TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Raganos vaidmens išvengusi dainininkė Baiba Skurstene-Serdiukė scenoje tapo Marilyn Monroe

„Muzikinio iššūkio“ užkulisiuose girdėjosi garsus juokas ir nebuvo justi liūdesio nors žiūrovus džiuginęs projektas ir skaičiuoja paskutinius pasirodymus. Baiba Skurstene-Serdiukė finalinėje laidoje atliko tik vieną pasirodymą, tačiau atrodė, kad jos buvo pilna visur.
Baiba Skurstenė ir Eimutis Kvoščiauskas
Baiba Skurstenė ir Eimutis Kvoščiauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vietoje ramiai negalinčiai pabūti atlikėjai B.Skurstenei-Serdiukei vienas paskutiniųjų pasirodymų scenoje nekėlė jokio streso.

Baltų plaukų peruku ir pieno baltumo suknele pasipuošusi dainininkė skleidė gerą nuotaiką. Aktorės Marilyn Monroe įvaizdis jai puikiai tiko, tačiau kodėl ne ji, o scenos kolega Eimutis Kvoščiauskas apsirengė būrėjos kostiumą? Pasak Baibos, tai buvo visų bendras sprendimas, o ir žiūrovai pamatė netikėtą reginį.

„Juk yra įprasta, kad moterys yra būrėjos ar raganos. O šįkart šis vaidmuo atiteko Eimučiui“, – juokdamasi sakė B.Skurstene-Serdiukė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eimutis Kvoščiauskas ir Baiba Skurstenė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eimutis Kvoščiauskas ir Baiba Skurstenė

Paklausta, kaip vertina savo finalinį pasirodymą dainininkė sakė, kad tai labai linksmas, įdomus numeris.

„Mums patiems yra labai smagu ir mūsų pasirodymas tikrai nereikalavo ypatingo susikaupimo. Esu labai patenkinta savo partneriu Eimučiu“, – šypsodamasi sakė atlikėja. Finale ji atliko tik vieną pasirodymą, tačiau ir to pakako, kad publika būtų sužavėta.

Ji prisiminė ir pasirodymą su Tadu Juodsnukiu. „Gaila, kad mums nepavyko dar kartą kartu pasirodyti scenoje“, – sakė dainininkė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eimutis Kvoščiauskas ir Baiba Skurstenė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eimutis Kvoščiauskas ir Baiba Skurstenė

15min prieš finalinį pasirodymą pakalbino su B.Skurstene-Serdiuke pasirodžiusį aktorių E.Kvoščiauską, kurio laukė dar trys kūriniai. Regis, patyręs aktorius turėtų nesunkiai „persijungti“ į vis kitą vaidmenį. Tačiau, kai per vieną vakarą reikia sukurti keturis skirtingus vaidmenis – tai tampa iššūkiu. Tiesa, labai maloniu.

„Kadangi scenoje jau ne pirmi metai, esu pratęs greitai pakeisti scenos kostiumus. Atvirai pasakysiu – „kaifuoju“ nuo to, kad finalinių pasirodymų metu man reikėjo net keturis kartus persirengti. Tai leidžia ir save pasitikrinti, ir kitiems parodyti, kad gali būti įvairiaplanis“, – atviravo aktorius E.Kvoščiauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eimutis Kvoščiauskas ir Baiba Skurstenė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eimutis Kvoščiauskas ir Baiba Skurstenė

Jau kartą atlikęs raganos vaidmenį ir ilgai vargęs, kol nusiėmė priklijuotą kaukę – finaliniame pasirodyme jis vėl rengėsi šį kostiumą. Aktorius taip pat turėjo įkūnyti pagyvenusį vyrą, juokdarį, rimtą kontrolierių. E.Kvoščiausko scenos partneriai – Deividas Norvila-Deivis, Jokūbas Bareikis, Rūta Žibaitytė, Baiba Skurstene-Serdiukė.

Pasirodymų daug, o kas padeda greitai įsijausti į kitą vaidmenį? Aktorius atviravo, kad tai ne tik sceninė patirtis, bet ir grimerių nuopelnas. Jau grimerinėje prasideda vaidmens keitimas – raukšlės, perukai ar net kita apranga leidžia po truputį keistis.

Keturis pasirodymus surengęs aktorius negalėjo išskirti, kuris jo scenos partneris nusipelnė daugiausiai pagyrų. Jis sakė, kad visi yra scenos profesionalai ir kiekvienam pasirodymui ruošiasi atiduodami visas jėgas.

„Kiekvienas partneris suteikia kažką naujo ir tau pačiam. Tai skatina nestovėti vietoje. Manau, kad ir šio projekto sėkmė slypi nuolatiniame partnerių pasikeitime – juk žiūrovas pamato vis naują herojų, gali įvertinti scenoje pasirodančio žmogaus talentą“, – sakė jis.

Aktoriaus laukė pasirodymų maratonas, tačiau jis dėl to nesijaudino. Nekantriai laukė, kada galės pasirodyti scenoje ir finaliniuose pasirodymuose atiduoti visas jėgas.

„Finale grimerės turėjo pasistengti ir greitai pakeisti mano išvaizdą. Gal tai truputį ir neramino...“ – teigė aktorius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Baiba Skurstenė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Baiba Skurstenė

Nerimo kėlęs pasirodymas buvo su B.Skurstene-Serdiuke. Mat aktoriui teko vaidinti būrėją ir stipriai pakeisti įvaizdį.

Žiūrovų dėmesio ir palaikymo laukia ir kiti projekto dalyviai: Monika Šedžiuvienė, Vilija Matačiūnaitė, Neringa Nekrašiūtė, Audrius Janonis, Giedrius Leškevičius, Tadas Juodsnukis, Simona Nainė, Linas Lapėnas, Ieva Juozapaitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius