avariją teismui pasakojo R.Rudokas, neneigęs atsakomybės už įvykio padarinius.

R.Rudokas ne visada garsėjo kaip pavyzdingas eismo dalyvis. Klaipėdos apylinkės teisme prieš dešimtmetį buvo nagrinėjama byla dėl šio aktoriaus „nuotykio“ Nidoje per Neringos vasaros sezono atidarymą.

Neringos miesto pareigūnams jis įkliuvo 2011 m. gegužės 28 d., kai bandė vairuoti būdamas apsvaigęs.

R.Rudokui atsisakius pasitikrinti blaivumą, tai buvo traktuojama kaip sunkus girtumo laipsnis.

Pats aktorius komisariate neigė esąs apsvaigęs ir nesutiko pasitikrinti blaivumo. Kurorto sezono atidarymo šventėje dalyvavę žmonės pastebėjo, kad artistas, atrodantis akivaizdžiai apsvaigęs, bandė lipti į prabangų visureigį „Porsche Cayenne“ ir jį vairuoti. Apie tai buvo informuoti policijos pareigūnai, jie aktorių sustabdė Nidos Taikos gatvėje.

Kita vertus, teisme dėl pėsčiosios sužalojimo prokuroras Linas Gružas pabrėžė, kad pastaruoju metu aktoriaus reputacija prie automobilio vairo gera:

„Jo negalima pavadinti sistemingu Kelių eismo taisyklių pažeidėju, įvykio dieną neturėjo galiojančių Kelių eismo taisyklių pažeidimų.“

Bylos svarstymo metu gegužės pradžioje 53 metų vyras graudinosi teismui pasakodamas apie avariją, prašė neatimti iš jo teisės vairuoti, nes tokiu atveju gali sumenkti šeimos pajamos, sunku būtų rūpintis Rokiškio rajone gyvenančia garbaus amžiaus mama ir savo mažamečiais vaikais. „50 tūkstančių kilometrų per metus pravažiuojam, automobilis yra mūsų šeimos turtas ir išlaikymas, mūsų vaikų išlaikymas“, – stovėdamas prieš teisėją Iloną Mateikienę ašaras šluostėsi R.Rudokas.

Prokuratūra teismui buvo siūliusi šį kaltinamąjį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir pusantrų metų atimti teisę vairuoti, įpareigoti sumokėti 1 tūkst. eurų įmoką į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų fondą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius