-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po skyrybų Giedrius Masalskis kreipėsi į psichologą: „Man buvo labai sunku“

Pastarieji metai renginių organizatoriui, verslininkui, buvusiam televizijos ir radijo laidų vedėjui Giedriui Masalskiui buvo kupini sunkių išbandymų. Visgi po skyrybų su žmona Asta Stašaityte, žlugusio verslo ir tėčio mirties jis stojasi ant kojų ir neslepia: „Gyvenimas nesibaigė“.
Asta ir Giedrius Masalskiai
Asta ir Giedrius Masalskiai / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Giedrius Masalskis LRT laidoje „Stilius“ pasakojo, kad skyrybos po šešiolika metų trukusios santuokos su A.Stašaityte buvo itin sunkus sprendimas. Vis dėlto vaidinti prieš vaikus laimingos šeimos nesinorėjo.

„Nesutinku, kad reikia laikytis vienas kito įsitvėrus. Jeigu tu matai, kad iš esmės – skirtingas žmogus, skiriasi tavo požiūris arba atsitinka įvykis, kuris nebeleidžia tau kartu gyventi, tai aš manau, visgi geriau nebegyventi kartu. Tu neturi vardan ko gyventi, jei bijai išsiskirti“, – laidoje kalbėjo G.Masalskis.

Pasak buvusio televizijos laidų vedėjo, jis kartu su žmona labai jautriai reagavo, kokią įtaką vaikų augimui turės jų sprendimas, tačiau, kaip pats sako, daug blogiau vaikams matyti kartu vienuose namuose gyventi negalinčius suaugusiuosius.

„Berniukų galima reakcija į šitą situaciją mus irgi labai slėgė. Nežinau, ar tėvų skyrybos vaikui yra trauma. Tai yra tiesiog sprendimas. Tai yra kažkoks pokytis gyvenime. Bet yra dvi blogybės, viena iš jų – gyventi kartu, nors vaikai mato, kai abu tėvai nelabai randa bendrą kalbą, ir vaidinti, jog viskas yra gerai. O kita – čia yra mama, čia yra tėtis, mes nesipykstam, gyvenimas yra kitoks, tiesiog skirtingose vietose gyvename“, – sako G.Masalskis.

Ir tarsi užbėgęs kalboms už akių Giedrius Masalskis tikina, kad viešumas nėra priežastis, sugriovusi jų santykius.

„Mes vienas kitą supratome ir tai (žinomumas – red.past.) tikrai nebuvo problema. Pažįstu ne vieną porą, kai abu nežino, ką jų sutuoktinis daro. Tuomet tarp jų atsiranda didžiulis plyšys ir dingsta bet koks susikalbėjimas. Tad tai mums buvo pagalba, geroji savybė, kuri netrukdė“, – sako Giedrius.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Asta ir Giedrius Masalskiai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Asta ir Giedrius Masalskiai

Visgi beveik du dešimtmečius trukusios santuokos metu buvo momentų, kai žinomiems veidams teko patikrinti vienas kito pasitikėjimą. Kaip pats sako, nors tarpusavio pasitikėjimas buvo didžiulis, tačiau spaudoje išvysti nuotraukas su, tarkim, drauge, nebuvo malonu.

„Jei žmona pamato žurnale nuotraukas su kolege, o naujieną lydi dar ir neadekvatus komentaras, suvoki, kad tai nėra gerai, bet tokios jau žaidimo taisyklės“, – laidoje „Stilius“ pasakojo Giedrius. Kaip pats sako, tokiais momentais padėjo atvirumas. Tad ir dabar tiki, kad atviras bendravimas padės ateityje rasti būdą, kaip bendrauti dėl vaikų.

Skyrybos – ne vienintelis išbandymas

Tiesa, praėjusiais metais skyrybų skausmą lydėjo ištisa virtinė sunkumų. Žlugo vienas iš Giedriaus Masalskio verslų, metų pabaigoje mirė tėtis. Kaip pats sako, ištverti gyvenimo siųstus išbandymus nebuvo lengva.

„Viskas prasidėjo dar 2016-aisiais metais, kai šalia tavęs miršta kasdien vedžiojamas šuo, netrukus turėjau užmigdyti savo šešiolikos metų katę, vėliau tėvuko mirtis, bankrotas, skyrybos. Tad atrodė: kas čia vyksta, ką aš tokio blogo padariau“, – laidoje „Stilius“ pripažįsta G.Masalkis.

Visgi žinomas vyras suprato, kad nereikia savęs gailėtis, o ieškoti pagalbos. Kaip G.Masalskis sakė, tai nebuvo religija, nors savo telefone turėjo užsirašęs tris svarbius sakinius: „Man yra sunku, bet bus geriau ir aš prašau jūsų pagalbos“.

Ir nors save guosti bandė artimųjų ir draugų aplinkoje, netrukus pats nusprendė ieškoti būdų, kaip išlipti iš duobės – ir rado. Giedrius Masalskis kreipėsi į psichologą.

„Visgi pagalvojau – pabandyk, gi niekas į galvą neduos. Pabandžiau. Pasikalbėjau su keletu žmonių, pas vieną vaikščiojau. Ar tai padėjo? Nežinau, nes tai pakankamai softas, bet aš manau, kad tai prisidėjo prie bendro pagerėjimo. Nes tai, galų gale, yra išsipasakojimas, išliejimas. Tarsi traukinyje nepažįstamajam išlieji savo istoriją. Antras dalykas – tai yra žmogus, kuris niekaip nesusijęs su tavimi, bet jis tave mato iš šalies“, – atviravo G.Masalskis.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Giedrius Masalskis
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Giedrius Masalskis

Žinomas vyras siūlo nebijoti kreiptis pagalbos, bet tikina netrukus supratęs, kad psichologas visų problemų neišspręs. Tai, kaip pats sako, yra tik raktas į savas problemas, tačiau iškart reikia stotis ir pačiam. O atsistojus nustoti vadovautis stereotipais.

„Esame labai stereotipiška tauta, ypatingai vyresnieji, kurie galvoja, kad psichologas – blogai, o ryti vaistus, kuriuos išrašė gydytoja – gerai. Lygiai taip pat, kaip ir su kitais įsivaizdavimais. Kad tu turi būti vedęs, o skyrybos – gyvenimo griūtis. Bet negriūna gyvenimas, negriūna verslas – tiesiog transformuojasi. Užsidaro vienos durys, atsidaro kitos, bet gyvenimas nesibaigia. Nei man, nei mano žmonai, nei vaikams“, – LRT laidoje „Stilius“ sakė Giedrius Masalskis.

Vis dėlto šiuo metu apie naujus santykius jis nesvarsto, o visą dėmesį skiria sūnums Emiliui ir Danieliui.

„Nėra merginos, simpatijos visą laiką buvo, nes man labiau patinka moterys nei vyrai. Bet, ne, nėra, tačiau pradėkime nuo to, kad šis periodas dar nesibaigė. Tad natūraliai nei norisi, nei ieškau, nei rūpi. Ir man nepatinka nusistatymai, kad, va, dabar daugiau santuokos nebus, arba bus ir bus tokia. Kas bus po penkių metų – nežinau, tikriausiai galvosiu ir jausiuosi visai kitaip. Bet dabar nežinau, kas bus tas kitas žmogus, ar aš jį išvis sutiksiu, ir nežinau, kaip aš į tai reaguosiu. Visgi manau, kad tai, kas vyksta dabar, turės įtakos tam“, – pasakojo Giedrius Masalskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius