-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš naujus metus – nemaloni Stano patirtis: per sūnaus gimtadienį nukentėjo nuo fejerverko

Naujųjų metų sutikimo daugelis neįsivaizduoja be fejerverkų, petardų ar kitos pirotechnikos teikiamų džiaugsmų. Deja, dažnai dėl neatsargaus naudojimo tai gali baigtis nelaime. Savo skaudžia patirtimi pasidalijo ir atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano, pabrėžęs būti atsargiems.
Stanislovas Stavickis-Stano
Stanislovas Stavickis-Stano / Asmeninio albumo, Luko Balandžio ir „Facebook“ nuotr.

Socialiniame tinkle žinomas vyras atskleidė, kad nemalonus incidentas įvyko per sūnaus Ričardo gimtadienį. Išėjus į lauką ir paleidus fejerverkus į dangų, Stano rankoje pajuto skausmą.

„Atrodė, kad kažkas rėžėsi į mano ranką ir po sekundės sprogo. Šokau prie vaikų, bet į mane atskriejo jau paskutinė raketa. Sprogimo būta tokio garsaus, kad pirmiausia aš apkurtau, žmonių balsai girdėjosi lyg per vatą. Ausyse spengė toks aukštas, šlykštus ir nuo kiekvieno garso rezonuojantis dažnis“, – savo skaudžia patirtimi dalijosi atlikėjas.

Tikrą siaubą Stano patyrė jau po kelių sekundžių, kai išvydo prie striukės prispaustą ranką bei gąsdinantį trumpalaikį klausos praradimą. Jis teigė, kad praėjus minutei atrodė, jog pasaulį girdi tarsi ant galvos užsimaukšlinus pagalvę.

„Dar po kelių minučių vandenyje apiploviau ranką – pasimatė mėlynė, kraujosrūvos, bet oda nenuslinko. Dar ir dabar, rodos, girdžiu ausyse tą spengimą ir jaučiu baimę, kad niekada nebeturėsiu klausos“, – išgyvenimais dalijosi žinomas vyras.

Visgi nemaloni patirtis nebuvo jo didžiausia baimė. Stano labiau baiminosi dėl šalia stovėjusių vaikų Joanos ir Adomo, kuriems šis sprogimas galėjo pažeisti arba veidus, arba akis.

„Aš nelabai tikiu ženklais, bet net neįsivaizduoju kaip kitaip traktuoti šitą nutikimą. Todėl ir dalinuosi su jumis. Fejerverkas buvo tvarkingai pastatytas, atstumas pagal instrukcijas, bet tiesiog į pabaigą plyšo pakuotė ir vietoj dangaus, viena raketa iššovė į mane. Paprasčiausias fejerverkas, 9,99 eurų su 50 procentų nuolaida, galėjo sugadinti visą gyvenimą“, – situaciją paaiškino atlikėjas.

Stano Naujuosius metus įvardijo kaip karą ir patarė atidžiai perskaityti pirotechnikos instrukcijas, laikytis saugaus atstumo ir neleisti nepilnamečiams vieniems šaudyti.

„Saugokite save, o svarbiausia – savo vaikus“, – socialiniame tinkle rašė žinomas vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius