-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prabilo šiaulietė Vismantė, artimai bendravusi su S.Grafininos ir N.Westo šeima

Nuo liepos 1 dienos iki šiol nėra žinių apie pradingusią Sandrą Grafininą. Viešumą pasiekianti informacija apie buvusią „Olialia pupytę“ itin prieštaringa. Kol kas aišku tik tiek, kad jos sutuoktinis Nigelas Westas yra suimtas kaip įtariamasis nužudymu, o kur yra pati Sandra ir ar ji gyva – šiuos klausimus gaubia nežinia.
Sandra Grafinina ir Nigelas Westas
Sandra Grafinina ir Nigelas Westas / Asmeninio albumo nuotr.

15min pavyko susisiekti su artima Sandros ir Nigelo bičiule Vismante (pavardė redakcijai žinoma, – red.). Ji sutiko plačiau papasakoti apie paslaptingai dingusią S.Grafininą ir jos sutuoktinį N.Westą.

TAIP PAT SKAITYKITE: S.Grafininos nužudymu įtariamo N.Westo suėmimą pratęsęs teisėjas: „Tai neeilinė, rezonansinė byla“

Vismantė pasakojo Sandrą pažįstanti dar nuo mokyklos laikų, tačiau bendrauti jos pradėjo vėliau – susibičiuliavo gimus abiejų vaikams, tuomet ėmė susirašinėti internetu.

„Tarp Sandros dukros ir mano sūnaus – nedidelis amžiaus skirtumas, todėl bendravimas prasidėjo gimus atžaloms – kalbėjomės apie vaikų maitinimą, aptardavome auklėjimo klausimus“, – 15min pasakojo ji.

Tačiau netrukus jos susibendravo artimiau, susibičiuliavo, viena kitą ėmė vadinti draugėmis. Kaip pasakojo Vismantė, abiem drauge buvo smagu ir dienos įvykius aptarti, ir pajuokauti – temų netrūko.

Nuo... iki... nuotr./Sandra Grafinina ir Nigelas Westas
Nuo... iki... nuotr./Sandra Grafinina ir Nigelas Westas

„Iš pradžių bendravau tik su Sandra, Nigelo nebuvo, o kai jis atvyko, susipažinau ir su juo. Tačiau teko ir Nigelą pažinti geriau, su juo mano šeima praleido daug laiko“, – pasakojo Vismantė.

Pasak jos, Nigelas – paprastas, ramaus būdo žmogus, jį Vismantė apibūdina kaip draugišką, apsiskaičiusį ir gerų idėjų nestokojantį žmogų. Su juo esą galima kalbėti apie viską – nuo namų statybos iki gėlių auginimo temų.

Gražių žodžių Vismantė negaili ir Sandrai. Ją taip pat apibūdina kaip draugišką, pasižyminčią atvirumu.

„Kas mane pažinojo, klausdavo, kaip man sekasi su ja bendrauti, susikalbėti. Žmonės žiūrėdami televizijos laidas susidarė nuomonę, tačiau ji yra kitokia nei tose laidose, ji – „kitokio“ mąstymo. Ji paprasta, apsišvietusi, su ja įdomu kalbėti įvairiomis temomis. Sandra save man pateikė visai kitokią nei televizijai. Kas buvo rodoma televizijoje ir ką mačiau realiai, tai du skirtingi dalykai“, – sakė Vismantė.

Tačiau ji neslepia, kad Sandra, kaip ir kiekvienas žmogus, turi ir tamsiąją asmenybės pusę, tačiau apie ją ji plačiau nepanoro komentuoti. „Ne man teisti, ne man smerkti. Bet turi ji ir neigiamų savybių“, – prasitarė.

Santūriai ji kalbėjo ir apie Sandros bei Nigelo santykius. Esą šie „telieka jų pačių ir viską žinančių, girdinčių kaimynų reikalas“.

„Nuo... Iki...“ nuotr./Sandra Grafinina West-Macaulay
„Nuo... Iki...“ nuotr./Sandra Grafinina West-Macaulay

Vismantė ir Sandra su Nigelu bendravo šeimomis. Visi drauge neretai vykdavo iškylauti, kepdavo gamtoje maistą, daug kalbėdavosi, juokaudavo.

„Iki Sandros dingimo labai daug laiko praleidom visi drauge. Tiek su ja, tiek su jos vyru. Taip pat, kai Sandra išvyko į savo kelionę, su jos vyru mano šeima praleisdavo daug laiko. Beveik visas dienas iki jo suėmimo. Jis čia draugų neturėjo, o atsibosdavo vienam su vaiku sėdėti namuose. Tai prašydavosi į mūsų draugiją, o mes ji mielai priimdavome“, – kalbėjo Vismantė.

Vismantė užsiminė, kad Sandra „išvyko į savo darbą“, tačiau paklausta, kur ir koks tas darbas buvo, nuo platesnių komentarų susilaikė. „Negaliu sakyti. Tiesiog... tai ne mano reikalas, kuo ji dirba ir iš ko gyvena. Nenoriu viešinti šios informacijos“, – 15min sakė ji.

Vismantė sako, kad Sandra iš kelionės turėjo grįžti liepos pradžioje, o kai negrįžo, manė, kad ji prasitęsė kelionės laiką – esą ne kartą taip jau buvo, tačiau netrukus pamatė, kad Sandros, kaip dingusios, jau ieško policija.

Pašnekovė sako puikiai prisimenanti dieną, kai Nigelas buvo suimtas, tai esą vyko prie Rėkyvos ežero. Tuomet jie iškylavo prie ežero, kai atvyko du policijos pareigūnai ir išsivedė Nigelą. Pasak Vismantės, jis nesipriešino, neva „kuris nekaltas žmogus bijos ko nors?“

„Tądien Nigelas buvo kaip visada ramus, niekuo tomis dienomis neišsiskyrė, bendravo ir elgėsi įprastai. Nuo nieko nesislapstė, nieko nebijojo, buvo linksmas. Juk nužudyti žmogų – tai ne sumuštinį sutepti. Po tokio įvykio kažin ar kas išliktų ramus, be baimės. O apie Sandrą pokalbių nebūdavo, paklausdavom, ar jau grįžo, atsakydavo – ne, ir tuo pokalbis baigdavosi“, – pasakojo poros bičiulė.

Kalbėdama su 15min ji sakė mananti, kad policija suėmė Nigelą neva pasirinkdama lengviausią kelią.

„Jis čia ne vietinis, nieko nežino, nieko nepažįsta, jis – lengviausias taikinys. Kūno nėra, bet „žudikas“ suimtas? Kur dar matėt tokių istorijų? Aš net fantastiniuose filmuose to nemačiau. Jis (Nigelas) to nepadarė. Jis beveik visas dienas leido su mumis“, – kalbėjo Vismantė.

Ji tikina, kad judviejų su Sandra dukrą Nigelas labai myli – ją prižiūrėdavo, nešiodavo ant rankų, drauge praleisdavo daug laiko, ir žaisdavo, ir sauskelnes pakeisdavo. Vismantės tikinimu, vyras puikiai susitvarkydavo su tėvo pareigomis, kol Sandra keliaudavo.

„Jis labai stipriai išgyveno, kai iš jo atėmė dukrą. Po šio įvykio skambino man, verkė, prašė pagalbos. Tąkart iki 12 valandos nakties visur važinėjau, ieškojau, kur vaikas, nes jis man sakė, kad jam nepranešė, kur išvežta mergaitė“, – prisiminė pašnekovė.

„Vienu metu ir pati buvau sutrikusi, nebežinojau, ką galvoti, kai Nigelą pradėjo kaltinti. Paskaičiau komentarus ir apakau, ir kartu labai sunerimau. Pamąsčiau, o jeigu? Bet viską gerai apgalvojau, susidėliojau mintis, jis fiziškai negalėjo to padaryti, nes visą laiką buvo su mumis.

Dar iki jo suėmimo daug kartų klausiau jo, ar tai tikrai ne jis? Jis daužėsi į krūtinę ir dievagojosi, kad tai ne jo darbas. Aš juo tikiu. Tiki ir mano šeima. Taip pat ir mano tėčio šeima. Mes juo tikime, mes laukiame jo grįžtant. Jis ne vienas, jis turi mus ir labai stiprų mūsų palaikymą“, – sakė Vismantė.

Ji sako girdėjusi ir kandžių feisbuko komentatorių replikų, kad ji esą Nigelo meilužė. Tačiau, kaip pati tikina, „gali guldyti galvą ir neigia žmogžudystės versiją“. „Turiu savo šeimą, savus vaikus, jis man tik draugas, ir tai gali paliudyti visi žmonės, kurie mane pažįsta“, – 15min kalbėjo Vismantė.

Paklausta, ar žinojo apie tai, kad neva Sandra turėjo ir kitą vyrą užsienietį, nuo kuriuo, kaip šis teigia, net laukėsi kūdikio ir planavo vestuves, Vismantė sako apie šį vyrą girdėjusi iš pačios Sandros pasakojimų. Tačiau Sandra neva jį įvardindavo „kaip draugą ir nieko rimčiau“.

Paklausta, kur šiuo metu galėtų būti dingusioji S.Grafinina, Vismantė sakė neįsivaizduojanti, ar Lietuvoje, ar užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius