Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pokštų kupinas Sauliaus Prūsaičio karantinas: mezgimo už gryną pinigą priimti nereikėtų

Šalyje paskelbtas karantinas daugelį atribojo ne tik nuo darbų, bet ir nuo draugų, kolegų, artimųjų. Vis dėlto Saulius Prūsaitis mano, jog liūdėti dėl to neverta – žinomas atlikėjas 15min skaitytojams siunčia pozityvo bombą ir dalijasi patarimais, kaip išgyventi šį kai kuriems sudėtingą etapą.
Saulius Prūsaitis ir Agnė Kuzminskaitė
Saulius Prūsaitis ir Agnė Kuzminskaitė / TV3 nuotr.

15min kalbintas muzikantas pripažįsta, kad šiuo metu daugiausia dirba su muzika, nes studiją turi čia pat, savo namuose. „Galvoju apie savo klausytojus, kad jiems būtų daugiau dainų, kad juos turėčiau kuo pralinksminti“, – sako jis.

Kiekvieną dieną prie naujų kūrinių prisėdantis S.Prūsaitis priduria, kad laiko skiria ir pokštams, kuriais dalijasi internete. Taip esą jis bando pralinksminti sėdinčiuosius namie.

„Gero karantino visiems, susitiksime kitoje pusėje“, – feisbuke dar visai neseniai rašė Saulius. Po šio sekė įrašas: „Pradėjau megzti.“ Tiesa, pastarojo už gryną pinigą priimti nereikėtų.

„Pasistengsiu feisbuke kasdien parašyti po kokią nors nesąmonę, kad visiems būtų kuo linksmiau“, – komentuoja atlikėjas ir užsimena, kad megzti tikrai nepradėjo, bet rado veiklų, kuriomis sau nuotaiką būtų galima pagerinti karantino metu.

Virtuvės ir sporto džiaugsmai

Anksčiau pamėgęs lauko tenisą, atlikėjas šią veiklą turėjo apleisti, mat visos vietos, kuriose jis žaisdavo, dėl karantino užsidarė. Visgi S.Prūsaitis nesėdi rankų sudėjęs – vieną sporto rūšį keičia kita.

„Pradėjau tą savo valandą per dieną ar daugiau išsportuoti kitais būdais – užsimaniau šiek tiek pabėgioti“, – sako muzikantas. O sudegintas kalorijas jis susigrąžina kita iš naujo atrasta veikla.

View this post on Instagram

Day #2 pradejau bėgiot :)

A post shared by Saulius Prūsaitis (@saulius_prusaitis) on

„Atsitiko taip, kad pradėjau šiek tiek daugiau trintis prie puodų. Aš gamindavau ir anksčiau, bet dabar, kadangi dabar dukra pastoviai namie, žmona irgi namie, tai įsijungė pareigėlė, kad reikia ką nors pagaminti“, – pasakoja S.Prūsaitis.

Tarp patiekalų, nugulančių ant atlikėjo stalo, daugiausia mėsa, mat šią gaminti jis labiausiai mėgsta. „Turiu receptų dviems karantinams“, – juokiasi jis. Atlikėjas skuba pridurti, kad dėl gaminimo parduotuvių drauge su kitais lietuviais nenusiaubė. Tokiam elgesiui jis nepagaili kritikos strėlių.

„Jokiu būdu! Nesuprantu, kodėl jie taip elgiasi. Manau, kad tie, kurie turi maisto prekių parduotuves, kikena iš to žioplumo“, – sako muzikantas. Apie ištuštėjusias tualetinio popieriaus lentynas jis taip pat turi savo nuomonę. „Kol yra vandens, tol galima ir užpakalį nusiplauti“, – juokiasi S.Prūsaitis.

Pauliaus Gasiūno nuotr. /Saulius Prūsaitis
Pauliaus Gasiūno nuotr. /Saulius Prūsaitis

4 Sauliaus Prūsaičio patarimai karantinui

Apskritai atlikėjas lietuviu elgesiu per karantiną yra linkęs džiaugtis. Jis sako matantis ištuštėjusias gatves Vilniaus centre, o tai – geras ženklas. Visa kita, anot S.Prūsaičio, teka senąja vaga ir to nereikėtų pamiršti.

„Tarkim, vakar buvau parke, ten žmonių daug, žmonės sportuoja, atrodo, tarsi viskas tekėtų ta pačia vaga. O šiaip – telikas rodo, belaidis internetas yra, darbas vyksta, man atrodo, kad čia nereikia nieko per daug sureikšminti“, – susiklosčiusią situaciją komentuoja muzikantas.

Be to, atlikėjas sako ir šiaip esantis namisėda, tad gyvenimo ritmas jam pernelyg nepasikeitė. Vis dėlto tiems, kuriems šį laikotarpį išgyventi sudėtingiau, S.Prūsaitis atveria savo patarimų kraitį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./15min studijoje – Sauliaus Prusaičio koncertas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./15min studijoje – Sauliaus Prusaičio koncertas

„Visų pirma visiems palinkėčiau, kad kuo mažiau įsineštume liūdesio, suvokimo, kad čia kažkas bus, į savo rutiną. Tai tikrai niekam nepadės. Manau, kad reikia žiūrėti pozityviai – kuo visi pozityviau žiūrės, tuo labiau mes čia eisim lauk iš tos situacijos“, – kalba atlikėjas.

Taip pat save izoliavus S.Prūsaitis ragina nepamiršti mankštų. Jos esą padeda nukreipti mintis nuo nekokių nuotaikų.

„Siūlau kiek įmanoma daugiau judėti, padaryti kiek įmanoma daugiau fizinių veiksmų, kurie leidžia užsimiršti iš esmės, leidžia tam trumpam laikui, kol tu tai darai“ , – patarimus dalija atlikėjas.

Dar vienas svarbus momentas, anot S.Prūsaičio, yra bendrauti su artimaisiais, tačiau ne bet kaip, o telefonu arba internetu. „Manau, jeigu turite artimųjų, draugų, paskambinkite jiems, pakalbėkite jiems nesąmonių – bus šiek tiek linksmiau“, – juokiasi muzikantas.

Esant didelei viruso grėsmei vyresniems žmonėms, S.Prūsaitis sako nepamiršti ir jų, ištiesti pagalbos ranką. Na, gal netiesiogine prasme, nes dviejų metrų atstumo vis dėlto reikėtų laikytis.

Nendrės Žilinskaitės nuotr./Saulius Prūsaitis
Nendrės Žilinskaitės nuotr./Saulius Prūsaitis

Anot S.Prūsaičio, yra žmonių, kurie skundžiasi ir yra liūdni bet kokioje gyvenimo situacijoje - jų šie patarimai gali nepaveikti, nes keistis ir matyti pasaulį kitomis spalvomis jie patys nenori.

„Tie, kurie nori liūdėti, jie liūdės visada. Tie, kurie iš inercijos ar iš chaoso perka tualetinį popierių, tie ir pirks. Tie, kurie nori linksmiau gyventi, tie ir gyvens. Kurie nori domėtis, tie ir domėsis. Manau, kad mes gyvename tokiu laiku, kai informaciją turime vos ne visą. Galime aplankyti Luvro muziejų internetu – visos parodos nemokamos. Yra tiek daug, ką veikti, kad iš esmės nėra ko liūdėti“, – sako atlikėjas.

Nors koronaviruso etapas nuguls istorijos lentynoje, muzikantas pataria dėl to nepanikuoti, veikiau pasitikti įvykius su šypsena.

„Ir suvokti, kad vieni būna ir mirties akimirkoje orūs, išdidūs, šypsosi, akys blizga, o kiti nuleidžia galvą ir pasiduoda. Reikėtų labai puikiai pasverti tą laivelį ir pritaikyti sau – kurioje pusėje jūs norite būti? Manau, kartais, kai sunku, reikia pasistengti, atiduoti daugiau jėgų ir išspinduliuoti daugiau energijos nei tu darai kiekvieną dieną. Šitą kelią pasirinkčiau aš“, – pokalbį užbaigia pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius