Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūta Ščiogolevaitė sulaukė siūlymo nebegimdyti: „Atrodo, kad keturi vaikai šeimoje jau nenormalu“

Vasario 1-ąją atlikėja Rūta Ščiogolevaitė ir jos vyras Rolandas Damijonaitis patvirtino džiugią žinią – netrukus pora sūpuos dar vieną vaiką. Tiesa, po pasklidusios naujienos dainininkė sulaukė ne pačių maloniausių žodžių. Kalbėdama su 15min R.Ščiogolevaitė pripažino nesitikėjusi tokios aplinkinių reakcijos ir požiūrio į daugiavaikes mamas.
Rūta Ščiogolevaitė
Rūta Ščiogolevaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tris vaikus – Adomą, Anabelę ir Aroną – auginanti Rūta Ščiogolevaitė nėštumo metu veiklos nestabdo. Aktyviai darbuojasi ir scenoje, ir televizijoje, o sutikta laidos „Dainuok mano dainą“ filmavimo užkulisiuose juokiasi, kad ji turi daugiau laiko, nei kitiems gali pasirodyti.

„Nesu tokia jau beprotiškai užimta, – šypteli atlikėja. – Kadangi vaikelis buvo planuotas, tad tikrai nieko nereikėjo keisti, viskas buvo apgalvota.“

Dainininkė pripažįsta, kad susilaukti dar vieno vaikelio buvo vyro iniciatyva. Anot Rūtos, sutuoktinis Rolandas visada svajojo apie didelę šeimą.

„Jam reikėjo mane įkalbinėti, paskatinti ir pažadėti gražių dalykų. Ir kol kas pažadus tikrai tesi. Nors būna, kad reikia priminti“, – 15min sako Rūta. Bet dainininkė pripažino, kad ir pačios asmeninė patirtis, kai augo viena, be brolių ir sesių, turėjo įtakos, tarsi užkrovė didelę atsakomybę išpildyti tėvų lūkesčius.

„Aš augau viena ir labai stipriai jaučiau, jog į mane dedamos visos viltys. Man tai labai nepatiko. Beveik turbūt iki dabar jaučiu, kad aš kažką kitų akimis turiu, privalau... Tarsi visi žino geriau, kaip man rengtis ar dainuoti. Tai mane labai veikė, erzino, tad gal ir tai iš dalies lėmė apsisprendimą dėl didelės šeimos“, – atviravo Rūta.

Būtent todėl netrukus keturių vaikų mama tapsianti dainininkė tvirtai įsitikinusi, kad jos pagrindinė atsakomybė yra tik padėti vaikams išsirinkti kelią.

„Mano reikalas yra sugebėti pajausti, ar jis eina tuo keliu, kuris jam geriausias. Mano užduotis stebėti ir paskatinti jį stengtis, bet nenurodyti, kokiu keliu jam eiti“, – pabrėžia R.Ščiogolevaitė.

Giedriaus Abromavičiaus nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Giedriaus Abromavičiaus nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

– Vaikelis buvo planuotas, tad ar kas nors pasikeitė, kai sužinojote, kad jau laukiatės?

– Neįmanoma atsakyti vienu sakiniu. Visko pasitaiko. Nėščia moteris patiria hormonų audras, nuotaikų kaitas. Dabar jau nebe, bet pirmosiomis dienomis būdavo ir minčių, kam čia to reikėjo. Nejaučiau didžiulio palaikymo. Mane labiausiai palaikė vyras ir anyta, o aplinkinių reakcijos buvo įvairios.

Pirmoji reakcija yra ta, kad daugiavaikės šeimos Lietuvoje vis dar palydimos su prieskoniu: „Jūs ką, nežinote, kaip saugotis?“. Atrodo, kad keturi vaikai šeimoje jau nenormalu. Tai labai erzina, nes, visų pirma, tai nemandagu ir neadekvatu. Juk gyvename ne pokario metais, kai reikia kiekvieną kąsnį skaičiuoti.

Vienas kolega net rėžė: „Gal tu jau nebegimdyk.“ Kaip man reaguoti į tokį komentarą? Tokių pasisakymų būna, bet svarbiausia – jei kažkam atrodo blogai, tai tegu ir negimdo. Tik mane palikite ramybėje su tokiomis nuomonėmis. Daugiausia, ką žmonės gali pasakyti, yra sveikinu.

„We will grill“ dienos nuotr./Rūta Ščiogolevaitė ir Rolandas Damijonaitis su vaikais
„We will grill“ dienos nuotr./Rūta Ščiogolevaitė ir Rolandas Damijonaitis su vaikais

Matyt, žmonės įsivaizduoja, kad auginti keturis vaikus yra labai nelengva...

– Kalbant apie vaikų skaičių, sunkiausia, kai tu jų neturi ir atsiranda vienas. O šiaip didžiulio skirtumo tarp vieno ir trijų nėra. Žinoma, auginti vaikus tikrai sunku.

Būna, kad pavargsti, sureaguoji stipriau, naktimis trūksta ramaus miego, o jiems susirgus laukia patys didžiausi išbandymai. Betgi viskas praeina. Vaikai tikrai nuolat nezirzia Tai tik laikini išbandymai, o mūsų tikslas parodyti jiems, kad į viską galima reaguoti paprasčiau. Reikia koncentruotis į kitokius dalykus.

Kas padeda? Gal skaitote specialią literatūrą?

– Aš pati jaučiuosi kaip literatūra (juokiasi). Man jau skambina moterys, kurios turi vaikų, ir klausia patarimų. Visada buvau tas žmogus, kuris stengėsi suderinti dalykus. Tad aš paskaitau, paklausau kitų, o jau tada darau sau išvadas, nes tik mama žino, kas jos vaikams geriausia.

O kiek vaikų pati svajojote turėti?

– Po trečio galvojau, kad jau tikriausiai viskas, net daiktų kūdikiams jokių nepasilikau, absoliučiai viską atidaviau, iki pat mažiausių detalių. Čia buvo kaip koks protestas, galvojau, na, jau ne, daugiau negimdysiu. Bet mano vyras labai gerai jaučia ir žino mano neišsipildžiusias svajones. Norėjau natūraliai pagimdyti, ilgiau pamaitinti, ir viskas išsipildė, išskyrus mano vieną svajonę – gimdyti pavasarį arba vasarą. Visada įsivaizdavau, kad turėtų būti smagu, kai susilauki vaikelio ir nereikia slėptis po drabužių sluoksniais (šypsosi). Dabar galvoju, kad jeigu šitas noras išsipildys, tada tikrai bus viskas.

15min primena, kad R.Ščiogolevaitė ir R.Damijonaitis susituokė 2013 metų birželį Kauno Rotušėje. 2014 metų rugpjūtį porai gimė dukra Anabelė.

2015 metų rugsėjį jiedu susilaukė sūnaus Arono.

„Tai gana neįprastas vardas, nors kažkuriais metais pagal statistiką buvo gana populiarus. Norėjau, kad visų vaikų vardai būtų iš A raidės. Retesnis vardas man taip pat buvo prioritetas“, – 15min tuomet sakė trijų vaikų – Adomo, Anabelės ir Arono – mama R.Ščiogolevaitė.

Vyriausiasis Adomas – Rūtos ir šokėjo Deivido Meškausko sūnus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rūta Ščiogolevaitė Kaune ištekėjo už savo mylimojo Rolando Damijonaičio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius