Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie bendro pusryčių stalo mados pasaulio atstovai pasidalino „Fashion Vilnius“ detalėmis

Pirmą kartą Vilniuje tris dienas vyksiančio didžiausio mados festivalio „Fashion Vilnius“ atidarymui ir pristatymui penktadienį buvo organizuoti madingi sveikuoliški pusryčiai „Leaf café“. Į juos susirinko būrys žinomų žmonių, šiemet dalyvaujančių mados šventėje: stilistai Asta Valentaitė ir Mantas Petruškevičius, dizainerės Ieva Ševiakovaitė, Henrika Juknaitė, Toma Kisieliūtė, madingiausi miesto treneriai Ignas Bakėjus ir Jean Claud Edorth, kino teatro atstovė Greta Akcijonaitė, kosmetikos kompanijos vadovė Justė Pinkevičienė ir kiti.
Jeanas Claude'as Edorhas, Inga Gaižauskienė, Asta Valentaitė ir Mantas Petruškevičius
Jeanas Claude'as Edorhas, Asta Valentaitė ir Mantas Petruškevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./ Ieva Ševiakovaitė
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./ Ieva Ševiakovaitė

„Šiemet net 100 dalyvių mieste įsijungs į didžiausią mados šventę metuose, o vakar miesto stiliaus centre „Europa“ atidaryta speciali jaunųjų dizainerių parduotuvėlė „Fahsion Vilnius SHOP“, kurioje savo kūrybą pristato net 16 jaunųjų dizainerių“, – paskojo Ieva Rimutė, viena iš festivalio organizatorių.

„Vienas iš didžiausių festivalio renginių – grožio inovacijų paroda „Fashion Vilnius EXPO“, kuri vyks Vilniaus rotušėje dvi dienas – šeštadienį ir sekmadienį. Šioje parodoje šiemet dalyvauja beveik 40 kosmetikos, kosmetologjos ir parfumerijos prekinių ženklų, kurie pristatys savo naujoves“, – pasakojo Lietuvos grožio profesionalų asociacijos prezidentė Karolina Taraškevič, kuri yra specialiųjų festivalio renginių organizatorė, kuri taip pat paminėjo Manto Petruškevičiaus pristatomus namų kvapus „Culti“ bei A.Valentaitės atstovauajmą kosmetiką „Driu Beauty“.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Mantas Petruškevičius ir Rasa Arlauskienė
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Mantas Petruškevičius ir Rasa Arlauskienė

Lietuviškos kosmetikos gamintojo  atstovė „Biok laboratorija“ Justė Unguraitytė-Pinkevičienė papasakojo apie naują, kartu su prancūzų laboratorija sukurtą lietuviškos kosmetikos seriją – „Biok Dermatology“ bei pakvetė į grožio inovacijų konferenciją, kurioje skaitys pranešimą parodos lankytojams.

Pusryčių metu stilistė A.Valentaitė plačiau papasakojo apie parodos metu vyksiantį konkursą „Fashion Vilnius STYLE“, kuriame devynios kompandos iš kirpėjo ir grimo meistro kurs įvaizdį stilistės sukurtoms užduotims iš Juozo Statkevičiaus drabužių ir „Swarowski“ papuošalų iš parduotuvės „KristiAna“. Konkurso nugalėtojai bus paskelbti oficialiame festivalio vakarėlyje „Fashion Vilnius GALA“ po to, kai komisija, sudaryta iš stilistų Kęsto Rimdžiaus, Povilo Staniulionio, Mariaus Stanevičiaus, Valerij Gigevič, mados fotografų Gedimino Žilinsko, Nerijaus Palucko ir kitų, įvertins konkurso dalyvių ssukurtus įvaizdžius.

Kiti festivalio dalyviai papasakojo apie tai, kokias programas yra paruošę festivalio lankytojams. Linksmai nusiteikęs JC Sport įkūrėjas ir profesionalus treneris Jean Claude Edorh teigė labai besidžiaugiantis tokio festivalio organizavimu ir galimybe prie jo prisijungti. „Sportas – madinga ir naudinga veikla, ne tik gražinanti kūno formas, bet ir gerinanti gyvenimo kokybę“, – pasakojo jis.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./„Fashion Vilnius“spaudos pusryčiai
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./„Fashion Vilnius“spaudos pusryčiai

„Vintage Boutique“ parduotuvės savininkė Inga Zakarevičienė juokavo, kad neoficialus festivalio atidarymas „Vintage Boutique“ jau įvyko vakar, ketvirtadienį, kuomet žinomos šalies ponios rinkosi drabužius įvairiems renginiams, tačiau Inga maloniai kviečia festivalio savaitgalį aplankyti „Vintage Boutique“ parduotuvę, kurioje visuomet vyksta įdomios ir naudingos pačių klienčių stiliaus pamokėlės.

Dizainerė Henrika Juknaitė pakvietė visas moteris apsilankyti „Alesandra“ parduotuvėje ir išsirinkti naujausios, žiemos kolekcijos apatinius drabužius.

Plaukų stilistė Deimantė Dubinatė iš salono „Grožio pajėgos“ pakvietė į salono atidarymą ir įspūdingą šviesos ir instaliacijų šou.  „Penktadienį salone bus pristatyta prestižinius apdovanojimus laimėjusi avangardinė šukuosenų kolekcija“, – pasakojo ji.

Sertifikuotas treneris Ignas Bakėjus pasidžiaugė, jog prieš du metus, pradėjus „My Hero“ sporto judėjimo veiklą, jų gretose tebuvo 4 sportuojantys žmonės, o dabar jų yra jau 10 000. „Nesitengėmė „taikyti“ nei į madą, nei į stilių, tačiau, taip savaime gavosi, kad dabar tai darome ne tik stilingai, bet ir labai garsiai“, – juokavo Ignas. Festivalio metu, rugsėjo 12 d. nuo 14 val.  Ignas kviečia prisijungti prie „My Hero“ sporto judėjimo ir, keliaujant su afrikietiškai būgnais senamiesčio gatvėmis, parodyti kas iš tiesų yra stilingas sportas.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./„Fashion Vilnius“spaudos pusryčiai
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./„Fashion Vilnius“spaudos pusryčiai

Kino teatro „Pasaka“ atstovė Greta Akcijonaitė specialiai festivaliui atvežė išskirtinį filmą – „Dior ir aš“. „Dar net nepaskelbus tikslios informacijos apie kino seansus, visi bilietai jau buvo išpirkti, todėl nusprendėmė surengti dar vieną, papildomą filmo seansą“, – pasakojo ji apie netikėtai didelį filmo pasisekimą. Be to, kino teatre „Pasaka“ festivalio metu vyks popietės, skirtos vaikams ir jų tėveliams. „Įvairios dirbtuvėlės ir animaciniai filmukai tikrai sudomins mažuosius festivalio dalyvius ir jų mamos galės ramiai apsipirkinėti“, – pasakojo Greta.

„LT Identity | Baltai“ dizainerė Ieva Ševiakovaitė visus pakvietė ne tik į naujos kolekcijos pristatymą, bet ir į kūrybines dirbtuves „Atšvaitai“, skirtas visai šeimai. Dirbtuvės veiks rugsėjo 13 d. nuo 12 iki 18 val.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Asta Valentaitė
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Asta Valentaitė

Augintinių parduotuvė „Pet Style“ festivalyje sudalyvaus nestandartiškai – su manekene Deimante Guobyte, neseniai įsteigusia labdaros ir paramos gyvūnams fondą „Lietuva – gyvūnams“ organizuoja akciją, kurios metu augintiniai iš gyvųnų globos įstaigos bus stilingai apkirpti, išmaudyti ir paruošti „naujam gyvenimo etapui su naujais šeimininkais“, kurie, pamatę šuniukų pokyčius, kaip tikimasi, lengviau apsispręs priglausti gyvūnėlius.

„Carolina makeup studio“ grožio salonui atstovaujanti makiažo meistrė ir dizainerė Toma Kisieliūtė visas savimi besirūpinančias moteris šeštadienio vakarą, nuo 18 iki 20 val. pakvietė į „Carolina makeup  studio“, kur ne tik vyks jaukus, moteriškas vakarėlis, bet ir bus galimybė išmokti pasidaryti nepriekaištingą lūpų makiažą su profesionalia „Make up for ever“ kosmetika.

Galiausiai, radijo stoties Zip FM, kurie šiemet tapo festivalio muzika, atstovas pasidžiaugė galėjęs prisidėti prie „Fashion Vilnius“ populiarinimo ir pristatė specialiai festivaliui atrinktų madingiausių „gabalų“ dešimtuką, o svečias iš Stambulo, Serdar Senemoglu, vienas iš Stambulo mados savaitės organizatorių, prodiuseris ir DJ, savo muzika šeštadienį džiugins parodos Vilniaus rotušėje lankytojus ir „Fashion Vilnius STYLE“ konkurso bei madingiausios raudonojo kilimo žvaigždės apdovanojimų vakarėlio, vyksiančio klube „Mojo Lounge“, svečius.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Mantas Petruškevičius
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Mantas Petruškevičius

Festivalio organizatoriai rekomendavo ir nemažai lankytinų renginių bei pasiūlymų festivalio metu: restorano „Felicie“ gurmanišką naują meniu „Jam ir Jai“, aksesuarų salono „The Dark“ atidarymą, renginius dovanų ir interjero aksesuarų salone „C&D Style“ bei pranucūziškos kosmetikos parduotuvėje „L’occitane de Provance“, „Julia Janus“ naujos kolekcijos pristatymą ir susitikimą su dizainere, „Exclusive Fashion“ mados vakaras su dizainere Ieva Daugirdaite, Jogaila Morkūnu ir Natalija Martinavičiene, „Bütega Boutique“ rudens kolekcijos pristatymą ir būtinai – kvepiantį vakarėlį klube „Materialiste“ ir daugybę kitų.

Daugiau renginio akimirkų – nuotraukų galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius