Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rožinis mados vakarėlis: žinomi svečiai ir „Barbie“ įkvėpta lietuvių dizainerių kolekcija

Ketvirtadienio vakarą sostinėje vyko dviguba, mados įkvėpta šventė. Lėlės „Barbie“ 60-to jubiliejaus proga Lietuvos dizaineriai pristatė neeilinę drabužių kolekciją, o žinomi svečiai dar ir turėjo progą vieni pirmųjų žvilgtelti į naujo žurnalo „L‘Officiel Lithuania“ puslapius.
Renginio svečiai
Renginio svečiai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Ketvirtadienio vakarą „Panoramoje“ buvo atidaryta „Barbie“ 60 m. jubiliejaus dizainerių iššūkio“ ekspozicija. Netgi 18 garsių Lietuvos dizainerių pristatė specialiai šiam renginiui kurtą unikalų bei ypatingą lėlės „Barbie“ įvaizdį.

Čia buvo galima išvysti Agnės Kuzmickaitės, Ramunės Piekautaitės, Egidijaus Rainio, „Tiulio fėjos“ su Viktorija Jakučinskaite, Ingridos Inži, Airidos Skrickienės, Monikos Kazakevičiūtės MAS924, Raimondos Silės, Aidos Kapočiūtės, Roberto Kalinkino, Mildos Bordeaux, Aurelijos Beliakaitės, Lilijos Larionovos, Kristinos Kruopenytės, Lauros Daili, Ievos Daugirdaitės, Dianos Paukštytės ir pernai Kęsto Rimdžiaus kurtus įvaizdžius.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mados renginio akimirka
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mados renginio akimirka

Dar 2018 metų rudenį Lietuvos kūrėjai buvo pakviesti kurti legendinei lėlei stilių ir jį pristatyti. Jos pagrindinė idėja buvo sukurti apdarą pasaulinio populiarumo lėlei „Barbie“. Dalis dizainerių neslepia, kad tai – tikrų tikriausias iššūkis, reikalaujantis ne tik kūrybiškumo, bet ir inovatyvių technologijų.

Tokia kūrybinė bendradarbiavimo iniciatyva tarp garsaus pasaulio prekės ženklo ir lietuvių dizainerių vyksta pirmą kartą, todėl šis mados renginys ir paroda tampa dar įdomesni ir reikšmingesni. Dizainerių paroda veiks ir bus prieinama nuo vasario 8 d. iki kovo 10 d., todėl visi smalsuoliai galės apsilankyti ekspozicijoje ir pasigrožėti lietuvių mados meistrų kūriniais.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mados renginio akimirka
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mados renginio akimirka

„Šio projekto laukiau daugiau nei trejus metus, nekantriai vysčiau idėją nuo „Barbie“ 57-ojo gimtadienio. Į šio projekto sukurtus „Barbie“ lėlių įvaizdžius žvelgiu lyg į meno kūrinius ir jaučiu pagarbą bei padėką visiems iššūkį priėmusiems dizaineriams.

Vaikystėje turėjau vieną vienintelę „Barbie“ lėlę, kurią itin saugojau, tad įgyvendindama šį projektą tarsi grįžtu į vaikystę. Linkėčiau kiekvienai šių laikų mažajai mergaitei turėti ir atsiminti tą vieną vienintelę lėlę, ją branginti ir saugoti“, – sakė „Barbie“ Lietuva atstovė Laura Jerošenko.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mados renginio akimirka
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mados renginio akimirka

„L‘Officiel Lithuania“ naujo numerio pristatymas

Kartu su „Barbie“ mados ekspozicijos atidarymu buvo pristatytas ir naujas žurnalo „L‘Officiel Lithuania“ vasario mėnesio numeris. Jo vyriausioji redaktorė, stilistė Agnė Jagelavičiūtė savo svečius pakvietė į kiek kitokią, šventišką, žurnalo numerio pristatymo aplinką.

„Sveikiname lėlę „Barbie“ garbingo jubiliejaus proga, norime pasidžiaugti, kad per savo gyvenimo metus ji niekada nenustojo tobulėti. Atsiradusi vyrams priklausančiame pasaulyje, ji kartu su planetos moterimis išsikovojo teisę į tokį gyvenimą, kokio norėtų kiekviena moteris. Pradėjusi kelionę nuo šokėjos, čiuožėjos, dainininkės ar namų šeimininkės, šiandien „Barbie“ realizuoja save jau gydytojos, astronautės, rašytojos ar policininkės vaidmenyse. Visai kaip ir mes,“ – sakė Agnė Jagelavičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius