Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Programišių šantažo sulaukęs Ą.Žvagulis: „Nemanau, kad supuvusių dantų nuotraukos ką nors nustebintų“

„Grožio chirurgijos“ klinikos klientų duomenis pavogę programišiai ir toliau neduoda jiems ramybės. Šantažuodami klinikos paslaugomis pasinaudojusius asmenis jie reikalauja susimokėti už tai, kad nebūtų paviešinti jų duomenys. Antradienį ryte grasinimų sulaukė ir verslininkas Ąžuolas Žvagulis.
Ąžuolas Žvagulis
Ąžuolas Žvagulis / „Bus visko“ nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Grožio chirurgiją“ atakuoja programišių išgąsdinti pacientai, policija ragina nemokėti išpirkų

Tiesa, į šantažą restorano „Epernay“ ir naktinio klubo „Mojito Nights“ akcininkas Ą.Žvagulis sureagavo sarkastiškai. Feisbuke jis rašė: „Ne už ilgo bus mano fotosesija pas dantistę! Įdomu, kodėl nieko dar nerašo apie penio trumpinimo procedūrą.“ A.Žvagulis taip pat paskelbė ir šantažuotojų siųstą žinutę: „Tavo asmens duomenys ir supuvę dantys – internete! Išsipirk, kol dar ne vėlu.“

15min susisiekė su Ą.Žvaguliu. Jis teigė, kad kol kas į teisėsaugą neketina kreiptis.

„Mane prajuokino ryte gauta žinutė. Neramu tik asmeninių duomenų. O supuvusių dantų nuotraukos nemanau, kad ką labai nustebintų, man dėl jų tikrai nėra gėda. Esu patenkintas klinikoje atliktu specialistų darbu, dantis gerai sutvarkė“, – 15min teigė jis.

Ą.Žvagulis teigė, kad žino ir tokių žmonių, kurie susimokėjo už tai, kad nebūtų viešinami jų duomenys.

Nauja ataka

Antradienį „Grožio chirurgiją“ šantažuojantys nusikaltėliai įvykdė naują ataką prieš kliniką. Jos klientams buvo išsiųstas didelis kiekis trumpųjų žinučių su nuorodomis, galimai vedančiomis į pavogtus jų asmeninius duomenis, reikalaujant juos išpirkti. Naudodamiesi šia situacija klinikos klientams taip pat skambina asmenys, prisistatantys teisininkais, ir siūlo savo paslaugas.

„Grožio chirurgija“ prašo klientų atsargiai elgtis su žinutėse pateiktomis nuorodomis – jos gali būti pavojingos kitų duomenų saugumui. Klientams šiuo metu gali kilti sunkumų bandant susisiekti su „Grožio chirurgija“ – klinika šiuo metu sulaukia itin didelio srauto skambučių.

Klientų, gavusių tokio pobūdžio žinutes, prašoma kreiptis į policiją – ekrano nuotraukas su gautomis žinutėmis perduoti Kauno apskrities VPK vyriausiajai tyrėjai Jūratei Banonienei el. paštu: jurate.banioniene@policija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius