Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po santykių krizės Ieva Zasimauskaitė su vyru ėmėsi naujos veiklos – mokys puoselėti šeimos židinį

Viešumoje vis dažniau šmėžuojant žinioms apie žinomų pramogų pasaulio atstovų skyrybas, atlikėja Ieva Zasimauskaitė nusprendė, kad laikas parodyti poroms, jog meilė gali nugalėti viską. 365 dienas ji kartu su savo vyru Mariumi vykdys projektą, kurio tikslas – išsaugoti savo ilgai puoselėtus santykius ir išgyventi krizę.
Ieva Zasimauskaitė, Marius Kiltinavičius
Ieva Zasimauskaitė, Marius Kiltinavičius / Ryčio Šeškaičio, asmeninio albumo nuotr.

Ieva 15min pasakojo, kad kartu su Mariumi yra jau 9 metus. Per juos, kaip ir kiekvienoje šeimoje, buvo barnių, akimirkų, kai atrodė, kad nepavyks susitaikyti, rasti bendrą kompromisą. Pasak atlikėjos, skyrybų tema, kylantys pykčiai jos šeimoje paskatino išbandyti 365 dienas truksiantį santykių „žaidimą“. Tai bus siekis įrodyti vienas kitam, kad nereikia išsiskirti po pirmo ginčo, o gražius jausmus įmanoma atkurti.

Supratusi, kad šiomis dienomis tarp žmonių prasisuko tikras skyrybų bumas, Ieva ir jos vyras Marius neišsigando viešai prabilti apie savo šeimos bėdas. Jie, anot atlikėjos, taip pat išgyvena audras ir kartais vaikšto plonu ledu. „Kaip ir visos poros, turime rimtų šeimyninių problemų“, – sakė Ieva.

Tiesa, Ieva ir Marius nusprendė, kad stengsis išsaugoti ne tik savo santuoką, bet tai padaryti padės ir kitiems žmonėms. Kartu jie rudenį keliaus po Lietuvą ir stengsis pamokėlių metu papasakoti, kaip galima puoselėti šeimos židinį. Tokias trumpas paskaitas Ievos sekėjai išvys ir instagramo tiesioginiuose įrašuose.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius

„Mūsų projekto esmė sugrįžti į santuoką ir sėkmingai gyventi toliau, susitaikyti su tuo žmogumi. Svarbu nepalikti nieko, kas skaudina širdį. Instagramas yra ta vieta, kur poros savo santykius rodo kaip filmą, kuriame viskas gerai, niekas nesipyksta. Dėl to visiems būna labai keista, kyla klausimai, kaip žmonės galėjo išsiskirti. Tačiau apie skyrybas visada būna visokių minčių, kartais nukrenta šakutė ir sakai –viskas, sukam skirtingais keliais.

Mes norime garsiai pasakyti, kad visoms poroms kartais būna blogai, jos pykstasi dėl menkniekių. Juk ne veltui sakoma, kad vyrai iš Marso, o moterys – Veneros, kartais vieni kitus erzina. Tačiau per metus stengsimės parodyti ir sau, ir kitiems žmonėms, kad susipykus galima visada susitaikyti“, – projekto tikslą atskleidė I.Zasimauskaitė.

Skyrybos – skaudus gyvenimo išbandymas, todėl Ieva įsitikinusi, kad norint jų išvengti, reikia įdėti daug pastangų. Tačiau net ir nusprendus palikti vienas kitą, reikėtų tai padaryti draugiškai, gražiai: „Man labai keista, kai per vieną dieną, atrodo, viskas sugriūna ir žmonės sako: „ne, aš tau neatleisiu išdavystės, viską baigiam“. Tokiu atveju labai sąžininga duoti kitam žmogui laiko, viską gerai apgalvoti. Labai ilgai užtrunka, kol pastatome gražius santykius, o sugriauti juos galime per vieną dieną.“

Anot Ievos, pagrindinė žmonių skyrybų priežastis – nemokėjimas atvirai vienas su kitu pasikalbėti. Jei kažkas negerai, jie nieko nesakę yra linkę trenkti durimis ir eina ieškoti kitos antros pusės.

Andres Putting nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius
Andres Putting nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius

Ir nors Ieva įsitikinusi, kad tobulų santykių tikrai nėra, ji mano, kad prieš priimant bet kokį svarbų sprendimą, labai svarbu išsiaiškinti kito žmogaus ateities planus: „Jei tik santuokoje sužinome, kad tavo partneris nenori vaikų o tu visą gyvenimą apie juos svajojai... Arba antra pusė norėjo gyventi užsienyje, o tu likti Lietuvoje... Būtų sunku toliau kurti bendrą ateitį.

Visgi suprantu, kad įsimylėjus žmogų atrodo, jog tobulesnio už jį nėra. Matome jo trūkumus, bet tikime – viskas pasikeis ir kartu nuversite kalnus. Tai yra įmanoma, bet, jei žmonės visiškai nesuderinami, tada versk nevertus, nieko nepavyks“, – pasakojo I.Zasimauskaitė.

Su skaitytojais ji sutiko pasidalinti išgirstu patarimu, kuris, anot jos, pagelbėtų kiekvienai porai puoselėti gerus santykius. Pasak Ievos, reikia bent dvi valandas per savaitę pasikalbėti su mylimu žmogumi ir pasakyti savo lūkesčius, norus, problemas.

„Kai pasikalbame ramiai, švelniai, suprantame, kuo gyvena kitas žmogus. Mes su Mariumi dabar taip pat bandome per savaitę porą valandų pasikalbėti, tokiu būdu išvengiame konfliktų“, – sakė I.Zasimauskaitė.

Ir nors kartais poros santykiuose skyrybos neišvengiamos, Ieva įsitikinusi, kad priėjus liepto galą, kiekvienas žmogus turi sau atsakyti į klausimą, ar tikrai nori palikti antrą pusę. Galbūt šeimą išsaugoti dar pavyktų.

Ieva Jūra nuotr./Ieva Zasimauskaitė
Ieva Jūra nuotr./Ieva Zasimauskaitė

„Tai yra klausimas, į kurį turi atsakyti kiekvienas žmogus. Ar jis nori numesti antrą pusę į kampą ir ieškoti kito, o galbūt jam tas žmogus nuoširdžiai rūpėjo ir nenori skaudančia širdimi išeiti.

Tikrai gyvenime būna situacijų, kai žmonės ir yra absoliučiai skirtingi, tokiems yra geriau atskirai, tačiau ir šiuos santykius reikėtų pabaigti ramiai, draugiškai, bendru sutarimu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius