-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kilusio skandalo savo patirtimi dalijasi Santaros klinikose gimdžiusi Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė

Neseniai žiniasklaidoje nuskambėjo daug atgarsio sukėlusi istorija apie netinkamą Santaros klinikų darbuotojų elgesį gimdymo metu. Panašių incidentų medicinos įstaigose būta ir daugiau, bet su visai kitokia patirtimi susidūrė Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė-Pitkauskienė, prieš kelias dienas Santaros klinikose pagimdžiusi pirmagimį.
Vilniaus Santaros klinikos, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė-Pitkauskienė
Vilniaus Santaros klinikos, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė-Pitkauskienė / Audriaus Gavėno, Viktorijos Paškelytės nuotr.

Visai kitokia nuomone apie Santaros klinikų darbuotojus pasidalijo praėjusią savaitę Santaros klinikose kūdikio susilaukusi Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė. 15min moteris pasakojo, kad liko patenkinta visų darbuotojų atsakingumu ir rūpesčiu.

„Man Santariškėse labai patiko gimdyti, visam personalui esu be galo dėkinga. Neturiu jokių priekaištų. Patiko ir priežiūra, ir nuolatinis rūpestis, toks būtų mano trumpas komentaras“, – sakė sūnaus susilaukusi moteris.

Ji pasakojo, kad į klinikas atvyko antradienio rytą. Rūta prisimena, kad šiek tiek reikėjo palaukti eilėje, bet ji nebuvo ilga. Netrukus ją priėmė ir apžiūrėjo gydytojai.

„Nereikėjo ilgai laukti, bet tikrai nebuvo ir taip, kad atėjus pasitiko atvertomis durimis. Buvo eilė jau laukiančių žmonių, logiška, kad toje eilėje taip pat turėjau pastovėti ir palaukti. Tai yra labai natūralus dalykas.

Man tuo metu jau buvo prasidėję sąrėmiai, bet gimdyti nepradėjau. Dar galėjau leisti sau palaukti, nekelti dramų, kad greitai paguldytų. Jei ir būtų įleidę į palatą, skausmo nuo to nebūtų nei mažiau, nei daugiau, o ir gimdymas greičiau nebūtų įvykęs“, – kalbėjo Rūta Elžbieta.

Kai sulaukė savo eilės, moterį apžiūrėjo Santaros klinikų gydytojai, ramiai įvertino situaciją.

„Nebuvo jokių piktų komentarų ir replikų“, – toliau pasakojo moteris.

Gimdymo metu kartu su Rūta Elžbieta palatoje buvo ir jos vyras Mantas Pitkauskas. Anot pašnekovės, vėliau jam buvo leista pabūti kartu su žmona ir ką tik gimusiu sūnumi.

„Niekas iš palatos jo nevijo, galėjo ramiai pabūti, o paskui, kai mane nuvežė į atskirą palatą, su juo atsisveikinome“, – 15min pasakojo moteris.

Po gimdymo ligoninėje ji praleido dar tris dienas. Tuo metu ją dažnai apžiūrėdavo gydytojai, kurie atliko įvairius tyrimus, skiepijo. Rūta sako neturinti priekaištų ir įstaigoje ligoniniams duodamam maistui, o iškilus kokiems nors klausimams žinoma moteris iš gydytojų visada sulaukdavo atsakymų.

„Smagu, kad ir manimi kažkas pasirūpino, labai gražiai elgėsi, pasirodė, kad Santaros klinikose dirba kompetetingi specialistai“, – savo patirtimi dalijosi „Mis Lietuva 2013“.

Rūta sako, kad ir ateityje rinktųsi gimdyti Santaros klinikose: „Galbūt šį kartą man labai pasisekė su ten dirbusiais specialistais. Taip, kartais naktį dirbantys žmonės jau yra pavargę, o aš gimdžiau dieną. Gal tai buvo likimas, gal taip susidėliojo ir man pasisekė, kad visi profesionaliai atliko savo darbą.“

Vis dėlto pasidalijusi savo gimdymo patirtimi Santaros klinikose ir socialiniuose tinkluose, Rūta prisipažino sulaukusi įvairių komentarų. Vienos moterys piktinosi įstaigos darbuotojų neprofesionalumu, kitos visgi džiaugėsi, kad viskas praėjo puikiai.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Mis Lietuva“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė su vyru Mantu laukiasi pirmagimio: žinią kruopščiai slėpė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius