Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Restobaro Palangoje atidaryme – šventinė vakarienė garsenybėms

Trečiadienio vakarą būrys žinomų veidų rinkosi į jaukią rudenišką vakarienę Palangoje naujai duris atvėrusiame restobare. Atnaujintą meniu, nuo šiol visus metus veiksiančiame restorane – ne tik mėsainiai, bet ir kiti įvairių skonių patiekalai. Pirmieji juos įvertino pajūryje gyvenantys ir atostogaujantys garsūs veidai.
 Daina ir Antanas Bosai su dukra Magdalena, aktorė Eglė Jackaitė, jaunasis verslininkas Rokas Galvonas, modelis Solveiga Mykolaitytė ir jos sužadėtinis
Daina ir Antanas Bosai su dukra Magdalena, aktorė Eglė Jackaitė, jaunasis verslininkas Rokas Galvonas, modelis Solveiga Mykolaitytė ir jos sužadėtinis / Organizatorių nuotr.

Į restobaro „Meat busters“ atidarymą atvyko verslininkai Daina ir Antanas Bosai su dukra Magdalena, aktorė Eglė Jackaitė, jaunasis verslininkas Rokas Galvonas, modelis Solveiga Mykolaitytė ir jos sužadėtinis, kikboksininkas Mantas Rimdeika, vedybų planuotojas Liutauras Galinis. Svečiai pirmieji galėjo išragauti atsinaujinusius bei klientų jau pamiltus patiekalus, rašoma pranešime spaudai.

Vakaro meniu pasirūpino restobaro virtuvės šefas Gabrelius Račys, dirbęs įvairiose Europos didmiesčių restoranuose. Kaip pasakoja, daugiausia patirties įgijo dirbdamas „Michelin“ žvaigždute įvertintame Ispanijos restorane, o žinias pritaikė kurdamas ir restobaro meniu. „Šį vakarą nusprendžiau svečius pradžiuginti man labiausiai patinkančiais patiekalais“, – pasakojo virtuvės šefas.

Svečių komplimentų sulaukė brusketų pasirinkimas: su avokadų kremu, mocarelos kremo bei pestu, silke, jautiena ir laiškinio česnako majonezu. Kviestinių svečių vakarienė prasidėjo nuo rūkytų paprikų sviesto su karšta duonele. Vėliau laukė jautienos tartaras su bulvių siūlais arba lašišos gravlaksas su skrudinta duonele bei citrusinių vaisių segmentais. Svečiai taip pat galėjo įvertinti jau firmine tapusią jūros gėrybių sriubą „Tom Yum“.

Restonaro atidarymas – galerijoje:

Ko gero, daugiausia pagyrų sulaukė firminiai restobaro šaltibarščiai, jie tapo labiausiai fotografuojamu patiekalu. Svečiai taip pat įvertino aštuonkojį su „Romesco“ padažu ir „Padron“ pipirais. Negalintys gyventi be mėsos rinkosi jautienos didkepsnį su čimičiuriu ir daržovėmis. Vegetariška opcija – keptas baklažanas – taip pat neliko nepastebėtas. Desertui – karamelizuotas bananas su plakta grietinėle.

Klaipėdoje gyvenanti garsi aktorė E.Jackaitė pasakojo, kad puikiai praleido laiką. Vakaro metu nuolat skambėjo juokas, puikus maistas dar labiau sustiprino įspūdžius. Moteris nėra dažna vakarėlių viešnia, nes tokiu metu dirba – vaidina spektakliuose. Aktorė jau dešimt metų negeria alkoholio, todėl vaišinosi nealkoholiniais kokteiliais.

Organizatorių nuotr. /Rokas Galvonas, Eglė Jackaitė
Organizatorių nuotr. /Rokas Galvonas, Eglė Jackaitė

„Man labai patiko pasitikimo brusketos su silke, mocarelos kremu bei jautienos tartaras. Taip pat sriuba su jūros gėrybėmis paliko labai didelį įspūdį. Vakarienės vinimi tapo ypatingas aštuonkojis, o desertas taip pat greitai dingo.“, – juokėsi E.Jackaitė.

Žinoma moteris pasakojo mėgstanti lankytis restoranuose ir susikurti mažą šventę. Namuose ji taip pat gamina, tačiau pasipuošti ir pavakarieniauti mėgstamame restorane visada smagu.

„Mėgstu bendrauti, kokybiškai leisti laiką. Patinka grįžti į vietas, kur žinau, kad maistas nenuvils. Į šį restobarą būtinai grįšime, smagu pakeisti aplinką. Nesu dažna restoranų lankytoja, tačiau geras laikas visada patinka. Gaminu ir namuose, dažniausiai pavyksta skaniai. Nesivadovauju receptais, mieliau gaminu taip, kaip man atrodo, derinu įvairius prieskonius“, – šypsojosi E.Jackaitė.

Organizatorių nuotr. /Daina ir Antanas Bosai su dukra
Organizatorių nuotr. /Daina ir Antanas Bosai su dukra

Restobaro įkūrėjas Maksimas Chudasovas Palangoje verslą pradėjo prieš dvejus metus, tačiau norėjosi pasiūlyti dar daugiau.

„Atsilaisvino vieta Gintaro gatvėje, kur anksčiau buvo populiarus gastropub‘as. Svečiams esame paruošę gastronominį meniu, kuriuo pasirūpino virtuvės šefų komanda. Nors mūsų stiprybė – mėsa, nepamiršome nei veganų, nei vegetarų“, – sakė verslininkas, valdantis restoraną ne tik pajūryje, bet ir Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius