Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ruta Lee prasitarė apie suprastėjusią vyro sveikatą – svarstė net atšaukti vizitą į Lietuvą

Penktadienį Tarptautinės moters dienos proga vykusią motyvacinę konferenciją „Moters vizija“ užbaigė bene ryškiausia viešnia – specialiai iš Amerikos atvykusi lietuvių kilmės Holivudo legenda Ruta Lee. Neseniai Lietuvos pilietybę gavusi 83-ejų aktorė įkvepiančia ir išraiškinga kalba apie tai, kaip svarbu nepasiduoti ir siekti svajonių, užvedė visą „Litexpo“ parodų rūmuose susirinkusią publiką.
Ruta Lee
Ruta Lee / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

R.Lee pasitikta triukšmingais aplodismentais, kaip ir pridera tikrai žvaigždei. Aktorė dėkojo bei neslėpė, kad jaučiasi pamaloninta tokio šilto priėmimo.

„Visada labai gera sugrįžti į Lietuvą, bet šį sykį sugrįžtu kaip nauja pilietė. Sena moteris, bet jauna pilietė“, – pridūrė R.Lee, kuriai visai neseniai atkurta Lietuvos pilietybė.

Aktorė prisiminė tuos laikus, kai apie Lietuvą žinojo tik iš pasakojimų, bet dar nebuvo jos mačiusi savomis akimis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruta Lee
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruta Lee

„Aš gimusi Kanadoje, o užaugusi Kalifornijoje, tad apie gražią Lietuvą girdėjau iš tėvelių. Matyt, tos lietuviškos šaknys labai stiprios, kad nuo mažens troškau ją pamatyti“, – neslėpė R.Lee.

R.Lee pasakojo, kad troško aplankyti ne tik pačią tėvų žemę, bet ir savo močiutę, kuri iš pradžių buvo ištremta į Sibirą, o paskui paleista į Lietuvą. Aktorė ne vienerius metus įnirtingai rašė prašymus, kol galop jai pavyko: „Tais laikais nebuvo lengva patekti į Lietuvą, tad, kai gavau leidimą iš Rusijos valdžios, tai prilygo stebuklui.“

Vėliau aktorei buvo leista grįžti dar po kelių mėnesių ir išsivežti močiutę. R.Lee sako tąkart nesuvokusi, kodėl valdžia jai tokia gera ir taip gražiai priėmė – juk ji ne kartą kritikavo komunizmą, kalbėjo apie laisvą Lietuvą.

„Tačiau vėliau supratau. Juk turėjau susitikimą su vienu žinių korespondentu, o jis parašė straipsnį apie mane, kaip jauną žvaigždutę iš Holivudo, kuri ieško savo močiutės. Tas straipsnis paplito visame pasaulyje, viso pasaulio akys žiūrėjo į šį kampelį, dėl to jie ir buvo man tokie geri“, – kalbėjo R.Lee.

Susitikimo su aktore metu netrūko ne tik aplodismentų, bet ir juoko. R.Lee papasakojo ne vieną linksmą situaciją apie tai, kaip ji su savo močiute keliavo iš Lietuvos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruta Lee
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruta Lee

„Močiutė niekada nebuvo skridusi lėktuvu, tad paklausiau, ar nebijo. O ji atsakė, kad lėktuvas kyla aukštyn, vadinasi, arčiau dangaus ir Dievo, todėl nėra ko bijoti.

Kai lėktuve stiuardesės klausė, ko mes norime, bobutė prašė nieko neimti, nes ji neturi pinigų. Tačiau aš nuraminau, kad viskas apmokėta, ir ji užsimanė konjako, kurio anksčiau nebuvo ragavusi. Maniau, kad tik paragaus, o išgėrė penkias taureles“, – pasakojo R.Lee, pridūrusi, kad iš močiutės tikriausiai ir paveldėjo šou biznio gyslelę.

O iš kur pas aktorę tiek energijos? R.Lee mano, kad už tai irgi reikia dėkoti genams: „Aš lietuvė. Mano tėvelis irgi buvo labai energingas, o mama turėjo daugiau proto.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruta Lee
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruta Lee

Vis dėlto pirmą kartą pamatyta Lietuva aktorei nė iš tolo nepriminė tos, kokią įsivaizdavo esant.

„Man labai skaudėjo širdį, nes radau šaltą, pilką, liūdną Lietuvą. Klausiau – kur dingo ta graži, žalia Lietuva“, – pirmą apsilankymą Lietuvoje prisiminė R.Lee.

R.Lee teigė, kad vieną kartą pamačiusi tokią niūrią Lietuvą, nelabai norėjo į ją dar kartą sugrįžti. Tačiau gavusi prezidento Valdo Adamkaus kvietimą ir vėl joje apsilankiusi, ji pamatė jau visai kitokį vaizdą.

„Kaip ji greitai persimainė! Dabar Lietuva blizganti, skambanti, džiaugsminga. Kaip gera matyti, kad kasmet viskas tik geryn ir geryn“, – džiaugėsi R.Lee.

Moteris taip pat įvardijo, kas dabartinėje Lietuvoje ją labiausiai žavi: „Koks gražus jūsų jaunimas. Iš kur tokie aukšti vyrai, gražios moterys ir jų vaikai? Lietuva, turite gerus genus.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruta Lee
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruta Lee

Holivudo legenda sakė, kad labai gerbia kovojusius už Lietuvą ar net paaukojusius dėl jos gyvybę. Anot R.Lee, svarbu saugoti mūsų šalies istoriją ir branginti laisvę. To ji ir palinkėjo Lietuvai.

„Prašau, nepamirškite tų patriotų ir senelių, kurie kentėjo Sibire, ir mokykite savo vaikus, kad laisvė neateina lengvai, reikia ją laikyti rankose ir prašyti Dievo, jog visada čia būtų. Laisvė nėra veltui, turite ją globoti“, – kalbėjo R.Lee.

Ruta Lee neslepia – dabar jai nelengvi laikai. Prieš kurį laiką jos vyras patyrė insultą, o dėl pastaruoju metu pablogėjusios jo sveikatos būklės aktorė netgi ėmė abejoti, ar galės atvykti į Lietuvą. Paklausta, kas jai suteikia vidinės ramybės, R.Lee teatsakė: „Dievas.“

15min primena, kad Ruta Lee santuokoje su Websteriu Lowe'u gyvena jau daugiau nei keturiasdešimt metų. Bendrų vaikų jie nesusilaukė, tačiau Websteris, priešingai nei R.Lee, prieš tai jau buvo vedęs ir augino tris vaikus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Į Lietuvą grįžusi Holivudo aktorė Ruta Lee padėkojo už suteiktą pilietybę: „Širdis kupina džiaugsmo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius