-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deividas Meškauskas – apie pokyčius gyvenime: likus be šokių viskas apsivertė aukštyn kojomis

Žinomo šokėjo Deivido Meškausko gyvenimas prasidėjus karantinui, atrodo, smarkiai nepasikeitė. Vyras apie šį laikotarpį kalba ramiai. Jis tikisi, kad netrukus vėl prasidės tikras darbymetis ir nereikės su baime žvelgti į savo banko sąskaitą. O kol kas vyras džiaugiasi galėdamas daugiau laiko praleisti su Ineta bei dukra Frėja ir prisipažįsta, kad karantinas privertė išmokti naujų dalykų. Vienas jų – kulinarija.
Deividas Meškauskas
Deividas Meškauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Praėjusius metus Deividas Meškauskas įvardija kaip labai neįprastus tiek jam, tiek visiems, su jo profesija susijusiems žmonėms. Nors, atrodo, pradžioje nebuvo sunerimti vertusių signalų – jo veikla, susijusi su šokiais, nesustojo, nutraukti trumpam teko tik grupinius užsiėmimus. Tačiau vėliau situacija tarsi apsivertė aukštyn kojomis.

„Akivaizdžiai sumažėjo jaunavedžių šokių pastatymų, dar neramiau pasidarė, kai supratau, kad ant scenos paskutinį kartą šokau rugpjūčio mėnesį. Gruodį turėjau vienintelį renginį online. Dabar, manau, ir aktoriai bei dainininkai išgyvena sunkų laikotarpį, o šokėjams, kurie turi savas studijas, reikia susispausti, jei nori jų neuždaryti, arba išvis nutraukti verslą. Kito kelio nėra“, – pokalbį su 15min pradėjo Deividas.

Dabar, kai reikia atsidaryti sąskaitą, D.Meškauskas prisipažįsta – būna baisu. Niekada nežinai, ar kitą mėnesį turėsi iš ko nusipirkti pavalgyti. „Bet nusispjaunu per kairį petį, kol kas dar visko užtenka, žinoma, reikėjo susispausti ir man“, – atvirauja pašnekovas.

Vis dėlto namuose sudėjęs rankų žinomas šokėjas visus metus tikrai nesėdėjo. Per šį laikotarpį jis pasakojo atradęs laiko susitvarkyti įvairius dokumentus, spintas bei kompiuterių failus. O vasarą labai daug laiko praleido gamtoje, Anykščiuose, pas gimines sodyboje, dažnai vykdavo prie ežerų žvejoti. Juokaudamas Deividas prisipažįsta, kad užsivėrus parduotuvės durims, dingo visos pagundos, netgi atsirado savotiškas ramybės jausmas.

„Žinoma, norisi kartais nueiti ir nusipirkti naujus džinsus ar megztinį, bet kažkaip nėra ir nereikia. Tuomet supranti, kiek mes laiko veltui praleisdavome besiblaškydami po parduotuves ar vakarėlius savaitgaliais mieste ir kiek pinigų išleisdavome. Laisvalaikį puikiai galima leisti ir kitaip“, – šypsojosi Deividas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Deividas Meškauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Deividas Meškauskas

Anksčiau, kai dar šokėjo gyvenimo nebuvo palietęs karantinas, D.Meškauskas sako neturėjęs pastovaus darbo grafiko, o tai jam kartais keldavo įtampą. Jis dažnai galvodavo, kad būtų naudinga turėti nustatytą darbotvarkę, tam tikrą rutiną. Pavyzdžiui, kiekvieną dieną keltis ir nueiti miegoti tą pačią valandą, bet šokėjui, anot Deivido, toks dienos ritmas tiesiog neįmanomas.

„Kiekvieną dieną improvizuodavau. Žinoma, stengiausi sau kelti tikslus, kiek laiko praleisiu studijoje, kiek laiko skirsiu sau. Stengiuosi ir dabar tai daryti, bet dažniausiai nepavyksta“, – juokėsi pašnekovas.

Vasaros metu šokių pamokos vykdavo po pietų, atėjus rudeniui jos persikeldavo į vėlesnį laiką, kai žmonės baigdavo darbus: „Kartais tikrai norėdavosi vakarą praleisti namuose, bet, vėlgi, kadangi mes, tiek Ineta, tiek aš, galime miegoti ilgai, tai vėlai ir miegoti eidavome.“

Daugiau laiko skiria šeimai ir maisto gaminimui

Tačiau karantinas gerokai pakoregavo ne tik darbotvarkę, bet ir D.Meškausko bei jo šeimos rutiną. Dabar žinomas vyras pastebi, kad vakarais lieka daugiau laiko sau, artimiesiems ir net maisto gaminimui.

„Pastaruoju metu mano pagrindinė veikla buvo grilis. Beveik kas antrą dieną jį kurdavau ir vakarais terasoje prie jo sėdėdavau, gamindavau vakarienę. Tai buvo mano didžiausias karantino ritualas“, – prisipažino šokėjas.

Tiesa, kulinaru kol kas jis sako savęs tikrai nevadinantis. Priešingai, nors draugai bei artimieji negaili komplimentų ir sako, kad Deividas skaniai gamina, pats vyras dažnai nevengia skambinti tikriems šefams, jų pasiklausti maisto gamybos patarimų.

O laiko daugiau atsirado ne tik kulinarijai, bet ir šeimai. Anksčiau žinomo vyro namuose dažnai sukdavosi auklė, kuri Inetai bei Deividui išėjus į darbą prižiūrėdavo judviejų mažylę Frėją. Dabar abu tėvai džiaugiasi, kad patys gali daugiau laiko praleisti kartu su ja.

„Dukrytė nuolat mato ir mane, ir Inetą, būna su tėveliais. Ji labai faina, pribėga, apsikabina mane, pabučiuoja. Fantastiškas jausmas. Nežinau, ar ji kopijuoja iš televizijos, ar tai įgimta, bet judesiai jos yra wow, šoka fantastiškai. Frėja labai mėgsta šokti prieš televizorių, moka kopijuoti žmonių manieras, veido mimiką, ateityje drąsiai gali būti ir aktorė, ir šokėja. Bent jau kol kas taip atrodo“, – paklaustas apie dukrą gražių žodžių jai negaili Deividas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Deividas Meškauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Deividas Meškauskas

Šokėjas pasakoja, kad auganti mažylė labai rūpestinga. Pavyzdžiui, labai prižiūri savo lėles, jas migdo, savo švelnumą dovanoja ir tėvams.

„Jei duoda man saldainį, būtinai duos ir mamai, jei duoda mamai, nepamirš ir manęs. Jei man paglosto plaukus, tada būtinai nubėgs ir pas mamą. Dėmesį ji dalina labai sąžiningai. O man buvimas šeimoje, turbūt yra didžiausias karantino pliusas“, – šypsosi šokėjas.

Laiku, praleidžiamu su šeima, besimėgaujantis Deividas tikisi, kad netrukus į įprastą rutiną sugrįš ir darbai. Paklaustas, ar nesvarstė šokių pamokas perkelti į virtualią erdvę, D.Meškauskas sako ypač vertinantis kontaktą šokio metu su žmonėmis, todėl tokios minties neturėjęs.

„Visa tai man atrodė kažkaip keistai. Nors, tiesa, gruodį turėjau vieną renginį, kuriame vyko filmavimas, visa didelė įmonė sėdėjo prie kompiuterių, visai smagiai praėjo. Vis tiek žmonės kūrybingi, sugalvoja, kaip pasilinksminti“, – pastebi šiuo metu atostogaujantis pašnekovas.

Tikisi, kad grįžti į darbus nesutrukdys paūmėjusi trauma

Vis dėlto nuobodžiauti namuose, panašu, ilgai Deividui neteks. Žinomas vyras yra įsitikinęs, kad po karantino žmonės bus išsiilgę renginių, spektaklių, norės kelti vestuves, todėl prasidės tikras darbymetis.

„Gruodį jau skambino 3 poros, kurios ketina tuoktis. Man tai pasirodė labai geras ženklas. Metai turėtų būti labai darbingi visiems scenos atlikėjams, choreografams, režisieriams“, – pastebi D.Meškauskas.

Pašnekovas sako, kad kartais vasaros sezono metu jam tenka išmokyti net apie 20 porų pirmo jaunavedžių šokio, o paklaustas, kaip suspėja atlikti ne tik tėčio, bet ir šokėjo pareigas, Deividas paatvirauja – per dieną nėra sunku turėt 3 pamokas, kur kas sudėtingiau, kai darbotvarkėje tenka įrašyti repeticijas spektakliams.

„Iš anksto turi numatyti, kad kitomis dienomis bus teatro repeticijos, tuomet tenka paspartinti šokių pamokas. Būna kartais matai, kad nebespėsi, tada kokios nors veiklos atsisakai“, – sako D.Meškauskas ir prisipažįsta dažnai pasvajojantis apie prozos žanro vaidmenį teatro scenoje.

„Tiesiog būtų įdomu, žaviuosi aktoriais, man jie yra pavyzdys, Ineta ir visi kiti, kuriuos pažįstu, man yra didžiausi autoritetai. Jų veikla, gebėjimas būti scenoje, vaidinti, labai žavi. Kartais atrodo, kad tai daryti galėčiau ir aš. Žinoma, taip pat žiūriu ir į šokėjus, bet kartais norisi pokyčių“, – 15min sakė Deividas.

Šokėjas sako, kad šokiai užima labai didelę jo gyvenimo dalį, tačiau jie niekada nebuvo atsiejami nuo traumų. Vasarą Deividui atsinaujino stiprus peties skausmas, jį stengėsi numalšinti sportu bei aktyvia veikla, tačiau neatmeta galimybės, kad ateityje reikės daryti ir operaciją.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Deividas Meškauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Deividas Meškauskas

„Buvo momentas, kai negalėjau net automobilio diržo užsisegti. Nerimavau, negalėjau duše net nugaros nusiprausti. Dabar skausmai, atrodo, praėjo, tik prieš porą savaičių šokant labai stipriai vėl sugėlė, net surėkiau. Panašu, kad petį turėsiu labai stipriai saugoti“, – nuogąstauja šokėjas.

O paklaustas, ko palinkėtų sau šiais metais, Deividas sako norintis užsiimti tik tikrai jam patinkančia veikla, mažiau lygintis su kitais žmonėmis ir daugiau skirti laiko savo tikru norų bei tikslų įgyvendinimui.

„Tai susiję ir su studija, šokiais, laisvalaikiu, pramogomis. Noriu suprasti savo norus ir tikslus, nes dabar kartais atrodo, kad jų neturiu. Daryti tai, ką pats noriu, o ne tai, kas patenkintų išorinį pasaulį, kitus žmones“, – sako šokėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius